DOGE staat in het rood ondanks acceptatie door Elon Musk

Elon Musk is geen onbekend figuur op de cryptomarkt. Onlangs heeft zijn bedrijf, Tesla, DOGE cryptomunten geaccepteerd als betaalmiddel. Dit had de cryptomunt een enorme boost kunnen geven. Echter, DOGE staat in het rood.

De relatie van Elon Musk met DOGE

Elon Musk is een bekende en succesvolle ondernemer. Hij is CEO van Tesla. Dit is een bekend bedrijf dat elektrische auto’s produceert. Meerdere jaren geleden is Elon Musk ook gaan investeren in diverse cryptocurrencies. Inmiddels heeft hij binnen de wereld van cryptomunten een flinke machtspositie te pakken.

Vanuit zijn machtspositie heeft Elon Musk veel invloed op de ontwikkeling van diverse cryptocurrencies. Met name zijn uitspraken op het sociale media platform Twitter kunnen de koers van diverse munten beïnvloeden. De uitspraken die Elon Musk doet bestaan vaak uit cryptische omschrijvingen.

Via het sociale media platform Twitter is Elon Musk onlangs benaderd met een vraag. Een Twitter-gebruiker vroeg aan Musk of klanten van SpaceX en Starlink DOGE (Dogecoin) zouden kunnen gebruiken om te betalen voor diensten. SpaceX is een ruimtevaartuigbedrijf en Starlink is een breedband-internetsysteem dat gebaseerd is op satellieten. Elon Musk heeft een belangrijke functie binnen beide bedrijven.

Op de vraag betreffende SpaceX en Starlink heeft Elon Musk geantwoord met een smiley die knipoogt. Deze cryptische reactie leidde tot allerlei speculaties. De speculaties zouden de koers van Dogecoin ten goede kunnen komen. Echter, DOGE staat in het rood.

Over het algemeen hebben de tweets van Elon Musk veel invloed op de koersen van cryptocurrencies. Deze invloed kan zelfs zo groot zijn dat hij hierdoor in de problemen komt. Onlangs kwam hij door een tweet in de problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze problemen hebben de koers van DOGE sterk laten dalen. DOGE staat in het rood op dit moment, maar de problemen met de SEC zijn hiervoor niet de enige aanleiding.

DOGE in het rood nog steeds

DOGE staat in het rood

Of de tweet van Elon Musk de aanleiding vormt voor een daling in de koers van DOGE is niet zeker. Dit komt omdat er veel meer cryptomunten zijn die vandaag in het rood staan. Als we kijken naar de top 100 cryptomunten op basis van marktkapitalisatie, dan zien we dat een groot deel van deze munten vandaag in het rood staat.

DOGE staat in het rood vandaag. Maar in de afgelopen week waren de prestaties van de cryptomunt niet veel beter. Om 11:47 UTC op 14 februari 2022 was de prijs van DOGE ongeveer 0,145 dollar. Deze prijs was tot stand gekomen na een koersdaling van 5,1% in de 24 uur voorafgaand aan dit moment.

In de afgelopen week heeft de prijs van DOGE ook niet goed gepresteerd. DOGE staat in het rood na een prijsdaling van maar liefst 6% in de afgelopen week. Recentelijk is het handelsvolume van de cryptomunt wel gestegen. Tussen 13 en 14 februari is het handelsvolume van Dogecoin toegenomen met 122% van 553,7 miljoen dollar naar 1,3 miljard dollar.

De bovenstaande gegevens betreffende de koersprijs van DOGE zijn afkomstig van het platform Coingecko.

De koersontwikkelingen van DOGE zijn momenteel minder positief. Echter, dit hoeft niet te betekenen dat dit zo zal blijven. De volatiliteit van de markt en de invloed van bekende figuren zoals Elon Musk kunnen hier verandering in brengen.

Toen Tesla in januari de DOGE cryptomunten ging accepteren als betaalmiddel heeft dit ook een positieve ontwikkeling gehad op de koers van DOGE. Mocht Elon Musk nu voor SpaceX en Starlink diensten ook de cryptomunt gaan accepteren, dan kan dit opnieuw de rode cijfers van DOGE veranderen in groen.

Het is nog maar de vraag of Elon Musk daadwerkelijk cryptomunten gaat accepteren als betaalmiddel voor diensten van SpaceX of Starlink. Volgens diverse handelaren zal acceptatie van crypto binnen de bedrijven van Musk wel in lijn zijn met de visie van de CEO van Tesla. Echter, tot nu toe heeft Elon Musk alleen nog maar een knipoog smiley geantwoord op de kwestie. Musk is waarschijnlijk de enige die de betekenis achter deze cryptische smiley begrijpt.

https://www.youtube.com/watch?v=Rf6919licLU

Plaats een reactie