Cardano voegt meer dan 100 smart contracts toe in slechts twee dagen, de hoogte stijging ooit

In september 2021 onderging Cardano een belangrijke upgrade. Deze maakte de toevoeging van smart contracts aan het netwerk mogelijk. Bovendien zou met de upgrade het netwerk van Cardano (ADA) sneller schalen en presteren dan ooit tevoren. En dat is nu ook werkelijk het geval. In twee dagen tijd kon Cardano meer dan 100 smart contracts aan het netwerk toevoegen.

Plutus maakt een aanzienlijk groei door

Plutus (een op Cardano gebaseerd smart contracts platform) heeft als gevolg van de upgrade een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het meest opmerkelijk is dat de zaken pas de laatste tijd in een stroomversnelling beginnen te komen, waarbij het netwerk meer dan 100 smart contracts toevoegde in slechts twee dagen tijd.

Meer dan 100 smart contracts werden tussen 30 januari en 1 februari toegevoegd op het netwerk. In totaal werden er maar liefst 116 smart contracts toegevoegd. Dit brengt het totale aantal op het netwerk op 1.127. Vermeldenswaardig om te noemen is dat het aantal smart contracts gestaag klom tot ze de mijlpaal van 1.000 bereikten, waarna de grootste stijging ooit volgde.

De grafiek hieronder toont specifiek de op Plutus gebaseerde smart contracts die op de Cardano blockchain werken. Deze smart contracts gingen live op de blockchain op 12 september 2021, als onderdeel van het hard fork event, toen de Alonzo update werd doorgevoerd.

Plutus smart contracts

Waarom was de Alonzo upgrade belangrijk?

Met de update biedt Cardano een raamwerk voor het creëren van gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties, terwijl het ook programmeerbaarder werd voor de gemeenschap van ontwikkelaars. 

Ondanks het feit dat het Cardano ecosysteem meerdere belangrijke netwerk upgrades heeft ondergaan, was de adoptie van smart contracts een keerpunt.

Het is belangrijk op te merken dat de acceptatie van Cardano door ontwikkelaars en het aantal gedecentraliseerde apps (dApps) dat aan het netwerk gekoppeld is, kritieke factoren zijn bij het bepalen van de levensvatbaarheid van de blockchain.

Onlangs is bekend gemaakt hoe Cardano in 2022 gaat opschalen. Dit komt op het juiste moment, aangezien Cardano benadrukt dat gebruikers en ontwikkelaars voorbereid moeten zijn op hobbels in de weg, vooral in de vroege stadia van projectontwikkeling.

Plutus 100 smart contracts

ADA houdt een enorme blockchain load in stand

Op 22 januari 2022 bereikte de gemiddelde blockchain load van het Cardano netwerk een all-time high van 94,49%. Deze enorme Cardano blockchain load (meer dan 90%) is al meer dan een week aan de gang. Dit is de eerste keer dat het systeem dit niveau van blockchain load heeft bereikt en volgehouden.

In het algemeen heeft de opname van smart contract functionaliteit geleid tot een toename van de activiteit op het netwerk, zoals te zien is aan de groei in een aantal maatstaven. Als gevolg hiervan waren het transactievolume en de kosten van Cardano begin januari meer dan 500 keer lager dan die van zijn rivaal Ethereum.

Op het moment van publicatie handelt ADA op $1.03, een daling van 1,8% in de afgelopen 24 uur en 16,9% in de afgelopen week. Maar een stijging van 1.25% in de afgelopen week, met een totale marktkapitalisatie van $35.6 miljard, volgens de statistieken van CoinMarketCap.

100 smart contracts Cardano

Tezos smart contract adressen verdrievoudigen in een jaar

Elders ziet het Tezos (XTZ) netwerk een aanzienlijke groei in termen van maatstaven als het totaalaantal actieve adressen en als het aantal smart contract adressen.

Het netwerk lijkt vooral geprofiteerd te hebben van een instroom van investeerders die aangetrokken worden door de veelvuldige verbeteringen van het netwerk die gericht zijn op de mainstreaming van de blockchain.

Het aantal Tezos smart contracts is tussen januari 2021 en januari 2022 meer dan verdrievoudigd, van ongeveer 200 tot meer dan 600.

Als het aantal smart contract adressen stijgt, wijst dat erop dat de ontluikende Non-Fungible  Token (NFT) markt en de steun voor blockchain games meer activiteit binnen het Tezos ecosysteem aanjagen. Bovendien wordt de toename weerspiegeld in de toename van het aantal actieve Tezos adressen, dat is opgelopen tot meer dan 45.000 vanaf januari 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=Gj9YgxtgXSM

Plaats een reactie