Na de introductie van smart contracts richt het Cardano ontwikkelingsteam zich nu op schaalvergroting en optimalisatie

Het Cardano ontwikkelingsteam bereidt zich voor op het verbeteren van het netwerk door zich te richten op schaalvergroting en optimalisatie. On-chain oplossingen zoals het vergroten van de blokgrootte zullen tegelijk ingezet worden met off-chain zoals het verbinden van afzonderlijke blockchains. Dit alles om het netwerk nog effectiever en waardevoller te maken. 

Cardano ontwikkelingsteam werkt aan schaalvergroting en optimalisatie

Vorig jaar vierde Cardano een belangrijke mijlpaal met de ontplooiing van smart contracts op zijn mainnet. Sindsdien geniet het netwerk een massale adoptie en is het druk bezig om zijn directe rivaal, Ethereum, neer te halen.

In zijn pogingen om dit te bereiken besteedt Input-Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaar achter Cardano blockchain, veel aandacht aan de schaalvergroting en optimalisatie van het Cardano project. In een recente blogpost heeft het Cardano ontwikkelingsteam zijn inzichten gedeeld en hoe het van plan is dit te bereiken.

Ethereum, Cardano’s belangrijkste rivaal, worstelt jaren na zijn invoering met schaalvergroting en optimalisatie. Nu al gaat Cardano prat op hogere snelheden en lagere kosten door zijn toepassing van het Proof of Stake mechanisme. Ethereum maakt op dit moment nog gebruik van Proof of Work.

Maar nu Ethereum al werkt aan optimalisatie en schaalvergroting met de langverwachte lancering van Ethereum 2.0, wil Cardano voorop blijven en heeft het een aantal manieren geschetst waarop het van plan is in te zetten om het netwerk te verbeteren. Enkele activiteiten voor de schaalvergroting en optimalisatie zijn:

Vergroten van de blokgrootte

Zoals algemeen bekend is, hoe groter het blok, hoe meer transacties er kunnen worden gerealiseerd. Met dit in gedachten werkt het IOHK aan het vergroten van de blokgrootte. Onlangs liet het team weten dat de blokgrootte met 8KB werd vergroot om de totale blokgrootte op 72KB te brengen (een toename van 12,5%).

Verbetering van node verdeling en opslag op schijf

Twee van de andere On-chain verbeteringen waar IOHK naar kijkt zijn het verbeteren van de node om de verdeling van stakings- en beloningsberekeningen en het opslaan van delen van de protocol-status op schijf. Beide zullen de blockchain aanzienlijk verbeteren, wat leidt tot een optimaler en schaalbaarder netwerk.

Geheugen- & CPU gebruik

Het Cardano project maakt gebruik van Plutus- smart contracttaal. Deze wordt nu actief verbeterd, waarbij de meest recente verbetering komt in de vorm van geheugenverbeteringen in Unspent Transaction Output (UTXO) afhandeling, stakingsverdeling, live stakingsverdeling en stakingspools, en hash representatie.

Script verbetering

Wat hetzelfde betreft is het Cardano ontwikkelingsteam van plan te zorgen voor een effectiever gebruik van het krachtige EUTXO model. Dit wordt bereikt via referentie-inputs (CIP-0031), Plutus Datums (CIP-0032), en Script delen (CIP-0033).

Cardano ontwikkelingsteam

Cardano Off-chain oplossingen

Behalve de hierboven genoemde On-chain oplossingen die het platform van plan is in te zetten, zijn er ook verschillende Off-chain oplossingen. Handelingen zoals het inzetten van Sidechains zullen het mogelijk maken dat “tokens en andere digitale activa van de ene keten gebruikt kunnen worden in een andere”. Dit gebeurt via een tweerichtingsysteem dat bekend staat als “de brug”.

Hydra, dat helpt om off-chain transacties efficiënter te verwerken, en Mithril, dat helpt bij het probleem van schaalbaarheid, maken ook deel uit van het project. Verder zal Off-chain computing worden ingezet om de netwerken efficiënter te maken door sommige berekeningen uit te schakelen, waardoor de transactie uiteindelijk veel sneller en goedkoper wordt.

Kortom, het Cardano ontwikkelingsteam is bezig zijn project op te schalen en te optimaliseren. Verwacht wordt dat al deze verbeteringen zullen leiden tot nog meer gebruik van het Cardano netwerk en dat daardoor ook de Cardano koers zal stijgen.

Cardano ontwikkelingsteam off chain oplossing

Cardano (ADA) koersontwikkelingen

In de eerste helft van 2021 schoot de koers van Cardano omhoog, wat resulteerde in een top drie positie in termen van market cap. Maar een vertraging in de groei van Cardano’s native token ADA kwam al snel.

ADA heeft bijna 60 procent van zijn waarde verloren vanaf zijn all-time high van $ 3,00 in september. Dit weekend staat de altcoin in het groen, handelend rond $1,30. Dit na een toevoeging van iets minder dan 5 procent in de laatste 7 dagen.

https://www.youtube.com/watch?v=9glPzSBaXI8

Plaats een reactie