Binance aandelentokens

De cryptocurrency exchange Binance heeft zijn aanbod uitgebreid door verhandelbare aandelentokens van Tesla en Coinbase toe te voegen op het platform. 

Een aandelentoken is een digitale token zonder commissie die gedekt wordt door effecten. Elk digitaal token wordt volledig ondersteund door de onderliggende effectenportefeuille en vertegenwoordigt een aandeel binnen de aandelen. De tokens volgen de prestaties van traditionele financiële effecten op de voet, met name aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Dit betekent dat bij een prijsbeweging van de onderliggende waarde verwacht wordt dat de waarde van de aandelentoken identiek mee zal bewegen.

Betaalbare en commissievrije handel

Anders dan bij traditionele aandelen kan een aandelentoken onderverdeeld worden in kleinere en beter betaalbare eenheden. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers profiteren van de opbrengsten over de aandelen. Het biedt potentiële crypto-investeerders de mogelijkheid om zich ook op de traditionele aandelenmarkt te begeven. Op deze manier krijgen gebruikers een commissievrije en betaalbare introductie op de aandelenmarkt.  

Om de verkoop en opslag van aandelentokens ietwat te vergemakkelijken, werkt Binance samen met de erkende Duitse investeringsmaatschappij CM-Equity AG en het Zwitserse asset-tokenisatie platform Digital Assets AG. Beide bedrijven maken FTX-aandelenderivaten mogelijk. 

aandelentokens

De eerste verhandelbare aandelentokens

Binance startte eerder al met tokens van de aandelen Tesla, en sinds 14 april 2021 is Coinbase ‘COIN’ daar bijgekomen. Binance staat fractionele aandelen toe, wat neerkomt op een minimale investering van 1/100ste per token. De aandelenkoers van Tesla- en Coinbase-aandelen schommelen respectievelijk tussen de $739 en $381. Dit betekent dat Binance-gebruikers slechts $7,4 of $3,8 in de respectievelijke bedrijven kunnen investeren, waarbij elke token één aandeel in het eigen vermogen vertegenwoordigt

Dividend en de dividenduitkering​

Potentiële beleggers in de aandelen tokens van Binance komen in aanmerking voor een teruggave van kapitaal en het ontvangen van dividend. Dat gezegd hebbende is het huidige aanbod van Binance beperkt tot de Tesla- en Coinbase-aandelentokens. Beiden keren momenteel geen dividend uit.

Binance blijft innoveren en groeien

Binance heeft dit jaar een flinke groei kunnen realiseren. Alleen al het transactievolume is in het eerste kwartaal met 260% toegenomen. Daarnaast nam ook het aantal gebruikers toe met 346%. De native token van de Binance exchange, de Binance Coin (BNB), die in 2017 werd geïntroduceerd, is tot nu toe met meer dan 900% gestegen dit jaar.

Vorig jaar lanceerde Binance zijn eigen cryptocurrency debetkaart. Met de lancering van de digitale aandelentokens wordt nu een brug geslagen tussen de traditionele markten en de cryptomarkten. Dit zorgt voor een verbreding van de toegang tot de aandelenmarkten. Op den duur leidt dit waarschijnlijk tot een meer inclusieve financiële toekomst voor iedereen. 

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Binance sponsordeal AFA
Nieuws
Leila

Binance sluit sponsordeal met Argentijnse voetbalbond

Cryptocurrency exchange Binance sluit sponsordeal met de Argentijnse Voetbal Associatie (AFA), een van de grootste voetbalbonden ter wereld, om haar hoofdsponsor te worden. Met deze sponsordeal wordt Binance de komende vijf jaar hoofdsponsor van alle Argentijnse nationale voetbalteams en zal

Lees verder »
Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »