Cardano bereikt mijlpaal met meer dan 20 miljoen transacties sinds lancering

Cardano (ADA) heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt met meer dan 20 miljoen transacties sinds de lancering. Cardano is momenteel bezig met belangrijke ontwikkelingen, waaronder de implementatie van sidechains. Cardano’s CEO, Charles Hoskinson, sprak daar meer over in zijn laatste AMA-sessie. Hoskinson vroeg investeerders ook om een beetje te “chillen” en zich liever te concentreren op de impact van komende projecten.

Cardano blockchain heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt

Het Cardano blockchain netwerk is een van de meest gewilde platforms voor liefhebbers van cryptocurrency. De blockchain heeft de reputatie behouden van het leveren van ononderbroken prestaties, terwijl anderen zoals Solana het moeilijk hebben gehad.

De ADA blockchain heeft de laatste paar maanden grote ontwikkelingen doorgemaakt. In september onderging het project de Alonzo hardfork die smart contract functionaliteit introduceerde op het platform.

Dit heeft ADA ook geholpen om een nieuwe reis te beginnen in de opkomende markten van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en Non-Fungibele tokens (NFT’s). Vorige maand sprak Cardano-oprichter Charles Hoskinson ook over de urgentie van de Hydra-upgrade om een grote hoeveelheid verkeer op het platform aan te kunnen.

Cardano sidechains

De drie sleutelhangers in Cardano’s beveiliging

Onlangs hield Charles Hoskinson een AMA-sessie waarin hij ingestuurde vragen via een videoboodschap beantwoordde. Tijdens zijn recente AMA sprak Hoskinson over proxysleutels, `die de ultieme beveiligings- en privacy-upgrade van de Cardano-blockchain zullen zijn. 

Zo sprak Hoskinson tijdens het videogesprek over het feit dat hij al een geruime tijd van plan is om proxy sleutels te implementeren. Deze sleutelhangers gaan in de nabije toekomst een cruciale rol spelen in Cardano’s veiligheid en privacy.

Deze drie sleutelhangers zijn de ADA-sleutel, stakingssleutel en stemsleutel. Zij zullen een sleutelrol spelen in het bouwen van een veilige scheiding tussen de online en offline opslag op de blockchain.

De proxysleutels kunnen worden opgeslagen in een hot wallet. Belangrijkere sleutels, zoals die worden gebruikt om ADA uit te geven, kunnen worden opgeslagen in koude wallet, zoals hardware wallets.

De verbinding tussen de proxysleutel en de hoofdsleutel wordt dan gecontroleerd door snark. Dit is een cryptografisch bewijs waarmee een partij kan bewijzen dat zij over bepaalde informatie beschikt zonder die informatie vrij te geven.

Het gebruik van proxy-sleutels in de Cardano-infrastructuur helpen bovendien bij het scheiden van cruciale gebruikersinformatie die vaak het doelwit is van hackers en oplichters. 

Sidechains Cardano

Implementatie van sidechains

In het videogesprek vertelde Hoskinson dat hij momenteel ook bezig is met sidechains. Het Cardano blockchain beschikt namelijk over een sidechain die als een brug tussen Cardano en Ethereum fungeert. Hierdoor kunnen coins gemakkelijk van het ADA netwerk naar de Ethereum blockchain, en vice versa, worden verplaatst.

Hoskinson liet weten dat hij een van de eerste spelers in de industrie was die het sidechains concept introduceerde voor betere beveiliging. Het is namelijk onderdeel van de originele Cardano architectuur. Pas later kwamen concurrenten, waaronder Polkadot, met hun zogeheten parachains. De kracht van het sidechains model is zijn schaalbaarheid, want je kunt zoveel als je wilt lanceren op het platform. Het systeem heeft namelijk een enorme draagkracht.

Hij liet verder weten dat de implementatie van de sidechains ergens in 2022 zal gebeuren. Het moet nog op de roadmap komen, maar waarschijnlijk komt het in de tweede helft van 2022 beschikbaar. Dit omdat ADA op dit moment met veel andere belangrijke ontwikkelingen bezig is. Maar het is zeker iets waar hij een protocol voor gaat zoeken, want dat is logisch.

Tot slot vroeg Hoskinson geen paniek te hebben over de ADA sell offs. Cardano’s eigen cryptocurrency ADA stond onlangs enorm onder druk vanwege de sell-offs. Hoskinson vroeg beleggers, die in paniek zijn geraakt, om een beetje te “chillen”. De oprichter wees ook op de prestaties van mememunten zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) die geen nut hebben. Hij vraagt beleggers om zich te concentreren op de impact van de komende projecten.

https://www.youtube.com/watch?v=NJcVEJ1a6eg

Plaats een reactie