Crypto sponsordeal FC Twente.

Afgelopen week kondigde de Enschedese voetbalclub FC Twente in een persbericht aan dat zij in zee zijn gegaan met Cryptobedrijf Floki. Uitgebreide details zijn er niet bekend over deze crypto sponsordeal. FC Twente sloot een overkomst tot het eind van het huidige seizoen. Dit deed de club ondanks de vele waarschuwingen die de AFM, de Autoriteit Financiële Markten, de laatste tijd afgeeft om vooral niet te investeren in cryptovaluta.

Grote fluctuatie cryptovaluta

In het persbericht zei de club het volgende: “Floki is een cryptocurrency die voor iedereen toegankelijk is en het project heeft als doel om een revolutie teweeg te brengen in de crypto-industrie door een solide waarde te bieden”

Maar natuurlijk weten we met zijn allen wel dat de waarde van cryptovaluta onderhevig is aan een flinke fluctuatie.  Voor Floki is dit niet anders. De AFM vindt om deze reden dan ook de handel in cryptovaluta geen alternatief voor beleggingen of sparen. Men vindt het simpelweg te speculatief. De AFM zegt hierover dat als mensen willen gaan investeren in cryptovaluta, dat het verstandig is om dit te doen met geld dat zij niet direct nodig hebben en dus eventueel kunnen missen.

De AFM zegt verder dat de waarde van cryptovaluta over het algemeen geen onderliggende waardebepaling kennen en voornamelijk op speculatie is gebaseerd. Dit veroorzaakt de sterke fluctuatie die we veelal bij cryptovaluta zien. Er is dus ook een realistisch risico aanwezig dat cryptovaluta hun waarde in zijn geheel verliezen.

De coin van Floki is pas in augustus van dit jaar uitgebracht. De hoogste waarde die tot nu toe werd genoteerd was 0,00029 Euro waard. Momenteel is de waarde 0,00012 euro, een ruime halvering dus.

Verschillende mensen vroegen zich af of FC Twente er wel verstandig aan doet met deze crypto sponsordeal FC Twente. De voetbalploeg  reageerde in een reactie aan de NOS als volgt. ” Net als bij iedere beleggingsvorm, hangt er ook aan het beleggen in crypto een bepaald risico.” Verder zei men dat Floki een voor iedereen toegankelijke cryptomunt is, die op alle internationale cryptobeurzen wordt aangeboden.

Hier voegde men aan toe dat FC Twente zeker niet de eerste club is waar Floki mee in zee gaat. Het cryptbedrijf sloot eerder al deals af met bekende voetbalclubs zoals Napoli, Spartak Moskou, Fenerbahce en Bayer 04 Leverkusen

Crypto sponsordeal fc twente

Geen klachten over crypto sponsordeal FC Twente bij Reclame Code Commissie

De vraag die ook rees, was hoe de Reclame Code Commissie (RCC) naar deze deal kijkt. Sinds het gedoe vorig jaar tussen de KNVB FC Emmen over de deal met een sekswinkel als shirtsponsor, wordt de toetsing van sponsoren namelijk aan deze instantie overgelaten.

Een woordvoerder liet hierover weten dat je vraagtekens kunt zetten of de reclame van een dergelijk risicovol product wel past bij een voetbalclub. Maar zolang cryptomunten niet bij wet verboden zijn, mag je er uiteraard wel reclame voor maken. De RCC kan hier pas over oordelen op het moment dat er een klacht over wordt ingediend. Tot op heden is er echter nog geen klacht ingediend over Floki of FC Twente aldus de woordvoerder.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »
Betalen met Bitcoin
cryptovaluta
KWINTUS

Onverwachte plaatsen om te betalen met Bitcoin

Bitcoins zitten in de lift. Op steeds meer plekken kun je betalen met deze digitale munt. Het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft zelfs de Bitcoin ingevoerd als geldig betaalmiddel in het hele land. Zover is het natuurlijk nog niet in

Lees verder »