Digitale Yuan app van de Centrale Bank nu in Apple en Android stores verkrijgbaar

Naarmate de regels rondom de cryptomarkt in China strenger werden is de interesse in digitale Yuan juist toegenomen. Om een goede aansluiting en gemakkelijk instap te creëren tot de cryptomarkt is de digitale Yuan app gelanceerd. De applicatie is nu te downloaden op zowel Android als Apple apparaten.

De nieuwste versie van de digitale Yuan app

De People’s Daily is het grootste mediakanaal in China. Dit kanaal wordt gerund door de staat en brengt daarom ook vaak het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de digitale Yuan naar buiten. Zo heeft het kanaal onlangs laten weten dat de burgers in bestaande pilotsites de mogelijkheid hebben om de digitale Yuan applicatie te downloaden. Vervolgens kunnen ze deze applicatie ook gebruiken om te handelen in de digitale Yuan of om deze digitale vorm van geld op te slaan.

De ontwikkeling van de applicatie is al enige tijd gaande binnen de Chinese overheid. Er zijn dan ook al eerdere pilotstudies geweest rondom de app. Tijdens deze eerdere pilotstudies zijn gebruikers van de digitale Yuan applicatie verplicht geweest om de wallet te downloaden die ook door de staat werd uitgegeven. Alleen deze digitale Yuan wallet kon gekoppeld worden aan de applicatie. De wallet werd beschikbaar gesteld via diverse commerciële banken die in staatsbezit zijn.

Wanneer je nu instapt in de nieuwe pilotstudie rondom de digitale Yuan app dan kun je de benodigde wallet erg handig rechtstreeks downloaden. De digitale Yuan wallet wordt hedendaags namelijk uitgegeven door de Centrale People’s Bank of China (PBoC).

Binnen de People’s Bank of China bestaat een aparte afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de digitale Yuan en alles wat daarbij komt kijken (denk aan applicaties, wallets, etc.). Deze afdeling staat bekend als het Digital Currency Research Institute van de PBoC.

De huidige versie van de applicatie is volgens de People’s Daily nog niet de laatste versie. Dit is onder andere te zien in de beschikbaarheid van de applicatie. Alleen gebruikers uit de volgende Chinese steden kunnen de app gebruiken: Shenzhen, Suzhou, Xiong’an, Chengdu, Shanghai, Hainan, Changsha, Xi’an, Qingdao en Dalian.

Voor de bekende stad Peking is een uitzondering gemaakt. Dit heeft te maken met de Olympische Winterspelen die volgende maand in deze stad zullen plaatsvinden. In de delen van Peking waar de spelen gaan plaatsvinden zullen de gevestigden ook toegang krijgen tot de digitale Yuan app.

Digitale yuan app

Vooruitgang in ontwikkeling van Chinese cryptomarkt

Met de nieuwste versie van de digitale Yuan app is China weer een stap verder binnen de ontwikkeling van een eigen digitale wereld voor cryptocurrencies. De regering van het land heeft laten weten dat de applicatie voor de Olympische Winterspelen, die beginnen op 4 februari, over het land uitgerold kan worden. Als dit niet mogelijk is hoopt de overheid op zijn minst de applicatie beschikbaar te maken voor alle inwoners van de hoofdstad van China.

Volgens People’s Daily kunnen de huidige ontwikkelingen rondom de digitale Yuan gezien worden als een significante vooruitgang. Hoe het verder verloopt met de ontwikkeling rondom deze digitale valuta is niet zeker. Er is namelijk geen roadmap beschikbaar gemaakt met toekomstige ontwikkelingen.

People’s Daily liet wel weten dat de huidige ontwikkelingsfase van de digitale Yuan gekenmerkt kan worden als een routinematige testfase of de onderzoeks- en ontwikkelingsfase. Mogelijk zullen er nog aanpassingen aan de digitale Yuan app gemaakt worden voordat deze wereldwijd beschikbaar wordt.

Volgens het mediakanaal is de pilotfase niet alleen bedoeld om de applicatie te verbeteren. De pilotfase is ook bedoeld voor gebruikers van de applicatie. Zij kunnen de applicatie ontdekken, vertrouwd raken met de protocollen en de werking rondom het beheren van de wallet die bij de applicatie hoort.

De PBoC wil er uiteindelijk voor zorgen dat de digitale Yuan door iedere inwoner van China, maar ook daarbuiten, gebruikt kan worden. Dit geldt ook voor mensen zonder smartphonetoegang. Voor deze mensen is momenteel een pilot gaande rondom een aantal hardware wallets die de overheid van China heeft ontwikkeld. Ook worden er smartcard oplossingen getest die offline gebruik van de digitale Yuan mogelijk maken.

https://www.youtube.com/watch?v=wJ0VOvLIzdI

Plaats een reactie