Proof of Stake coins

De Proof of Stake coins zijn momenteel erg in trek. Sinds het bericht van Elon Musk, CEO van Tesla dat Bitcoins teveel energie uit kolenmijnen gebruiken en dus milieuonvriendelijk zijn de prijzen van onder andere Polygon en Cardano flink gestegen.

Milieuvriendelijk Proof of Stake coins zijn op dit moment aan het stijgen. Mede dankzij de uitspraak van Elon Musk, die de afgelopen week het milieueffect van de cryptomarkt onder de aandacht bracht.

Afgelopen vrijdag steeg Polygon (MATIC) met 20% in slechts 24 uur en 130% in de afgelopen week. Op het moment van schrijven ligt de huidige prijs van MATIC rond de $ 1,76. In een maand tijd steeg de prijs met ongeveer 300%. Op zaterdag behaalde MATIC zijn hoogste punt ooit, namelijk $ 1,85. Op dit moment heeft MATIC een marktkapitalisatie van meer dan $ 9,2 miljard.

Proof of stake coins

Ook Cardano (ADA), een andere Proof of Stake coin, in de afgelopen week steeg het met 42%. Op zaterdag piekte ADA op zijn eigen recordprijs van $ 2,37. Op het moment van schrijven ligt de ADA Proof of Stake coin op $ 2,28. Cardano heeft nu een marktkapitalisatie van $ 73 miljard.

Proof of stake coins cardano

Proof of Work algoritme gebruikt veel energie

Elon Musk is op dit moment geen supporter van Bitcoin. Dit omdat hij bezorgd is over het snel toenemend gebruik van fossiele brandstoffen voor de Bitcoin mining en transacties. Hij doelt hier met name op steenkool die de meeste CO2-uitstoot heeft dan elk andere brandstof.

Een deel van de Bitcoin mining industrie is afhankelijk van goedkope fossiele brandstoffen, waaronder steenkool. Het totale energieverbruik van het Bitcoin netwerk is vergelijkbaar met dan van heel Nederland, Finland, Zweden of Zwitserland. Zo blijkt uit gegevens van Cambrige Bitcoin Electricity Consumption Index

Op dit moment is het energieverbruik van het Bitcoin netwerk 138,7 terawatt, dit staat ongeveer gelijk aan 0,5% van het wereldwijde energieverbruik. Sinds vorig jaar maart zijn de Bitcoin prijzen met 900% gestegen, maar we zien ook dat het geschatte jaarlijkse energieverbruik met 200% is toegenomen.

Bitcoin voorstanders zijn echter van mening dat de belasting die de Proof of Work mining veroorzaakt, noodzakelijk en de moeite waard is. Het is noodzakelijk voor het beveiligen van gedecentraliseerde netwerken en van onschatbare waarde voor diegenen die de technologieën nodig hebben. Ook vertellen de Bitcoin fans dat een groot deel van de Bitcoin mining industrie gebruik maakt van hernieuwbare energie. Een groot aantal Chinese Bitcoin miners maken reeds gebruik van overtollige waterkracht uit Sichuan.

Proof of stake coins

Voeg je koptekst hier toe

Om transacties te valideren maken beide coins gebruik van een Proof of Stake consensus-algoritme. Dit is een groener alternatief voor de energieslurpende Proof of Work algoritme van Bitcoin.

In Proof of Work algoritmen strijden mijnwerkers met elkaar om ingewikkelde wiskundige puzzels op te lossen. Omdat deze puzzels steeds complexer worden, moeten mijnwerkers steeds meer computerkracht gebruiken om de compleze wiskundig puzzels op te lossen. De winnaar ontvangt als beloning een nieuw geslagen cryptomunt.

In een Proof of Stake systeem valideren mijnwerkers daarentegen transacties op basis van het aantal coins dat ze in bezit hebben. Hoe meer coins een miner bezit, hoe groter de kans dat hij het recht krijgt om transacties te valideren. Omdat Proof of Stake netwerken niet de immense hoeveelheid energie vreten die wordt gebruikt door Proof of Work netwerken, zoals het Bitcoin netwerk, zijn ze milieuvriendelijker en dus een groener alternatief.

Proof of Stake coins profiteren flink van Tesla bericht

Na het nieuwsbericht daalde de Bitcoin koers van $ 57.000 tot een dieptepunt van $ 46.980. Maar andere cryptocurrencies die alternatieven gebruiken voor het energievretende Proof of Work algoritme van Bitcoin, hebben dus flinke geprofiteerd van de aankondiging van Musk.

Zo heeft het ook een enorme boost gegeven aan de marktkapitalisatie van Proof of Stake coins. Cardano en Polygon mogen wat dat betreft Elon Musk dankbaar zijn.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »