Aantal Ethereum adressen die minstens 0.1 ETH bezitten stijgt naar nieuwe ATH

Ethereum (ETH), ’s werelds op een na grootste digitale munteenheid, ziet zijn adoptie-aantallen omhoogschieten. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat het aantal Ethereum adressen van beleggers die minstens 0.1ETH bezitten tot een nieuw All-Time High (ATH) is gestegen. Daar staat tegenover dat de gemiddelde ETH-transactiekosten 90% lager liggen dan een jaar geleden.

Wat zijn de redenen voor het groeiende aantal Ethereum adressen?

Momenteel staat het aantal op 6.895.205. Dit is veel hoger dan de 3.638.204 Ethereum adressen die aan het begin van vorig jaar hetzelfde aantal Ether zouden bezitten. De Ethereum prijs schommelt momenteel rond $ 3.110,66. Dit is een stijging van 6,10% in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens van CoinMarketCap. Dit betekent dat houders van minstens 0,1 Ethereum diegenen zijn met $311 waarde aan ETH in hun wallet.

Maar wat zijn de redenen voor het groeiende aantal Ethereum adressen? De keuze om Ethereum als digitale valuta te bezitten is niet gek, want de munt is een van de meest veelbelovende cryptocurrencies op het gebied van bruikbaarheid. Bovendien blijft de Ethereum blockchain, ondanks de opkomst en groei van andere concurrerende protocollen, nog steeds het meest gebruikte blockchain netwerk in de wereld.

We zien ook dat enkele van de meest prestigieuze Non-Fungible Token (NFT) verzamelingen steeds weer hun weg blijven vinden naar de Ethereum blockchain. Deze nieuwe trend vormt een belangrijke aanvulling op de enorme groei van gedecentraliseerde financieringsprotocollen op het platform. Op Ethereum is er een constante vraag naar de digitale munt, en dit heeft een enorme invloed op de groeiende omarming van digitale munten.

Bovendien is Ethereum nog steeds opmerkelijk goedkoper in vergelijking met Bitcoin. De groei van het aantal Ethereum adressen is het bewijs dat veel kleine beleggers er vertrouwen in hebben dat het in de nabije toekomst Bitcoin zal kunnen inhalen of verdringen.

Ethereum adressen 0.1 ETH

Ethereum gemiddelde transactiekosten zijn 90% lager dan een jaar geleden

De gemiddelde transactiekosten in het Ethereum ecosysteem zijn historisch gezien evenredig gedaald met de netwerkactiviteit en de marktprijs. Begin 2021 bevond de crypto-industrie zich in een bull markt die op gang was gebracht door het DeFi ecosysteem.

Ethereum, een leider in het gedecentraliseerde financiële ecosysteem, zag zijn prijzen schalen van handel onder $1.000 tot een all-time high van rond $4.630. Bijgevolg bewoog de gemiddelde transactiekosten in een vergelijkbare versie naar een all-time high.
Maar de gemiddelde transactiekosten van Ethereum zijn het afgelopen jaar enorm gedaald, na de opmerkelijke upgrades in de afgelopen maanden. Volgens statistische gegevens van ycharts.com kost de gemiddelde transactiekost in het Ethereum netwerk vandaag ongeveer $2.043. Het cijfer is gedaald van ongeveer $2.051, en $20.91 gisteren en een jaar geleden.

De cijfers van ychart.com zijn echter in tegenspraak met wat bitinfocharts.com heeft. Opvallend is dat de laatste aangeeft dat de gemiddelde transactiekosten op 0.0048 Eth ongeveer $13.77 staan. Bovendien merkte bitinfocharts.com op dat de mediane transactiekosten 0,0021 Eth bedragen, wat neerkomt op ongeveer $6,16. Hoe dan ook, de gemiddelde transactiekosten in het Ethereum ecosysteem zijn het afgelopen jaar volgens alle waarnemers aanzienlijk gedaald.

Toename Ethereum adressen

Ethereum Beleggers en de vooruitzichten van deflatie en ETH2.0

De Ethereum blockchain heeft ontwikkelaars die voortdurend de protocollen upgraden om de groei op te vangen, waarvan zowel institutionele, als particuliere gebruikers profiteren. Hoewel de Ethereum Blockchain misschien afgerekend wordt op zijn hoge tarieven, is hij momenteel veel beter dan vroeger. Dit is te danken aan de EIP 1559 of London Hard Fork upgrade die in augustus 2021 werd doorgevoerd.

De upgrade veranderde de Ethereum munt in een deflatie-actief, en volgends de gegevens van EtherChain zijn er tot nu toe in totaal 1838491.2 ETH (ter waarde van ongeveer $5.694.629.003) verbrand. Beleggers staan er over het algemeen om bekend naar deflatoire activa te neigen, omdat bekend is dat ze in de loop van de tijd groeien.

Alles bij elkaar wordt verwacht dat de Ethereum blockchain nog dit jaar zal overschakelen op de Proof-of-Stake (PoS) blockchain. Deze overgang zal het netwerk meer goodwill opleveren, omdat het relatief energie-efficiënter zal zijn dan zijn huidige Proof-of-Work (PoW) consensusmodel.

Particuliere beleggers lijken dit toekomstpotentieel in de Ethereum blockchain in de gaten te houden. De geregistreerde toename van Ethereum adressen en hoeveelheid ETH is een manier om een deel van de veelbelovende munt te bezitten voordat de prijs omhoog schiet zoals die van Bitcoin.

https://www.youtube.com/watch?v=yf9B265ir7Q

Plaats een reactie