London Hard Fork 040821

De Ethereum koers is weer gestegen en ligt op het moment van schrijven weer boven de $2600. Een belangrijke reden voor deze koersstijging is de langverwachte Ethereum London Hard Fork upgrade. Naar verwachting zal deze op 4 augustus beginnen.

Sinds eind vorige week is de Ethereum koers aan het stijgen en heeft een aantal mooie winsten geboekt. Het duurde een tijdje voordat de Ethereum token door de $2400 grens kon breken, maar sinds dat is gelukt zit Ethereum een stijgende lijn. Op het moment van schrijven schommelt de koers rond de $2640 en op enkele exchanges bereikte de Ethereum koers zelfs kortstondig de prijs van $2700. Het lijkt erop dat we de $2700 in de gaten moeten houden.

Voor Ethereum is dit een belangrijke week. De hard fork, genaamd London Hard Fork, staat deze week namelijk ingepland. Het wordt woensdag 4 augustus tussen 15.00 en 19.00 uur geïmplementeerd in het 12.965.000 blok. Deze hard fork bevat een verscheidenheid aan verbetersuggesties, waarvan de meest controversiële EIP-1559 is.

Een hard fork is een splitsing van de onderliggende basiscode, wat een ander weg betekent dan voorheen. Hierdoor kunnen teams met verschillende visies de software in een andere richting sturen dan de visie van de oprichter. Bij deze upgrade wordt een consensus veranderd in de manier waarop netwerktarieven worden afgehandeld.

Door het succes van DeFi is de vraag naar Ethereum snel gegroeid en staat ook de blockchain zelf onder druk. Als gevolg hiervan groeien transactiekosten (dit heet gas op Ethereum) erg snel, soms zelfs hoger dan de waarde van de transactie zelf.

Momenteel is dit een blinde veiling en iedereen biedt op de transactie. EIP-1559 brengt hier verandering in. Iedereen gebruikt een algoritme om het basistarief te betalen. Het algoritme is ontworpen om het basistarief voldoende te laten zijn om 50% extra capaciteit aan het netwerk te leveren.

London hard fork 2021

London Hard Fork lost probleem hoge transactiekosten op

De hoop is dat de London Hard Fork van donderdag het probleem van de hoge transactiekosten op het Ethereum-netwerk kan oplossen. Door de London Hard Fork worden deze kosten voorspelbaarder en krijgt gas een vaste prijs in plaats van een dynamische prijs. Bovendien zal een deel van deze vergoedingen worden verbrand of vernietigd, waardoor er een mechanisme van extra schaarste ontstaan binnen het netwerk. Dit zal op zijn beurt gaan zorgen voor een opwaartse druk.

Het merendeel van de Ethereum nodes is geüpgraded voor de Ethereum Improvement Proposal – 1559, EIP – 1559. Deze gaat aankomende donderdag van kracht in de nieuwe London Hard Fork.  Volgens de gegevens van Ethernodes is 57% van de live clients klaar voor de upgrade, 42% van de Ethernodes gebruikt de resterende 2 dagen om zich klaar te maken voor de verandering.

London hard fork

Ethereum klimt langzaam naar de $3000

Op dit moment is het belangrijk dat de Ethereum koers boven de $2500 blijft en zo snel mogelijk de $2700 weet te doorbreken. Als dit gelukt, dan kan de vraag naar Ethereum gaan stijgen en kan de prijs snel richting de psychologische grens van $3000 stijgen.

Door de aankomende London Hard Fork blijft het beleggerssentiment verbeteren. De London Hard Fork upgrade is een belangrijke upgrade en omvat de EIP-1559. Dit is een voorstel dat ervoor zal zorgen dat de netwerktarieven aanzienlijk worden verlaagd. Zodra dit hardnekkig probleem wordt opgelost, is Ethereum klaar om naar hogere niveaus te stijgen.

De aanstaande upgrade zorgt ervoor dat de prijs van Ethereum in een goede opwaartse trend zit. Momenteel is de prijs van de op de tweede plaats gerangschikte cryptocurrency ongeveer $ 2.600. De aanstaande upgrade is misschien gedeeltelijk geprijsd, maar het is zeer waarschijnlijk dat de echte prijszetting pas plaatsvinden adat de London Hard Fork is geïmplementeerd.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »