Ethereum koers maakt zich klaar voor London Hard Fork

De Ethereum koers is weer gestegen en ligt op het moment van schrijven weer boven de $2600. Een belangrijke reden voor deze koersstijging is de langverwachte Ethereum London Hard Fork upgrade. Naar verwachting zal deze op 4 augustus beginnen.

Sinds eind vorige week is de Ethereum koers aan het stijgen en heeft een aantal mooie winsten geboekt. Het duurde een tijdje voordat de Ethereum token door de $2400 grens kon breken, maar sinds dat is gelukt zit Ethereum een stijgende lijn. Op het moment van schrijven schommelt de koers rond de $2640 en op enkele exchanges bereikte de Ethereum koers zelfs kortstondig de prijs van $2700. Het lijkt erop dat we de $2700 in de gaten moeten houden.

Geplande London Hard Fork

Voor Ethereum is dit een belangrijke week. De hard fork, genaamd London Hard Fork, staat deze week namelijk ingepland. Het wordt woensdag 4 augustus tussen 15.00 en 19.00 uur geïmplementeerd in het 12.965.000 blok. Deze hard fork bevat een verscheidenheid aan verbetersuggesties, waarvan de meest controversiële EIP-1559 is.

Een hard fork is een splitsing van de onderliggende basiscode, wat een ander weg betekent dan voorheen. Hierdoor kunnen teams met verschillende visies de software in een andere richting sturen dan de visie van de oprichter. Bij deze upgrade wordt een consensus veranderd in de manier waarop netwerktarieven worden afgehandeld.

Door het succes van DeFi is de vraag naar Ethereum snel gegroeid en staat ook de blockchain zelf onder druk. Als gevolg hiervan groeien transactiekosten (dit heet gas op Ethereum) erg snel, soms zelfs hoger dan de waarde van de transactie zelf.

Momenteel is dit een blinde veiling en iedereen biedt op de transactie. EIP-1559 brengt hier verandering in. Iedereen gebruikt een algoritme om het basistarief te betalen. Het algoritme is ontworpen om het basistarief voldoende te laten zijn om 50% extra capaciteit aan het netwerk te leveren.

London Hard Fork 2021

London Hard Fork lost probleem hoge transactiekosten op

De hoop is dat de London Hard Fork van donderdag het probleem van de hoge transactiekosten op het Ethereum-netwerk kan oplossen. Door de London Hard Fork worden deze kosten voorspelbaarder en krijgt gas een vaste prijs in plaats van een dynamische prijs. Bovendien zal een deel van deze vergoedingen worden verbrand of vernietigd, waardoor er een mechanisme van extra schaarste ontstaan binnen het netwerk. Dit zal op zijn beurt gaan zorgen voor een opwaartse druk.

Het merendeel van de Ethereum nodes is geüpgraded voor de Ethereum Improvement Proposal – 1559, EIP – 1559. Deze gaat aankomende donderdag van kracht in de nieuwe London Hard Fork.  Volgens de gegevens van Ethernodes is 57% van de live clients klaar voor de upgrade, 42% van de Ethernodes gebruikt de resterende 2 dagen om zich klaar te maken voor de verandering.

London Hard Fork

Ethereum klimt langzaam naar de $3000

Op dit moment is het belangrijk dat de Ethereum koers boven de $2500 blijft en zo snel mogelijk de $2700 weet te doorbreken. Als dit gelukt, dan kan de vraag naar Ethereum gaan stijgen en kan de prijs snel richting de psychologische grens van $3000 stijgen.

Door de aankomende London Hard Fork blijft het beleggerssentiment verbeteren. De London Hard Fork upgrade is een belangrijke upgrade en omvat de EIP-1559. Dit is een voorstel dat ervoor zal zorgen dat de netwerktarieven aanzienlijk worden verlaagd. Zodra dit hardnekkig probleem wordt opgelost, is Ethereum klaar om naar hogere niveaus te stijgen.

De aanstaande upgrade zorgt ervoor dat de prijs van Ethereum in een goede opwaartse trend zit. Momenteel is de prijs van de op de tweede plaats gerangschikte cryptocurrency ongeveer $ 2.600. De aanstaande upgrade is misschien gedeeltelijk geprijsd, maar het is zeer waarschijnlijk dat de echte prijszetting pas plaatsvinden adat de London Hard Fork is geïmplementeerd.

Plaats een reactie