Cardano kondigt Djed Stablecoin aan

Cardano is de afgelopen dagen al enkele keren in het nieuws geweest doordat de cryptocurrency diverse partnerschappen heeft aangekondigd. Ook lieten de makers achter deze cryptomunt steeds meer informatie los met betrekking tot het ontwerpen van een Cardano stablecoin, de Djed stablecoin. Als laatste heeft Cardano in het afgelopen weekend ook nog een nieuw ‘’shopfront’’ beloofd aan gebruikers en ontwerpers van dApps (gedecentraliseerde applicaties). Al deze nieuwe ontwikkelingen rondom Cardano werden bekend gemaakt aan het einde van de Cardano Summit 2021. Maar leveren de ontwikkelingen Cardano wel wat op? ADA is namelijk één van de minst goed presterende beurzen van het moment. De ADA koers daalde op een gegeven moment met 3% per dag en tot wel 25% per maand. 

De Djed stablecoin

Veel beleggers en investeerders op het gebied van cryptocurrencies waren geïnteresseerd in of aanwezig bij het Caradano evenement. Het evenement vond zowel online als offline plaats. De grootste publiekelijke interesse werd gewekt door de aanvullende informatie over de nieuwe stablecoin van Cardano. Deze munt gaat de naam ‘Djed stablecoin’ dragen. Het bedrijf dat schuilgaat achter alle ontwikkelingen rondom Cardano, Input Output, heeft bekend gemaakt dat de Djed stablecoin uitgegeven gaat worden door COTI

COTI is een fintechbedrijf dat zelf al eerder een munt op de markt heeft gebracht en wat daarnaast ook stablecoins voor andere spelers op de cryptomarkt heeft uitgegeven. Je kunt het bedrijf daarom zien als een soort ‘stablecoin fabriek’. Het is een tactische samenwerking en de Djed stablecoin kan er op de lange termijn wellicht voor zorgen dat de koers van ADA weer gaat stijgen.

Volgens het uitgifteproces dat COTI zelf beschrijft moeten klanten rekening houden met diverse kosten waaronder terugbetalingskosten. Deze kosten zijn nodig om de schatkist van COTI te vullen en zo indirect de verbeteringen van de stablecoins te stimuleren. Hoe deze kosten precies verdeeld zijn binnen de samenwerking van Cardano en COTI is nog niet bekend. Desalniettemin zal de samenwerking tussen COTI en Cardano een financieel voordeel brengen voor beide partijen.

De komst van de Djed stablecoin is niet ver weg. In augustus van dit jaar was er al eens gesproken over de Djed stablecoin. Toentertijd had Charles Hoskinson, de CEO van Input Output, al laten weten dat het ontwerp van de Djed stablecoin op tafel lag. Het moet een stablecoin worden welke ondersteund wordt door de algoritmes die werkzaam zijn op de cryptomarkt.

Djed Stablecoin Cardano

Ander nieuws dat Cardano aankondigde

Cardano heeft op het Cardano Summit 2021 evenement ook nog andere samenwerkingen aangekondigd. Zo is Cardano recentelijk een samenwerking gestart met Chainlink (LINK) en DISH Network. De samenwerking met dit laatste bedrijf werd extra in het zonnetje gezet. Dit komt doordat DISH Network een erg succesvol bedrijf is uit de Fortune 500. Er was voorafgaand aan het evenement een video opgenomen waarin Hoskinson samen met de leiders van DISH Network te zien was.

Tijdens het evenement werd ook nog een nieuw curatie- en certificeringssysteem voor dApps aangekondigd. Het systeem gaat werkzaam zijn voor alle gedecentraliseerde applicaties die ontworpen zijn door Cardano. De applicatie zal de Plutus dAppStore worden genoemd. Dit is het nieuwe ‘’shopfront’’ waar Input Output het een paar dagen voor het begin van het evenement over heeft gehad.

Als laatste heeft Emurgo tijdens het evenement laten weten dat het flink gaat investeren om de ontwikkeling van Cardano te stimuleren. Het gaat om een investering van 100 miljoen USD. Emurgo is de commerciële en kapitaaltak van Cardano. De enorme hoeveelheid geld gaat worden ingezet om diverse projecten te financieren. Het gaat dan met name om gedecentraliseerde financiering (DeFi), niet-fungibele tokens (NFT’s) en onderwijs dat gericht is op de educatie van Cardano.

Vlak voor het Cardano Summit 2021 evenement was Hoskins ook al in het nieuws vanwege een bericht dat hij had geplaatst op Twitter. In dat bericht beweerde hij het ontstaan van het Hoskinson Center for Formal Mathematics. Dit zou een plek worden waar de wiskunde herschreven wordt. Deze plek zal gebouwd worden aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh, V.S. Het gebouw zal vernoemd worden naar Charles Hoskison. De reden hiervoor zal zijn dat Charles zelf maar liefst 20 miljoen USD zal hebben gedoneerd aan de bouw van de plek. Echter, er is op het moment van schrijven geen bewijs van de bouw of de donatie. Er is zelfs geen bewijs van een samenwerking tussen de universiteit en Hoskins. Desondanks zijn veel aanhangers van Cardano enthousiast over het idee.

https://www.youtube.com/watch?v=myr4HvP7onc

Plaats een reactie