Miljardair investeerder waarschuwt dat cryptocurrencies waardeloos gaan worden

Miljardair hedgefondsmanager John Paulson waarschuwt dat cryptocurrencies waardeloos zullen zijn. Paulson maakte zijn fortuin door te wedden op de Amerikaanse huizenmarkt. Hij liet weten dat cryptovaluta een zeepbel zijn en waardeloos zullen blijken te zijn. Hij voegde eraan toe dat hij “niemand zou aanraden om in cryptocurrencies te investeren.”

Voorspelling dat crypto waardeloos gaan worden

Hoewel de markt voor cryptocurrency dit jaar veel aandacht heeft getrokken, zijn sommige grote beleggers van mening dat particuliere beleggers het niet waard zijn om te investeren. Zo uitte miljardair investeerder John Paulson, die tien jaar geleden de subprime-hypotheekcrisis correct voorspelde, zijn bezorgdheid over buitensporige speculatie in de crypto ruimte.

Paul Johnson, een beroemde en fortuinlijke belegger, voorspelt dat crypto waardeloos zal worden. Paulson is de president en portefeuillebeheerder van Paulson & Co, een Amerikaanse beleggingsfirma. In 2007 werd hij wereldberoemd door short te gaan op de huizenmarkt in de VS. Hij voorzag de subprime hypotheek crisis en investeerde in mortgage-backed securities door te beleggen in credit default swaps.

Afgelopen maandag deelde Paulson zijn mening over Bitcoin en cryptocurrencies op Bloomberg TV in een interview met David Rubenstein, oprichter van Carlyle Group. Op de vraag of Paulson in cryptocurrencies geloofde, antwoordde Paulson dat hij niet geloofde in cryptocurrencies.  Hij lichtte zijn mening toe door te zeggen dat hij gelooft dat cryptocurrencies een zeepbel zijn. Hij beschrijft het als een beperkt aanbod van niets. Zodra er meer vraag is dan het beperkte aanbod, dan stijgt de prijs. Maar als de vraag daalt, zal de prijs ook dalen. Paulson gaf aan dat er geen intrinsieke waarde zit aan cryptocurrencies anders dan het feit dat er een beperkt aanbod is. 

Cryptocurrencies waardeloos volgens miljardair

Paulson verkiest goud boven cryptocurrencies

Ondanks het feit dat cryptocurrencies het ruimschoots beter hebben gedaan dan goud, blijft Paulson liever old school en verkiest hij goud boven cryptocurrencies. Paulson zei zelfs dat als de inflatie aantrekt, ze moeten afstappen van vastrentende waarden en contant geld, en dan is goud de juiste keuze om op in te zetten. Bovendien, wijzend op de Fed’s 25% toename van de geldhoeveelheid, verwacht hij dat de inflatie de huidige verwachtingen zal overtreffen. En dus goud!

Hij voegde eraan toe dat cryptocurrencies waardeloos zullen blijken te zijn. Paulson zei dat zodra de liquiditeit van de markt opdroogt, ze nul zullen worden. Op de vraag of hij in dit stadium short ging op cryptocurrencies, ontkende Paulson dit door het volgende te zeggen: “In crypto is er onbeperkt neerwaarts risico. Dus ook al heb ik op de lange termijn misschien gelijk, ik zal op korte termijn worden weggeveegd. In het geval van Bitcoin ging het van USD 5.000 naar USD 45.000. Het is gewoon te volatiel om te shorten.”

Paulson cryptocurrencies waardeloos

Niet de eerste keer dat crypto weerstand krijgt van miljardairs

Dit is overigens niet de eerste keer dat cryptocurrency weerstand ondervindt van miljardairinvesteerders. Meerdere investeerders verwachten dat cryptocurrencies waardeloos gaan worden. Grote investeerders zoals Warren Buffett en Ray Dalio hebben ook kritiek geuit op cryptocurrencies, met name Bitcoin. In hun ogen zullen cryptocurrencies waardeloos zijn.

Zo zei Dalio eerder dat Bitcoin inferieur is aan goud en ineffectief als ruilmiddel of waardeopslag. Eerder beweerde Dalio zelfs dat Bitcoin waarschijnlijk verboden zal worden als het ooit “materieel” wordt, eraan toevoegend dat cryptocurrencies niet zullen slagen op de manier waarop mensen hopen.

Sinds deze opmerkingen is Dalio echter volledig omgedraaid en is nu een aanhanger van Bitcoin. In een eerder interview met CoinDesk zei hij dat we getuige zijn van de transformatie van de Amerikaanse dollar als een wereldwijde reservevaluta, en Bitcoin en andere digitale activa spelen een belangrijke rol in deze race. Blijkbaar is Dalio dus niet meer van mening dat cryptocurrencies waardeloos zijn. 

Blijft Paulson van mening dat cryptocurrencies waardeloos gaan worden?

Het is maar de vraag of Paulson van mening blijft dat cryptocurrencies waardeloos gaan woorden. Het kan maar zo zijn dat Paulson dezelfde kant op zal gaan als Dalio, of dat hij zich zal blijven verzetten tegen cryptocurrencies. Alhoewel de miljardair het aan het juiste eind had wat betreft de hypotheek crisis in de VS, is het is echter duidelijk dat zijn trackrecord van de afgelopen jaren niet al te best is. Zo moest Paulson zijn hedgefonds bijvoorbeeld omzetten naar een family office. De waarde van de activa daalde van USD 38 miljard in 2011 tot USD 9 miljard in 2019. Het moet dus nog blijken of zijn mening over dat cryptocurrencies waardeloos zullen worden daadwerkelijk ook zo is.

https://www.youtube.com/watch?v=_o2y3f8eJRE

Plaats een reactie