Alle handelaren op de Olympische Spelen accepteren de digitale yuan

De People’s Bank of China (PBoC) heeft bekend gemaakt dat alle handelaren op de Olympische Spelen de digitale yuan accepteren. De Olympische Winterspelen, die volgende week beginnen, zouden een belangrijke week vormen voor de digitale valuta.

Atleten en coaches mogen digitale yuan gebruiken

De People’s Bank of China is de afgelopen periode druk bezig geweest met de voorbereiding van de Olympische Winterspelen. Deze Spelen worden gehouden in Beijing. Het evenement zal niet alleen een mijlpaal gaan vormen voor de atleten die deelnemen, maar ook voor de Chinese digitale cryptocurrency.

Verschillende Chinese overheidsinstanties zijn de afgelopen jaren flink bezig geweest met het ontwerpen van een digitale cryptocurrency. Hoe verder de Chinese digitale munt zich ontwikkelde, hoe minder tolerant het land werd ten opzichte van andere cryptocurrencies.

Momenteel zit de digitale yuan nog in een pilotfase. De cryptomunt wordt getest door verschillende gebruikers, handelaren en winkeliers. Ook tijdens de Olympische Winterspelen zal de digitale munt een rol gaan spelen. Atleten en coaches zijn uitgenodigd om gebruik te maken van de digitale munt binnen het Olympische dorp.

Met behulp van speciale geldautomaten, polsbandjes en smartphone apps kunnen aankopen in het Olympische dorp bekostigd worden met de Chinese digitale cryptocurrency. Volgens de laatste berichten werkt de People’s Bank of China samen met de Bank of China om de financiën van de Spelen op orde te houden. Beide banken geven aan hun beloften op het gebied van functionaliteit van de digitale munt na te komen.

De Bank of China is niet alleen betrokken bij de Olympische Winterspelen vanwege de digitale yuan. De commerciële bank is ook nog eens sponsor van de Spelen. Daarnaast werkt de bank al sinds het begin van de pilot van CNY (de Chinese digitale cryptocurrency) samen met de PBoC.

Onlangs heeft de woordvoerder van de Bank of China gesproken over de stand van zaken rondom de CNY. De woordvoerder liet weten dat er alles aan wordt gedaan om onder leiding van de PBoC de financiële zaken te regelen op de Spelen.

Tijdens de Olympische Spelen zal de Bank of China ondersteuning bieden op veel verschillende gebieden. De woordvoerder noemde dat de commerciële bank betrokken is bij software wallets, harde wallets, exchanges en uitwisselingen van fiat naar crypto in het bankkantoor van het Olympische Dorp.

Volgens de woordvoerder heeft het Olympische Dorp zich inmiddels zo ver ontwikkeld dat alle verkooppunten digitale cryptocurrencies accepteren. Met behulp van NFC- en QR-techniek kan overal betaald worden met de digitale valuta. Daarnaast is er ook dag en nacht support beschikbaar in meerdere talen.

digitale yuan olympische spelen

Buitenstanders kijken toe

Niet alleen atleten en hun teams mogen de digitale yuan gebruiken. Ook journalisten en functionarissen zijn uitgenodigd om de digitale cryptocurrency te omarmen tijdens de Olympische Winterspelen.

Andere overzeese toeschouwers van het sportevenement kunnen helaas geen gebruik maken van de valuta. Dit komt doordat de digitale valuta alleen gebruikt wordt op de Olympische Winterspelen. En vanwege het zero-COVID-19 beleid van China zijn toeschouwers bij het grote sportevenement niet toegestaan.

De Beijing Local Financial Supervision and Administration heeft gekeken naar de populariteit van de digitale Chinese munt. Volgens deze instelling waren er tegen het einde van 2021 meer dan 12 miljoen persoonlijke wallets die gekoppeld waren aan de digitale valuta. Dit laat zien dat de digitale munt wel degelijk omarmt wordt door de Chinese bevolking.

Ook bedrijven zijn geïnteresseerd in de digitale yuan. Volgens de Beijing Local Financial Supervision and Administration zijn er 1,3 miljoen wallets van bedrijven en openbare entiteiten die gebruik maken van de digitale yuan. De bedrijven die gebruik maken van de digitale cryptocurrency zijn erg divers. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven uit de voedselsector, huisvesting sector, reissector en zelfs uit de sector voor medische zaken.

In de laatste week van januari vieren de inwoners van China ook het lunar new-year, oftewel de nieuwe maan. Tijdens de feesten die verbonden zijn aan deze viering zal ook gehandeld worden in de digitale cryptocurrency en zullen inwoners elkaar mogelijk digitale munten schenken als cadeau. Dit zal een positieve invloed hebben op de markt voor de Chinese digitale cryptocurrency.

https://www.youtube.com/watch?v=eU-uGzpr3G0

Plaats een reactie