Cardano bereikt nieuwe mijlpaal als totale aantal transacties de grens van 30 miljoen overschrijdt

Cardano, een veelbelovend ecosysteem in de cryptogemeenschap, blijft zich door ontwikkelen en heeft een vliegende start gemaakt in februari 2022. Volgens de gegevens van Google Data Studio heeft Cardano, de grootste Proof of Stake (PoS) blockchain, onlangs de 30 miljoen grens overschreden wat betreft het aantal transacties. Langzaam en gestaag wint Cardano de race. 

ADA plukt vruchten van de ontwikkelingen

Op 2 februari kondigde Input Output Hong Kong (IOHK), het onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf achter de Cardano blockchain, de vergroting van de blokgrootte van het netwerk met 11% aan. Hierdoor zou de totale blokgrootte groeien van de huidige 72 kilobytes (KB) naar 80 KB. Daardoor kunnen de blokken van Cardano meer transacties dragen.

Op basis van de gegevens stond het totaalaantal transacties op de Cardano blockchain op 8 februari op 30,4 miljoen. Het is opmerkelijk dat in sinds het begin van februari 2022 voegde Cardano 894.940 transacties in, alleen al in 8 dagen. Dit is een van de grote mijlpalen die het netwerk onlangs bereikte. Ook blijkt dat er sinds 10 januari 2022 4 miljoen transacties zijn bijgekomen, zoals te zien is in de onderstaande grafiek.

Behalve het recente hoogtepunt in termen van het aantal transacties, overschreed het aantal op Plutus gebaseerde smart contracts op 27 januari 2022 ook de 1000. Sindsdien neemt het gestaag toe zonder enig teken van vertraging te vertonen. 

Cardano totaal transacties

Cardano’s blokgrootte en geheugeneenheid nemen toe

Input Out Global (IOG), de firma achter de ontwikkeling van Cardano (ADA), bracht ook een voorstel uit om Cardano’s geheugeneenheid en blokgrootte te vergroten. Het voorstel om de geheugeneenheid en blokgrootte te vergroten maakt deel uit van de inspanningen om het netwerk te optimaliseren.

Met een snelgroeiend aantal projecten dat op het Cardano mainnet lanceerde, verwerkte het protocol meer transacties. Dit onderstreepte de noodzaak om de totale capaciteit van de blockchain op te schalen.

Op 1 februari tweette IOG, “NETWERK UPDATE: Vandaag hebben we de volgende parameter update voorgesteld, terwijl we de capaciteit van het ADA netwerk blijven vergroten in overeenstemming met het plan. Het voorstel zal de blokgrootte met nog eens 8KB vergroten waardoor die van 72KB naar 80KB gaat.

Deze laatste aanpassing betekent een toename van ca. 11%. Bovendien is vandaag ook een update voorstel in gang gezet om de Plutus script geheugeneenheden per transactie op het Cardano mainnet te verhogen van de 12,5 miljoen naar 14 miljoen. Dit is een toename van 1,5 miljoen. 

Cardano onChain signals

Groei van Cardano en ADA wallets

Opvallend is dat het aantal bezitters van een ADA wallet met 1.200% toenam van 190.000 met Kerstmis 2020 tot 2,5 miljoen op 24 december 2021 en de laatste gegevens suggereren dat het ecosysteem niet snel zal vertragen.

Alleen al in 2022 steeg het aantal ADA wallets met meer dan 10%, van 2.666.372 op 1 januari tot 3.015.400 op 7 februari, een totale toename van 349.028. De groei heeft sindsdien geleid tot de dagelijkse toevoeging van 9.184 wallets.

De belangrijke mijlpaal van 3 miljoen is bereikt op een moment dat het netwerk groeit, aangewakkerd door vele updates, waarbij ADA opklimt tot de zesde grootste cryptocurrency ter wereld naar marktwaarde.

Over het geheel genomen hebben de upgrades als katalysator gediend voor ADA’s stijging, wat resulteert in een grotere belangstelling van investeerders. Enkele On-Chain metriek indicatoren, zie hierboven, vertoonden hetzelfde verhaal, ondanks enkele tegenslagen. Volgens de metrics van IntoTheBlock zag het totaalbeeld er vrij positief uit.

Dat gezegd hebbende, deed het native token, ADA, niet helemaal hetzelfde. Het handelde op het moment van schrijven op de grens van $1,18 met een correctie van 2%. Ook was het een van de meest bekritiseerde onderwerpen binnen het ecosysteem waar crypto-enthousiastelingen zich op richtten – het trage prijstraject van ADA. Maar, zoals ze bij de Cardano Foundation zeggen- ‘Langzaam en gestaag’ wint de race.

Plaats een reactie