De Dogecoin prijs piekt nu Elon Musk een belang van bijna $3 miljard neemt in Twitte

Elon Musk heeft de Dogecoin prijs voor de zoveelste keer dramatisch beïnvloed. Maar deze keer noemde hij de cryptocurrency niet eens. Maandag werd bekend dat Musk een belang van 9,2% in Twitter nam, een aandelenaankoop ter waarde van iets minder dan $ 3 miljard. Dogecoin, de cryptocurrency die Musk bezit en vaak steunt, piekte onmiddellijk 10% op het nieuws.

Musk zijn invloed op Dogecoin prijs

Musk is een fervent gebruiker van Twitter, waar hij vaak zijn gedurfde uithalen over cryptocurrency post, samen met een hele reeks andere onderwerpen. Hij twittert ook over Twitter zelf.

“Vrije meningsuiting is essentieel voor een goed functionerende democratie,” twitterde Musk op 25 maart, als onderdeel van een poll die hij aan zijn 80 miljoen volgers voorlegde. “Geloof je dat Twitter zich rigoureus aan dit principe houdt?”

Dogecoin is de favoriete cryptocurrency van de miljardairs. Dogecoin is een cryptocurrency die in 2013 als grap werd gecreëerd. Gebaseerd op de “Doge” meme, die een Shiba Inu afbeeldt, was het niet de bedoeling van de bedenkers ervan, Billy Markus en Jackson Palmer, dat Dogecoin serieus genomen zou worden: Het was “gemaakt voor vreemden,” schreef Markus in een Reddit post uit 2021. “Ik gooide het in elkaar, zonder enige verwachting of plan. Het duurde ongeveer 3 uur om te maken.”

Musk heeft zich op Twitter ontelbare keren uitgesproken ter ondersteuning van Dogecoin en andere cryptocurrencies. In veel gevallen hebben zijn tweets invloed gehad op de Dogecoin prijs.

Na de aankondiging dat Tesla CEO Elon Musk de grootste aandeelhouder van Twitter zou worden, steeg de Dogecoin prijs van $0,1431 naar zo hoog als $0,155. In minder dan een uur werd er meer dan $1,5 miljard aan zijn marktkapitalisatie toegevoegd.

Dogecoin prijs piekt

Wat is het effect van investering in Twitter op Dogecoin prijs?

Musk’s relatie met Dogecoin is niet nieuw. Hij begon al in 2019 over de cryptocurrency te tweeten, en is dat in de loop der jaren blijven doen. Behalve dat hij Dogecoin bezit, heeft hij het ook gehad over het samenwerken met DOGE-ontwikkelaars aan het verbeteren van het netwerk.

Toen Tesla in januari op Twitter aankondigde dat het DOGE zou aanvaarden als betaling voor geselecteerde koopwaar, schoot de cryptocurrency met 11% omhoog. Musk heeft zelfs gegrapt over Dogecoin die mogelijk de toekomstige reservemunt wordt.

“Het punt is dat Dogecoin is uitgevonden als grap, in wezen om de draak te steken met cryptocurrency,” vertelde hij in mei aan TMZ. “Het lot houdt van ironie. Wat zou de meest ironische uitkomst zijn? De munt die als grap begon wordt in feite de echte munt. Dogecoin naar de maan!”

Dit is misschien de eerste keer dat Dogecoin een sprong maakt op basis van een zet van Musk die niet direct met Dogecoin te maken heeft. Musk heeft Dogecoin echter al vele malen gehypet, door te zeggen dat de op meme’s geïnspireerde cryptocurrency het meest geschikt is voor transacties en dat het de “crypto van het volk” is.

Na zijn investering in Twitter zijn velen gaan speculeren of hij Dogecoin-centrische ontwikkelingen op het platform zou doen. Tim Pool, journalist en crypto voorstander, stelde bijvoorbeeld de vraag “Wat als Elon Musk Twitter overneemt en dan eist dat adverteerders advertenties in Doge kopen?”.

Opmerkelijk was dat crypto handelsspecialist Ali Martinez had verklaard dat Dogecoin ‘zonder aarzelen’ naar $ 0,21 zou kunnen oprukken, nog voordat het laatste nieuws over Musk effect had op de prijs.

Wat de impact is van het aandelenbelang in Twitter op de Dogecoin prijs, dat zal de toekomst ons duidelijk maken. Een ding is zeker met Elon Musk weet je het maar nooit wat hij nu weer gaat uithalen om zijn geliefde munt in waarde te doen stijgen. Dogecoin naar de maan?

https://www.youtube.com/watch?v=Rky3HFamH9s

Plaats een reactie