Amerikaanse miljardair Mark Cuban investeert in Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC) is verheugd om de Amerikaanse miljardair Marc Cuban als investeerder te verwelkomen en kondigt de deze publieke steun dan ook maar al te graag aan. Marc Cuban is in de cryptosector bekend als een crypto activist en heeft vorige week zijn investering in crypto-start up Polygon openbaar gemaakt.

Cuban investeert in Indiase crypto startup

De miljardair en tevens eigenaar van de basketbalclub Dallas Mavericks heeft dus geïnvesteerd in Polygon (MATIC). Polygon is een Indiase crypto startup die aan het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum werkt. Het is niet bekend hoeveel Cuban heeft geïnvesteerd in Polygon.

Polygon (MATIC) maakte via Twitter bekend dat ze Marc Cuban als een van de meest vooraanstaande en goed geïnformeerde investeerders mochten verwelkomen. Ze zijn zeer verheugd dat Polygon (MATIC) nu deel uitmaakt van Cuban’s cryptoportefeuille.

Polygon

Polygon (MATIC)

Polygon is in 2017 opgericht onder de naam Matic Network. Het is oorspronkelijk ontworpen als een sidechain van Ethereum die snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt. In februari 2021 heeft MATIC zijn naam gewijzigd naar Polygon, Vanaf dat moment is de prijscurve van Polygon aanzienlijk opwaarts gericht. Dit komt met name doordat het Polygon team in India met de rebranding ook een strategische verandering heeft doorgevoerd met als doel om aanvullende Layer 2-oplossingen te ondersteunen en de kosten te verlagen.

Polygon (Matic) is de afgelopen maanden steeds meer geaccepteerd binnen de gedecentraliseerde financiële (DeFi) wereld. Voorbeeld hiervan zijn de integraties met populaire projecten zoals Aave, Curve Finance, SushiSwap en een groot aantal andere projecten. Ook is de technologie gebruikt door verschillende NFT-makers en crypto gamingplatformen.

Polygon 3

Polygon (MATIC) overtuigt Cuban

Cuban stond vroeger bekend als een echte Bitcoin critici, maar heeft zijn mening onlangs veranderd. Cuban gaf eerder dit jaar namelijk aan dat Bitcoin een beter alternatief is voor goud. Ook maakte hij eerder dit jaar bekend dat hij 60% van zijn crypto-investeringen heeft ingezet op Bitcoin en 30% op Ethereum. Naar verluidt wordt de resterende 10% verdeeld over verschillende altcoins, zoals Dogecoin. Voor Cuban is Dogecoin meer dan enkel leuk. Cuban is namelijk eigenaar van de basketbalclub Dallas Mavericks en hier wordt Dogecoin geaccepteerd als betaalmiddel. Via Twitter sluit Cuban zich dan ook herhaaldelijk aan bij het “celebrity army” voor Dogecoin onder de leiding van Elon Musk, CEO van Tesla. Maar nu is hij blijkbaar ook overtuig van Polygon.

Dit nieuwe concept heeft nu dus ook de Amerikaanse miljardair Mark Cuban overtuigd. Cuban staat bekend kernachtige beoordelingen van Bitcoin en toonaangevende altcoins. Onlangs toonde Cuban enige interesse in Cardano. Toch ging de meest recente crypto investering van Cuban uiteindelijk naar Polygon in plaats van Cardano.

De Amerikaanse miljardair noemt Polygon op zijn website nu “het eerste goed gestructureerde en eenvoudig te gebruiken platform om Ethereum mee te schalen en de infrastructuur te ontwikkelen.” Het engagement van Cuban zorgde ervoor dat de Polygon prijs tijdelijk met maar liefst 27 procent steeg. Dit geef maar weer eens blijk van dat veel beleggers de beoordelingen van Cuban vrijwel blindelings volgen.

Cuban investeert in Polygon

Springplank voor Polygon (MATIC)

Blijkbaar heeft Cuban nu ook al concrete plannen voor Polygon. Dit komt omdat Cuban eerder dit jaar het platform Lazy.com heeft opgericht en Polygon wil integreren in Lazy.com. Dit platform gaat het uiterst makkelijk maken om creatieve NFT’s in de nieuwe online galerij in verschillende vormen te tonen en ook te verkopen. Dit platform is gebaseerd op Ethereum en met Polygon kan het gaan profiteren van lagere transactiekosten en gebruiksgemak.

De koersprijs van Polygon (MATIC), het oorspronkelijke token van het project, is de afgelopen weken enorm gestegen. In 1 maand tijd is het volgens CoinMarketCap met maar liefst 268% gestegen. Over de afgelopen 3 maanden heeft de munt een zelfs een winst van ruim 1000% geboekt en YTD maar liefst 10.000%. Goed om te weten is dat Polygon op de cryptobeurzen blijft gaan door het acroniem MATIC. Dus laat je hier niet door verwarren.

Polygon 0

Polygon (MATIC) doelt op top 10 positie van de meest prestigieuze altcoins

In de afgelopen maanden heeft Polygon (MATIC) aangekondigd dat het samenwerkt met toonaangevende DeFi projecten als AAVE en SushiSwap. Met Cuban als investeerder zou Polygon’s stap naar het trending topic van NFT’s wel eens in een versnelling kunnen komen. Polygon (MATIC) is opgeklommen naar de 15e belangrijkste cryptocurrency, dankzij de huidige market cap van ongeveer USD 13 miljard. Als het aan het team van Polygon en nu dus ook Cuban ligt, dan zou de prestigieuze TOP 10 van de meest gekapitaliseerde altcoins het volgende doelwit moeten zijn.

Plaats een reactie