De Ethereum Merge: Ethereum met succes overgegaan op Proof of Stake

Het is een feit, de Ethereum Merge is succesvol volbracht. Hiermee luidt Ethereum een nieuw tijdperk in. Het netwerk van Ethereum (ETH) wordt namelijk niet langer beveiligd door miners (een protocol dat Proof of Work (PoW) heet), maar door stakers (oftewel Proof of Stake). Er zijn nu grote verwachtingen vanuit de Ethereum gemeenschap, omdat velen van hen nu de mogelijkheden van het nieuwe Proof of Stake protocol gaan uittesten. Ook wordt verwacht dat de ETH koers zal stijgen.

de ethereum merge

De Ethereum Merge eindelijk een feit

De Ethereum Merge – zoals deze overgang van PoW naar PoS wordt genoemd – is verschillende keren uitgesteld, maar nu is het eindelijk zover! Ethereum is gewoon geswitcht naar een ander protocol. Velen hebben jarenlang geanticipeerd op deze Ethereum Merge waarin de Beacon Chain van het Ethereum netwerk is samengevoegd met het Ethereum mainnet.

Afgelopen week is de transitie naar PoS succesvol gerealiseerd. De blockchain van Ethereum is deze afgelopen week een nieuw era binnengeloodst. Vanaf nu gaan de netwerkvalidators de miners vervangen. De Ethereum Merge is lange tijd aangeprezen als een die het Ethereum protocol veiliger zal maken.

“We zijn gefuseerd! Wat een onwerkelijk gevoel na twee jaar werken aan de bakenketen en twee jaar aan de samenvoeging. Dit was het meest complexe project waaraan ik ooit heb deelgenomen en het was niet mogelijk geweest zonder alle briljante geesten. Er is vandaag geschiedenis geschreven! Gefeliciteerd!”, zei terence.eth, een van de ontwikkelaars die aan de samenvoeging werkte.

Het nieuwe Proof of Stake (PoS) protocol belooft veel goeds voor het Ethereum protocol als geheel. Ten eerste laat het zien dat niets onmogelijk is, want de overgang werd vergeleken met het veranderen van de motor van een vliegtuig tijdens de vlucht. De revisie van de Ethereum protocollen per zijn grote validatiemodel was ambitieus, en het succes ervan heeft een precedent geschapen voor andere verwante Proof of Work (PoW) netwerken zoals Bitcoin.

Met het nieuwe Ethereum wordt energie-efficiëntie nu beschouwd als een van de belangrijkste kenmerken, omdat het wordt aangeduid als een keten die 99% energie-efficiënter is dan de oude keten. Schaalbaarheid is ook een belangrijke upgrade die in de nieuwe Ethereum-keten werd ingevoerd, en over het geheel genomen zal de energie-efficiëntie van het netwerk ongetwijfeld sterk verbeteren.

De Ethereum Merge werd voltooid toen het mainnet van Ethereum de “terminal total difficulty” of TTD bereikte, een punt waarop het genereren van de Ether tokens praktisch onmogelijk was. Na dit punt werd de overgang nauwlettend in de gaten gehouden in de 12 minuten die volgden. Binnen deze tijd miste het protocol slechts een blok, wat overeenkomt met twee epochs (perioden van elk 32 slots), en bereikte het met succes finaliteit. Deze finaliteit was de belangrijkste maatstaf die bepaalde of de samenvoeging succesvol was of niet.

Ethereum Proof of Stake tijdperk

Er zijn nu veel verwachtingen van de bredere Ethereum gemeenschap, omdat velen nu zullen proberen de mogelijkheden van het nieuwe Proof of Stake protocol uit te testen. Hoewel de ontwikkelaars erkenden dat de gedecentraliseerde applicaties en smart contracts die gehost werden op het oude PoW protocol ook met succes zijn overgegaan, zien we misschien meer niet-ethereum native platforms kiezen voor migratie naar de grootste smart contract blockchain ter wereld.

Van de kant van investeerders kunnen we ook meer instroom van institutionele fondsen in het systeem verwachten, omdat de energie-efficiënte vooruitzichten van de blockchain nu impliceren dat hij kan aansluiten bij de ESG-normen van de meeste bedrijven.

De Ethereum Merge was een zeer goed voorteken voor Ethereum, want de prijs heeft zijn negatieve trends omgebogen en ziet er nu meer bullish uit. Op het moment van schrijven wisselde de munt van eigenaar op $1.602,16, een stijging van 0,89% in de afgelopen 24 uur volgens gegevens van CoinMarketCap. Nu de Ethereum Merge live is, voorspellen velen dat het de prijs van Ethereum in de nabije toekomst zal versterken.

Plaats een reactie