Kan Ethereum nr. 1 cryptomunt worden?

Ethereum presteert op dit moment beter dan Bitcoin. Kan Ethereum nr. 1 worden? Velen denken dan ook dat de nr.2 cryptomunt wel eens beter kan gaan presteren dan de koningsmunt. Maar wat maakt het dat Ethereum zo succesvol kan worden?

Wat is Ethereum?

Net als Bitcoin is Ethereum ook een ​​zogenaamde cryptocurrency. Maar steeds meer mensen beschouwen cryptovaluta als de toekomst van valuta. Bitcoin wordt voornamelijk gebruikt om financiële transacties te verwerken, terwijl Ethereum meer is. Ethereum geeft ondersteuning aan smart contracts, oftwel slimme contracten. Een slim contract is een digitaal contract die automatisch wordt uitgevoerd. Dit opent de deur naar een breeds scala aan nieuwe toepassingen en financiële diensten. Ter verduidelijking: Ethereum is de naam van het netwerk en Ethereum is de naam van de digitale valuta.

Ethereum nr. 1 cryptomunt

Sterke prestaties Ethereum

Er vinden momenteel verschillende grote updates plaats, waaronder EIP-1559. Door de EIP-1559 upgrade zullen miners anders betaald gaan worden waardoor Ether schaarser wordt. De vergoedingen die de miners momenteel ontvangen zullen dan worden verbrand. De ETH-geldvoorraad zal hierdoor worden vernietigd, waardoor de schaarste van ether zal toenemen. Hierdoor zal deze munt deflatoir worden. Dit houdt in dat de beschikbare hoeveelheid Ether zal afnemen, wat de prijzen kan opdrijven. Door de enorme drukte op het netwerk kampt Ethereum met nog transactiekosten, maar de update zal de transactiekosten omlaag brengen.

Op een bepaald moment zal Ethereum overschakelen naar versie 2.0. Het netwerk verwerkt geen transacties meer via mining zoals Bitcoin. Bitcoin krijgt momenteel veel kritiek vanwege zijn CO2-uitstoot door mijnbouw. Bovendien zal deze overstap, zolang alles goed gaat, transacties op Ethereum sneller maken.

Een andere reden waarom Ether goed presteert is vanwege het toekomstige energieverbruik. Het energieverbruik zal in de toekomst lager zijn dan dat van Bitcoin. Dit omdat Ether gaat overschakelen van Proof of Work naar Proof of Stake. Dit neemt de noodzaak weg aan de grote hoeveelheid rekenkracht die nodig is om transacties te valideren. Naar verwachting zal het energieverbruik hierdoor met 99.9% afnemen.  

Daarnaast zijn er een groot aantal andere cryptomunten die vertrouwen op de Ethereum blockchain. Het merendeel van de zogenaamde DeFI draait op de blockchain van Ethereum. Al deze prestaties kunnen zorgen voor een Ethereum nr. 1 positie in de toekomst 

Ethereum nr. 1 crypto

Kan Ethereum nr. 1 positie overnemen?

Als we kijken naar de ontwikkelingen van Ethereum, dan lijkt er weinig in de weg te staan voor een Ethereum nr. 1 positie en dat de munt deze positie van Bitcoin over kan nemen. Dit wordt ook wel flippening genoemd.

Maar Bitcoin aanhangers geloven dat Bitcoin de nr. 1 munt zal blijven. Dit omdat zijn geloven dat de munt de concurrentie aan kan gaan met de Amerikaanse dollar om een wereldwijde reserveactie te worden. De reden dat zij dit denken is omdat Bitcoin een vaste aanbodlimiet heeft. Daar waar de Amerikaanse dollar last heeft van inflatie, kan Bitcoin worden gebruikt als hedge tegen de inflatie. Vorig jaar zagen we dat Bitcoin 260% hoger sloot, met name doordat beleggers het als een hulpmiddel tegen de inflatie van dollar gebruikte.

 

Daarnaast blijkt uit een onderzoek van Goldman Sachs eerder dit jaar dat er een groeiende vraag naar Bitcoin is vanuit institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, wereldwijde investeringsfondsen van verschillende staten en stichtingen. Alhoewel deze beleggers veel kapitaal beschikbaar hebben om Bitcoin te investeren, houden zij zich nog in. Dit vanwege het gebrek aan duidelijke crypto-regelgeving. Veel geaccrediteerde investeerders zagen dit als een reden om hun beschikbare fondsen nog niet in Bitcoin te investeren. Een groot aantal analisten gaven aan dat een gereguleerd Bitcoin beursgenoteerd fonds de Bitcoin acceptatie door institutionele beleggers en geaccrediteerde investeerders zou doen versnellen.

Dus of Ethereum nr. 1 cryptomunt kan gaan worden en de nr. 1 positie kan gaan overnemen is nog maar de vraag. Wel zien we dat steeds meer institutionele investeerders verder kijken dan alleen Bitcoin. Een groot aantal hiervan hebben al geïnvesteerd in Ethereum. Dit kan gaan stijgen zodra Ethereum 2.0 live gaat. Het kan dan zo maar zijn dat Ethereum nr. 1 gaat worden. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZrX49dkqXI8

Plaats een reactie