ETH 2.0 staking contract bereikt een nieuwe ATH van 11 miljoen ETH

De totale waarde die vastligt op het ETH 2.0 staking contract bereikte deze week een nieuw All-Time High (ATH). Ethereum, ’s werelds op een na grootste cryptonetwerk, overschreed deze week de 11 miljoen ETH die op het staking contract vastliggen. Tegen de huidige Ethereum prijs van €3.313,96 hebben de ETH-tokens een marktwaarde van bijna €36,4 miljard. Het netwerk noteerde de mijlpaal eerder deze week, zoals gemeld door financieel analyse platform Etherscan.

Het ETH 2.0 staking contract mijlpaal in cijfers

Het ETH 2.0 staking contract zorgt ervoor dat beleggers met hun ether tokens een jaarlijks rendement kunnen verdienen in de aanloop naar de langverwachte ETH 2.0 samenvoeging. Bovendien is het vastzetten van de waarde in het contract een teken van groot vertrouwen in de cryptocurrency.

 

Op dit moment is het niet mogelijk om vastgezette tokens weer uit het ETH 2.0 staking contract te halen. Dat zal pas weer mogelijk zijn na een upgrade die zal plaatsvinden ergens na de samenvoeging van het ETH 2.0 testnetwerk en het Ethereum main-netwerk.

De mijlpaal van het ETH 2.- staking contract kan worden toegeschreven aan de groeiende belangstelling van investeerders gedurende de laatste maanden. De toename van de op meer dan € 36 miljard gewaardeerde staking heeft te maken met het nieuwe Ethereum 2.0 depotcontract. Deze toename komt ondanks de onzekerheid die rond de cryptoprijzen hangt.

Volgens het rapport ging de markt van ETH door de staking toename omhoog en overschreed de grens van $400 miljard. De prijs van ETH-tokens bereikte ook $3500 in een stijging die het opkrabbelende herstel van de cryptomunten laat zien. Dit cijfer zal nog groeien naarmate er in de komende maanden meer belangstelling en investeringen doorstromen.

Na de vrijgave van de netwerkupgrade in december 2020 leidden de volgende 15 maanden tot een dramatische toename van het stakingsvolume. Het volume aan ETH dat door investeerders op het netwerk werd ingezet, steeg alleen al in de laatste twaalf maanden met 250%.

Het steeg van 3 miljoen ETH in februari 2021 tot 7 miljoen ETH in augustus 2021. De groei zette door en tegen de eerste week van maart overschreed het de grens van 10 miljoen. Deze toename van de vastgezette ethers vertaalde zich in ETH-tokens ter waarde van ongeveer $ 36,5 miljard die in het Ethereum 2.0 stortingscontract werden gestoken.

ETH 2.0 staking contract

Waarom deze toename in ETH 2.0 staking contract?

De laatste tijd hebben liefhebbers van cryptomunten te maken gehad met onzekerheid als gevolg van verschillende kwesties. Deze kwesties, zoals de ontwikkeling van een conflict tussen Rusland en Oekraïne, leidden tot onzekerheid over de cryptoprijzen.

ETH is niet onberoerd gelaten, waarbij het Ethereum token een daling in prijs en activiteit vertoonde. Na de aankondiging van de Ethereum samenvoeging en het uitrollen van upgrades, heeft ETH echter een positief groeipatroon laten zien.

Ethereum’s historische netwerkupgrade die in december 2020 begon, is de belangrijkste bijdrage aan de toegenomen investeringen. Ethereum kondigde aan dat het bij de upgrade zou overstappen op een Proof of Stake systeem.

De upgrade zou uitgerold worden om het huidige Proof of Work systeem te vervangen. Met deze upgrade zou het netwerk afstappen van het gebruik van miners en ze in plaats daarvan vervangen door validators die gebruik maken van bestaande technologieën.

Het uitbrengen van de Beacon chain door het netwerk trok wereldwijde belangstelling waardoor Ethereum de laatste 15 maanden in het middelpunt van veel aandacht kwam te staan.

Het succes van recente testen, zoals die op het Kiln testnet werkte om de belangstelling nog verder aan te wakkeren. Bij deze test werd aangekondigd dat de samenvoeging met succes was uitgevoerd vóór de publieke upgrades van het testnet.

De stap leidde tot nog meer publieke aandacht, omdat steeds meer mensen en bedrijven in het netwerk wilden investeren. Deze investeringen zijn de laatste maanden toegenomen nu we de laatste openbare upgrade van het netwerk naderen. In lijn met de trend die de statistieken laten zien, zal dit aantal waarschijnlijk nog groter worden naarmate meer investeerders op de kar springen.

https://www.youtube.com/watch?v=DrFf-55nX5s

Plaats een reactie