Ethereum bereikt nieuwe recordhoogte

Op donderdag 22 april bereikte Ethereum een nieuwe Ethereum recordhoogte van meer dan $2,570.  Terwijl Bitcoin nog aan het worstelen is om te herstellen van de crash op zondag, heeft Ethereum, de grootste altcoin ter wereld, niet alleen de verliezen weten te herstellen, maar ook het hoogste record ooit bereikt. Qua marktkapitalisatie kostte het Ethereum minder dan een week om deze Ethereum recordhoogte te bereiken. 

Ethereum recordhoogte

Ethereum recordhoogte – Ethereum groeit razendsnel

Dat Ethereum het de afgelopen dagen beter doet dan Bitcoin is voornamelijk te danken aan drie redenen: De snelle groei in het aantal actieve adressen op Ethereum-netwerken, de toenemende interesse in DeFi en de relatief lage volatiliteit van Bitcoin. 

Aantallen actieve adressen neemt toe

De laatste tijd is het aantal actieve adressen op Ethereum-netwerken sterk toegenomen. Op het Ethereum-netwerk zijn dagelijks meer dan 580.000 adressen actief. Ter vergelijking Bitcoin heeft dagelijks ongeveer 450.000 actieve adressen. 

In totaal heeft het gehele Ethereum-netwerk maar liefst 35.154.537 adressen. Dit aantal is veel hoger dan de actieve adressen, omdat een deel hiervan wordt gebruikt door smart contracts en veel gebruikers meerdere adressen hebben. 

Ethereum recordhoogte

Ethereum recordhoogte door toenemende interesse in DeFi

De toenemende onzekerheid voor investeerders, of voor iedereen die wat geld over heeft, heeft geleid tot een grotere vraag naar cryptocurrencies, wat op zijn beurt het gebruik van het gedecentraliseerde financieringssysteem (DeFi) heeft doen toenemen. 

We zagen dan ook dat DeFi tokens de afgelopen tijd in de lucht schoten. De grote namen die hierin het voortouw namen zijn Aave, Maker en Uniswap. De enorme prijsstijgingen van bijna alle DeFi-tokens is het resultaat van de snelgroeiende total value locked (TVL) in de DeFi-markt. De TVL geeft aan hoeveel kapitaal er is gestort in alle DeFi protocollen bij elkaar. 

Halverwege vorig jaar was de TVL nog op weg naar $1 miljard, op dit moment is de TVL $24 miljard waard. Een nieuw record, nog nooit eerder zat er zoveel kapitaal in DeFi. Dit geeft aan dat er een enorme vraag is naar DeFi. 

Deze enorme groei is geweldig voor Ethereum, aangezien een groot deel van het DeFi-systeem is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Steeds meer apps en tokens zijn afhankelijk van het netwerk. De snelle groei van het Ethereum-netwerk in het afgelopen jaar is dus vooral een gevolg van de groei van DeFi en naar verwachting zal deze groei voortzetten. 

Toename DeFi

Relatief lage volatiliteit Bitcoin

De afgelopen dagen stonden voor Bitcoin vooral in het teken van consolidatie met een relatief lage volatiliteit. Omdat investeerders hierdoor op zoek gingen naar alternatieven, nam de vraag naar altcoins toe. De koersstijgingen van Ethereum vallen samen met wat handelaars een “altseason” noemen. Dit is een periode waarin een aantal altcoins gezamenlijk stijgen, vooral wanneer er maar kleine prijsbewegingen zijn te zien bij Bitcoin. Zo’n altseason vindt plaats wanneer de prijs van Bitcoin een lage volatiliteit heeft en investeerders meer risico willen nemen. Ethereum kon hier de afgelopen dagen goed van profiteren. Dat zien we terug in de behaalde Ethereum recordhoogte.   

Goede positie Ethereum om verder te groeien

Begin december 2020 is de Ethereum 2.0-upgrade gestart. De upgrade is bedoeld om de schaalbaarheid en beveiliging van het netwerk te vergroten en gaat ervoor zorgen dat het Ethereum-netwerk nog kostenefficiënter wordt. Door deze upgrade kan Ethereum veel marktaandeel gaan afsnoepen van andere blockchains.  

Kortom op dit moment gaat het goed met de altcoinmarkt, de interesse voor DeFi neemt exponentieel toe, waardoor Ethereum zich in een zeer sterke positie bevindt. De kans is dan ook zeer groot dat de koers van Ethereum de komende tijd blijft stijgen. 

https://www.youtube.com/watch?v=WphsiMtQSzc

Plaats een reactie