Ethereum Classic

Ondanks de institutionele revolutie presteert de Ethereum Classic beter dan Ethereum zelf. Deze token van de oorspronkelijke Ethereum blockchain steeg de afgelopen week in een dag met maar liefst 50%. De rally in Ethereum Classic heeft sommige investeerders een beetje in de war gebracht. Waarom kiezen sommigen voor Ethereum Classic boven Ethereum? En waar gaan de Ethereum Classic prijzen naartoe?

Tot medio 2016 waren Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC) één en dezelfde munt en deelden ze dezelfde blockchain. Nadat een DAO hack de risico’s in de blockchain blootlegde en een ruzie ontstond, besloten de munten in juli 2016 ieder hun eigen weg te gaan. Ethereum Classic volgt de oude blockchain en Ethereum is hiervan een afsplitsing.

Ethereum Classic ontstaan door DAO hack

DAO is de afkorting van “Decentralized Autonomous Organization”. Een DAO imiteert als het ware het bestuur van een door een aandeelhouder gerund bedrijf op het Ethereum blockchain. De DAO’s draaien op smart contracts, dit zijn digitale financiële contracten die zichzelf handhaven. Tegenwoordig zijn en duizenden DAO’s, maar de eerste DAO werd in april 2016 gelanceerd op Ethereum.

Indertijd had het $150 miljoen opgehaald, maar hackers slaagden erin om $55 miljoen te stellen door slim gebruik te maken van een fout in een van de smart contracts. De hack resulteerde uiteindelijk in de hard fork.

Ethereum classic vs ethereum

Verschillen tussen Ethereum Classic en Ethereum

Op functioneel gebied lijken de twee munten identiek. Beide leveren computersoftware om smart contracts te ondersteunen en voor het opbouwen van gedecentraliseerde applicaties op het netwerk. Maar na de hard fork zijn er ook belangrijke verschillen gekomen tussen Ethereum Classic en Ethereum.

Ethereum is bijvoorbeeld veel groter geworden in termen van marktkapitalisatie. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 345,40 miljard. De marktkapitalisatie van Ethereum Classic is op dit moment $ 15.31 miljard.

Daarnaast heeft Ethereum Classic ervoor gekozen om een vast totaal aanbod van ongeveer 210,7 miljoen munten te creëren. Dit zorgt uiteindelijk voor een schaarste, hetgeen ten goede komt van de prijs. Daarentegen heeft Ethereum besloten om geen limiet aan zijn totale aanbod in te stellen. In theorie betekent dit dat het oneindig kan blijven doorgroeien.

Koersontwikkelingen Ethereum Classic

Vlak na de hard fork op 20 juni 2016 stond de Ethereum Classic koers op ongeveer €1,20. In twee maanden wist de koers zich bijna te verdriedubbelen, op 2 augustus was Ethereum Classic €3,22 waard. Helaas was dit maar van korte duur op 30 november 2016 van dat jaar bereikte de munt zijn All Time Low, op dat moment was het nog maar €0,60 waard.

Na deze klap begon de klim omhoog, en op 12 juni 2017 stond Ethereum Classic op €21. Vervolgens schommelde de munt op en neer naar een absolute hoogtepunt van ongeveer €40 op 8 januari 2018. Door de algehele malaise op de cryptomarkt dat jaar, was de munt in december 2018 nog slechts €3,- waard.   

Anno 2021 bereikt Ethereum Classic de ene recordhoogte naar de andere

Ethereum Classic steeg in een maand met maar liefst 444%, in een week met 134% en de afgelopen dag met 47%, bijzondere prestaties dus. Het afgelopen jaar is het met maar liefst 968% gestegen. Op 5 mei bereikte Ethereum Classic haar recordhoogte van $83,78. Qua marktkapitalisatie is het momenteel de zestiende munt. Op het moment van schrijven heeft Ethereum Classic bijna $79 bereikt.

Ethereum classic prijsgrafiek

Oorzaken van Ethereum Classic rally

Het is niet geheel duidelijk waardoor Ethereum Classic de afgelopen tijd zulke flinke winsten heeft behaald. Ook is het onduidelijk wie de investeerders zijn.

Een aantal analisten vermoeden dat vooral nieuwe cryptocurrency investeerders kiezen voor Ethereum Classic, dit omdat nieuwe investeerders het als een goedkopere versie van Ethereum beschouwen.

Daarnaast kan het feit dat Ethereum Classic een beperkt aanbod heeft van 210,7 miljoen munten een drijfveer zijn voor de interesse in Ethereum Classic.

Waar gaan de Ethereum Classic prijzen naar toe?

De investeerders en analisten zijn verdeeld over Ethereum Classic. Met de rally van deze week heeft de munt zijn doelstelling voor dit jaar overtroffen. Een aantal analisten verwachten dat de prijs van Ethereum Classic aan het eind van dit jaar rond de $100 zal liggen.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »