CEO Three Arrows Capital komt terug op verlaten Ethereum

De CEO van Three Arrows Capital is Zhu Su. Onlangs heeft hij een aantal vervelende opmerkingen gemaakt over Ethereum. Deze werden bestempeld als ‘vernietigend’. Inmiddels is hij teruggekomen op deze vernietigende opmerkingen. Hij heeft laten weten dat hij wel van Ethereum houdt en waar de cryptocurrency voor staat.

Three Arrows Capital CEO verliet Ethereum

De CEO van Three Arrows Capital (3AC) heeft via Twitter laten weten dat hij Ethereum heeft verlaten. Zhu Su, de oprichter en CEO van hedgefonds 3AC, steunde in het verleden de cryptocurrency wel. Maar onlangs heeft hij deze mening volledig omgedraaid. Gister heeft Su namelijk beweert dat de Ethereum cultuur lijdt. De cultuur lijdt onder een dilemma dat speelt rondom de oprichters. Volgens Zhu Su zijn de oprichters van Ethereum zo rijk dat zij de oorspronkelijke plannen en bedoelingen van Ethereum uit het oog zijn verloren.

De oorspronkelijke Tweet waarin Zhu Su de cultuur onder oprichters van Ethereum openbaarde is nog niet verwijderd. Wel is de CEO van Three Arrows Capital terug gekomen op zijn uitspraken. Vijf uur na de oorspronkelijke negatieve tweet riep hij zijn volgers op om de leiders van Ethereum niet te volgen, maar om het oorspronkelijke plan van Ethereum te verkondigen. Zhu Su gaf aan deze uitspraken te doen vanuit zijn liefde voor Ethereum.

CEO Three Arrows Capital dumpt Ethereum

Welgemeende excuses

Ongeveer 7 uur na het plaatsen van de oproep aan zijn volgers heeft Zhu Su zich verontschuldigd voor zijn negatieve woorden over de oprichters van Ethereum. Hij heeft gezegd dat ‘verlaten’ niet het juiste woord was en dat het bericht was geschreven in de hitte van het moment. Hij biedt zijn excuses aan en laat weten dat er wel degelijk fantastische teams zijn die werken aan het opschalen van Ethereum op L2.

De layer 2 oplossingen zijn gerealiseerd om Ethereum te helpen met het opschalen. Daarnaast zal de oplossing ook bijdragen aan het verminderen van de hoge kosten die het netwerk met zich mee brengt door transacties van het Mainnet of layer 1 af te handelen.

Three Arrows Capital

De relatie tussen Three Arrows Capital en Ethereum

Begin november ging Three Arrows Capital indirect een samenwerking aan met de concurrent van Ethereum. Dit deed het bedrijf door te starten als investeerder in Blizzard. Blizzard is een fonds dat de ontwikkeling van Avalance (AVAX) stimuleert. En AVAX is een concurrent van Ethereum.

AVAX is zich goed aan het ontwikkelen. Na de eerste tweet verdrong het Dogecoin (DOGE) al van de 10e plek op de lijst van crypto marktkapitalisatie. In het begin was de marktkapitalisatie van AVAX maar liefst 30,32 miljard dollar. Inmiddels is die waarde wel iets gezakt en hangt de marktkapitalisatie rond de 29,3 miljard dollar.

Zhu Su heeft een grafiek gedeeld op Twitter waarin de groei van AVAX wordt weergegeven. Dit deed hij drie uur voordat hij zich verontschuldigde voor zijn negatieve woorden over Ethereum. Hij plaatste deze grafiek om te laten zien dat AVAX toegetreden was tot de top 10 cryptomunten op basis van marktkapitalisatie.

Naast zijn negatieve woorden over de oprichters van Ethereum heeft Zhu Su ook via sociale media de gebruikers van ETH opgeroepen om het oorspronkelijke doel van de cryptocurrency in gedachten te houden. Hij herinnerde hen eraan dat gastkosten van slechts 0,05 dollar in het verleden een reden zijn geweest van critici om de Bitcoin te bekritiseren.

De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zei in 2014 namelijk dat het belachelijk was dat mensen gaskosten moesten betalen per transactie. Echter, inmiddels moeten er ook gaskosten betaald worden voor transacties in ETH. De huidige gaskosten voor Ethereum liggen rond de 0,012 ETH of 50 dollar per transactie.

Ondanks de negatieve tweet van Zhu Su over Ethereum vindt Antonio Juliano toch wel dat Su een punt heeft. De woordkeuze had zachter gekund wat Juliano betreft. Antonio Juliano is de oprichter van derivatenbeurs dYdX. Hij geeft aan het wel eens te zijn met de onderliggende boodschap van de tweet van Zhu Su. Volgens Juliano heeft Ethereum de afgelopen jaren maar weinig nuttige verbeteringen uitgevoerd die de cryptocurrency daadwerkelijk met grote stappen hebben laten groeien.

https://www.youtube.com/watch?v=VcBDLVg6e-I

Plaats een reactie