Dogecoin onderdeel van een pump and dump schema van Musk

Dogecoin blijft maar kritiek krijgen van vele crypto-experts en financiële adviseurs. Ook Ric Edelman een wereldberoemde financieel adviseur en gastheer van verschillende financiële tv-programma’s is van mening dat Dogecoin geen legitieme use case heeft en slecht voor de gehele cryptomarkt is. Edelman is daarnaast van mening dat Dogecoin grenst aan een rage en een pump and dump schema van bepaalde rijke individuelen, waaronder Elon Musk. Edelman beweert dat Dogecoin hierdoor een frauduleuze investering is.

Dogecoin een controversiële cryptocurrency

Dogecoin wordt door veel experts beschouwd als een van de meest controversiële cryptocurencies op cryptomarkt. Velen zien Dogecoin niet als een serieuze coin en zien ook geen waarde in de cryptomunt. Zo vindt ook Ric Edelman, een gerenommeerde en wereldberoemde financieel adviseur en de oprichter van Edelman Financial Engines. Daarnaast is Edelman de auteur van verschillende boeken over persoonlijke financiën en de gastheer van The Ric Edelman Show, een wekelijks radioprogramma over persoonlijke financiën. Tevens is hij ook de gastheer van het publieke televisieprogramma The Truth About Money with Ric Edelman en deelt hij zijn opinie in verschillende financiële programma’s.

Edelman maakte kenbaar dat hij absoluut geen voorstander is van de Dogecoin. Hij is van mening dat de memecoin geen legitieme use case heeft en dat de munt op de lange termijn meer kwaad gaat doen voor de gehele crypto-industrie. Hij hekelt het feit dat het onderdeel is van een pump and dump schema.   

Pump and dump schema van Dogecoin

Dogecoin bad boy van de cryptomunten en onderdeel pump and dump schema

In een recent interview met Yahoo Finance vertelde hij dat de Doggy-coin, hetgeen de andere uitspraak is van de memecoin, een spelfout is van het woord “doggy”, Volgens Edelman is de DOGE de zogeheten bad boy van de cryptomunten.

Hij gaf in het interview aan dat hij tegen de Dogecoin, ofwel Doggy-coin gekant is. Dit omdat het niet als een serieuze munt maar als een grap is bedacht en het geen legitieme use-case heeft. Edelman vindt dat de memecoin niets goed doet in de cryptogemeenschap of een poging waagt om geloofwaardigheid en legitimiteit te vergaren op de financiële markt.

Edelman vindt dat Dogecoin grenst aan een rage en beweert zelfs dat het dichtbij fraude komt. Dit omdat de munt gebruikt wordt voor een pump and dump schema door bepaalde beroemde en zeer vermogende individuen, waaronder Elon Musk.

Pump and dump schema Dogecoin

SEC faalt in haar toezichthoudende rol

Ook doet Dogecoin geen moeite om een goedkeuring te verkrijgen door de Securities Exchange Commission (SEC) die toezicht houdt op de handel in effecten op Amerikaanse beurzen. Het gebrek aan regelgeving in de crypto-industrie is tevens een van de redenen waarom Dogecoin, en ook andere soortgelijke projecten goed kunnen gedijen, zegt Edelman.

Hij meent dat de SEC gefaald heeft in haar toezichthoudende rol. Hierdoor wordt er ruimte gecreëerd voor individuen om rare financiële dingen te doen en dit via verschillende social mediakanalen delen met anderen. Edelman is van mening dat hierdoor zogeheten pump and dump schema’s worden gecreëerd om snel rijk te kunnen worden.

Dogecoin is pump and dump schema

Ook Hoskinson geeft klappen aan Dogecoin

Niet alleen Edelman gaf Dogecoin de afgelopen tijd flinke slagen, zo ook Charles Hoskinson. Hij is de oprichter van Cardano en kraakte de memecoin ook volledig af tijdens een recente podcast. Dit is overigens niet de eerste keer dat Hoskinson dit doet, in het verleden haalde hij ook al een aantal keer flink uit naar Dogecoin.

Hoskinson ziet het nut van Dogecoin niet in en ziet het gewoon als een meme. Hij stelt dan ook de vraag wat het doel is van Dogecoin. Meent het een nuttige munt te zijn of wilt het als waardeopslag concurreren tegen Bitcoin? Als dit laatste het geval is, waarom hanteert het dan zijn huidige monetaire beleid? Daarnaast vindt Hoskinson dat er een zeer ongelijke verdeling is van de onderliggende waarde. Maar liefst 90 procent van de Dogecoins in omloop is in handen van slechts 1 procent van de Dogecoin houders. 

Pump and dump schema Dogecoin Hoskinson

Pump and dump schema Dogecoin

Volgens Hoskinson hebben slechts 100 wallets een grote meerderheid van het totaalaanbod Dogecoins. Deze zogeheten walvissen kunnen tegen bijna elke prijs de Dogecoin verkopen en zo winst maken omdat ze hun Dogecoin tegen zeer lage prijzen hebben gekocht. Er is dus volgens Hoskinson sprake van een pump and dump schema.

Verder merkte Hoskinson op dat naast het pump and dump schema, Dogecoin ook een tikkende tijdbom is. Zodra de huidige grote Dogecoin jongen beginnen met het verkopen van Dogecoin en blijven verkopen zal de waarde enorm gaan dalen. Voor deze jongens is dit geen probleem, want ze maken toch winst.

Plaats een reactie