Is Elon Musk verantwoordelijk voor de recente ApeCoin koers stijging van 20% in een uur?

De ApeCoin koersen schoten woensdag omhoog nadat Tesla CEO Elon Musk zijn Twitter-profielfoto veranderde in een collage van verschillende Bored Ape NFTs. De ApeCoin (APE) koers sprong binnen enkele minuten na Musk’s zet meer dan 20% omhoog. De coin wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $16,93 aldus de gegevens van Coinmarketcap.com. De opwaartse beweging hielp APE een vierdaagse verliezende streak te doorbreken.

ApeCoin koers piekt

De ApeCoin koers gaat de afgelopen tijd flink op en neer. Zo reageerde de koers vrij snel op de verandering van de Twitter-profielfoto door Elon Musk. Ook na het plaatsen van een tweet veranderde de koers. Zit Elon Musk achter de recente ApeCoin koersschommelingen?

Het is onduidelijk of de Tesla CEO persoonlijk iets van APE bezit. Maar hij is naar verluidt de eigenaar van een Bored Ape NFT. De verkoop van de Bored Ape Yacht Club NFT collectie schoot ook omhoog na de zet.

Wel is duidelijk is dat Elon Musk, een van ’s werelds rijkste mannen, weer eens voor heel wat opschudding zorgde binnen de cryptogemeenschap en vooral bij ApeCoin fans. Dit gebeurde nadat hij enkele uren geleden zijn profielfoto op het sociale media platform Twitter veranderde.

Voorheen stond op zijn profielfoto de toonaangevende meme munt – Dogecoin. Maar vanaf vandaag heeft de miljardair zakenman nu een nieuwe profielfoto geplaatst met daarop wat lijkt op verschillende Bored Apes uit de populaire BAYC NFT collectie.

Belangrijk om te vermelden is dat er geen duidelijke aanwijzing is dat de collage werkelijk die van de populaire collectie is. In feite zou het net zo goed een afbeelding kunnen zijn van verschillende apen die op Bored Apes lijken.

ApeCoin koers

ApeCoin koers reageert op acties van Musk en stijgt met 20%

Nauwelijks een uur nadat Musk zijn profielfoto veranderde, maakte de ApeCoin koers een sprong omhoog, met een stijging van bijna 20%. Opmerkelijk is dat de waarde van APE tijdens deze piek met bijna $1 miljard steeg van $4,13 miljard tot $4,98 miljard, alvorens uiteindelijk terug te zakken.

De ApeCoin koersstijging kwam echter niet bepaald als een verrassing. Gezien het feit dat APE munt de native token is van het Bored Ape Yacht Club (BAYC) ecosysteem, was de prijsstijging meer dan verwacht.

APE handelde boven $17 en de bodemprijzen van op BAYC gebaseerde verzamelingen zagen ook kleine stijgingen. Kort na het veranderen van zijn profielfoto, postte Musk ook iets wat op een subtiele sneer naar NFT’s leek. Hij schreef “seems kinda fungible,” een uitspraak waarvan je geneigd zou kunnen zijn te denken dat die verband houdt met zijn nieuwe profielfoto.

Hoewel Musk geen daadwerkelijke verwijzing maakte naar zijn nieuwe profielfoto, veroorzaakte zijn tweet een onmiddellijke instorting van de ApeCoin koers. De token viel terug tot $15,90. Interessant is echter dat Musk zelf ooit kritiek had geuit op Keanu Reeves omdat hij in een soortgelijke richting dacht. Dat was toen Reeves beweerde dat NFT’s gemakkelijk gereproduceerd kunnen worden.

Momenteel handelt ApeCoin op $15,93. De marktwaarde van ApeCoin bedraagt volgens CoinMarketCap momenteel $4,5 miljard, volgens CoinMarketCap gegevens.Opmerkelijk is dat APE nog ver verwijderd is van zijn all-time high, gebaseerd op het momentum rond het activum; de CoinMarketCap cryptogemeenschap heeft, met 80% historische nauwkeurigheid, onlangs ook hun ApeCoin prijs vastgesteld voor 31 mei 2022.

ApeCoin’s waarde kelderde van $24,86 naar $16,73 na de 30 april uitverkoop, waarbij de ineenstorting contra-intuïtief lijkt. Dit gezien het feit dat ApeCoins uit de verkoop vergrendeld zijn, waardoor het aantal munten dat nu beschikbaar is voor aankoop beperkt is.

NFT’s blijven in populariteit toenemen

Zonder twijfel kan de brede populariteit van NFT’s echter toegeschreven worden aan de inspanningen van verschillende beroemdheden en prominente personen. Vooral de populariteit van de BAYC-collectie, die aangezwengeld werd door sporters als Stephen Curry en muzikale artiesten als Steve Aoki.

Daarom zullen Musk’s recente actie op Twitter en de invloed die hij uitoefent zeer zeker helpen bij de adoptie van NFT’s. Musk, die onlangs eigenaar werd van Twitter, zei in een tweet van dinsdag dat gewone gebruikers gratis toegang zullen krijgen tot het sociale media platform. De zakelijke en commerciële gebruikers zullen mogelijk moeten betalen om het platform te gebruiken.

Plaats een reactie