Blockchain.com breidt uit in Zuid Amerika door overname SeSocio

Het bekende cryptobedrijf Blockchain.com, leverancier van onder andere crypto-wallets en dataservices, heeft het Zuid Amerikaanse cryptobedrijf SeSocio overgenomen. Het bedrijf wil hiermee hun positie in Zuid Amerika verstevigen. Tot nu toe is niet bekend welk bedrag er is gemoeid met deze overname. SeSocio, nog Blockchain.com hebben hier iets over medegedeeld.

Fusie van beide bedrijven

SeSocio, dat gevestigd is in Argentinië, is op dit moment al één van de grootste crypto-platforms van Zuid Amerika. Het bedrijf heeft altijd al een drang gehad om verder te groeien. Door deze fusie met Blockchain.com krijgt het bedrijf nog veel meer capaciteit om door te groeien. De fusie met Blockchain.com werd onlangs door SeSocio zelf bekend gemaakt via een post in de blog op de website van het bedrijf.

SeSocio was al geen heel kleine speler in de markt. In totaal werken er momenteel 100 medewerkers bij het crypto bedrijf. De fusie die nu gaat plaatsvinden, zal geen ontslagen tot gevolg hebben. De huidige medewerkers van Sesocio zullen in dienst treden bij Blockchain.com en worden verdeeld over de verschillende teams die er nu al zijn in de Blockchain.com organisatie. Door deze fusie zal het totaal aantal medewerkers dat wereldwijd gezien bij Blockchain.com in dienst is, groeien naar 400. Hiermee wordt het een speler van formaat.

Overname Sesocio

Leverancier voor financiële dienstverlening

Beide bedrijven waren al lange tijd actief in de financiële dienstverlening. Na de fusie die nu gaande is, willen beide bedrijven dus gezamenlijk aan de slag. Hierbij zullen zij zich vooral gaan richten op het leveren van crypto verwante financiële services. Dit willen zij voornamelijk gaan doen aan mensen die geen rekening hebben bij een traditionele bank. Zij zullen dit niet alleen in het ‘thuisland’ Argentinië gaan doen, maar ook de landen waarin Blockchain.com reeds actief is. Landen die tot het nieuwe aandachtsgebied van de nieuwe organisatie behoren, zijn onder andere Chili, Brazilië, Colombia maar ook Mexico.

Zoals we net al zeiden, is er door geen van beide bedrijven bekend gemaakt welk bedrag er is gemoeid met de overname. SeSocio gaf in de bekendmaking echter wel aan dat het om de grootste acquisitie gaat, die tot nu door Blockchain.com is gedaan. Het is dus aannemelijk dat Blockchain.com een flink bedrag op tafel heeft moeten leggen.

Blockchain.com overname Sesocio

Kansen om verder door te groeien

Voor beide organisaties biedt de fusie dus de mogelijkheid om flink door te groeien. Klanten van SeSocio kunnen via het platform hun investeringen, inclusief cryptovaluta, aankopen, beheren, en bewaren. Op dit moment ondersteunt het platform al meer dan 45 verschillende coins. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit aantal in de nabije toekomst verder zal groeien.

Voor Blockchain.com is het een uitgelezen kans om hun positie in Latijns-Amerika te verstevigen. Peter Smith, de CEO van Blockchain.com, vertelde dat zij enorme groeikansen zien. Latijns-Amerika is erg in ontwikkeling en biedt de komende tien jaar enorm veel kansen om door te groeien. Hij zei hierover het volgende:

“Miljoenen mensen hebben de enorme gevolgen van de inflatie al ondervonden. We zien nieuw valuta’s uit paddenstoelen uit de grond schieten en de politieke situatie is ook instabiel te noemen. Hierdoor is er een gunstig klimaat ontstaan, waarin crypto technologie enorm goed zal gedijen.”

SeSocio is niet de eerste partij die Blockchain heeft overgenomen. Het bedrijf heeft in de loop der jaren al verscheidene overnames gedaan. Eerder dit jaar heeft het bijvoorbeeld nog het AI-bedrijf AiX overgenomen. Hiermee toont het bedrijf aan wat hun ambities zijn. Hun uiteindelijke doel is om een wereldwijde belangrijke speler te worden.

Inmiddels kunnen we dan ook wel stellen dat Blockchain.com inmiddels flink op weg is. Ze zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het wereldtoneel van de crypto dienstverlening. Deskundigen hebben het bedrijf inmiddels gewaardeerd op een waarde van meer dan 5 miljard USD. Of er nog meer overnames in het verschiet zitten, is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=gRsiFlDAm5c

Plaats een reactie