Ethereum koers

Vorige week bereikte de Ethereum koers meerdere recordhoogtes en gisteren kwam de Ethereum koers voor het eerst boven de $3.000 uit. Vanochtend tikte de Ethereum koers een waarde aan van $ 3.092. Hiermee is de Ethereum koers meer dan 300% in waarde gestegen ten opzichte van het begin van dit jaar.   

Daar waar Bitcoin nog aan het herstellen is van de correctie van vorige week, bereikte de tweede grootste cryptomunt ter wereld een nieuwe record van USD 3.092. Het is de hoogste koers in de geschiedenis van Ethereum. Het blijft altijd een beetje speculeren wat precies de oorzaak is van de recente Ethereum koersstijgingen, maar hieronder benoemen we een aantal mogelijke oorzaken.

Groeiende vraag van Ethereum

De indrukwekkende winsten zijn het resultaat van de groeiende interesse en vraag naar de op een na meest gewaardeerde cryptocurrency. Steeds meer beleggers kopen Ethereum en hierdoor stijgt de koers. Maar waarom stijgt de vraag naar Ethereum? 

Goede verwachtingen Berlin upgrade

De Ethereum 2.0 upgrade lijkt ook een belangrijke factor te zijn voor de recente Ethereum koersstijgingen. Deze zogeheten Berlin upgrade werd op 15 april 2021 uitgevoerd en zorgt ervoor dat het belangrijkste pijnpunt van Ethereum, de hoge transactiekosten, wordt opgelost. Ook zorgt de upgrade voor snellere transacties, een vermindering van de energie die nodig is om de transacties te verwerken en een betere weerbaarheid tegen aanvallen van buitenaf. 

Ethereum koers

Op het moment dat de upgrade plaatsvond, stond de Ethereum koers op een All Time High en de koers zakte vervolgens. Op zich was dit niet vreemd, want dit was in lijn met de koersontwikkeling van de rest van de cryptomarkten. Inmiddels heeft Ethereum de weg naar boven weer gevonden. Hieruit kunnen we opmaken dat de verwachtingen voor de Berlin upgrade goed zijn. 

Ethereum trekt steeds meer aandacht van institutionele beleggers

Een andere mogelijke aanleiding voor de Ethereum koersstijging is de aankondiging vorige week van de Europese Investeringsbank (EIB) dat het zijn allereerste digitale obligatie heeft uitgegeven op de Ethereum- blockchainnetwerk. Dit nieuws leidde bevestigde dat de cryptomunt steeds meer populariteit wint bij de mainstream financiële instellingen en zorgde voor de nodige speculaties. 

Sinds het begin van 2021 is Ethereum begonnen met het aantrekken van institutionele investeringen. Interessant om te vermelden is dat Grayscale Investments, een van ’s werelds grootste cryptocurrency investeringsbedrijven, op dit moment voor meer dan 3 miljoen aan Ethereum bezit met een totale waarde van $4,9 miljard. Dit staat gelijk aan ongeveer 3% van het totale aanbod. Dat zelfs grote internationale spelers zoals Grayscale volop investeren in de cryptomunt bewijst dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum. 

Dit geeft blijk dat zelfs grote spelers zoals het EIB en Grayscale vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum. Ook dit zorgt op zijn beurt weer voor Ethereum koersstijgingen.

Niet alleen Ethereum koersstijging, ook marktaandeel wordt steeds groter

De cryptomunt is vanaf begin 2021 tot nu toe meer dan drie keer zoveel waard als aan het begin van het jaar. Eind februari bereikte de Ethereum koers voor het eerst de $2000. Hierna zagen we een kleine koersdaling, waarna de stijging weer werd ingezet. In twee maanden tijd steeg de cryptomunt naar de hoogste koers ooit. Vanmorgen bereikte de cryptomunt een All Time High van $3092. 

Niet alleen de koers steeg enorm, maar ook het marktaandeel van Ethereum op de gehele cryptocurrency markt is sinds eind maart flink gestegen. Op 29 maart bestond de totale market cap van de crypto markt voor 11,09% uit Ethereum. Op dit moment bedraagt de marketcap 14,7%. Ethereum heeft dus meer marktaandeel weten te veroveren. 

Ethereum koers

Vooruitzichten rooskleurig voor Ethereum koers

Kortom, de vooruitzichten zien er goed uit voor Ethereum en er is nog veel ruimte voor groei. Naast de upgrade en de stijgende vraag naar Ethereum, heeft Ethereum dit jaar met succes de aandacht van institutionele beleggers getrokken. Volgens een groot aantal analisten is Ethereum “sterk ondergewaardeerd” in vergelijking met Bitcoin. 

Dus zeker interessant om deze cryptomunt in de gaten te houden of om in te investeren. 

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Is Bitcoin gokken of kun je het zien als een investering?
Investeren
KWINTUS

Is Bitcoin gokken? Wij leggen het uit!

Bitcoin begint steeds meer aandacht te krijgen, is bitcoin gokken? Zowel in de pers, op internet als in allerlei blogs. De handel in bitcoin en cryptocurrencies wordt door sommigen gezien als gokken. Deels is dat natuurlijk ook zo. Want als

Lees verder »
Ethereum Classic
Altcoin nieuws
Leila

Ethereum Classic presteert beter dan Ethereum

Ondanks de institutionele revolutie presteert de Ethereum Classic beter dan Ethereum zelf. Deze token van de oorspronkelijke Ethereum blockchain steeg de afgelopen week in een dag met maar liefst 50%. De rally in Ethereum Classic heeft sommige investeerders een beetje

Lees verder »
Bitcoin Cash Upgrade
Nieuws
Camille

Bitcoin Cash upgrade 15 mei 2021

Op 15 mei 2021 ondergaat Bitcoin Cash een upgrade. Het doel hiervan is met name om de gebruikers- en verkoperservaring te verbeteren.  Bitcoin Cash upgrade 15 mei 2021 Op 15 mei 2021 zal het Bitcoin Cash network een upgrade ondergaan

Lees verder »
Litecoin
Altcoin nieuws
Leila

Litecoin op zijn weg naar boven

Wordt Litecoin weer een van de best presterende cryptomunten? Analisten geloven dat de tijd is gekomen dat Litecoin een explosieve groei gaat laten zien.  Litecoin straks weer een van de best presterende cryptomunten? Litecoin behaalde deze week grote winsten. Met

Lees verder »
Huis verkopen met Bitcoin
Nieuws
Camille

Huis verkopen met Bitcoin is mogelijk

Een huis verkopen met Bitcoin is nu mogelijk. In Nederland is de eerste penthouse verkocht voor 21 Bitcoin. Investeren in vastgoed met Bitcoin de nieuwe trend?  Huis verkopen met Bitcoin is nu mogelijk Een huis verkopen met Bitcoin is nu

Lees verder »
DeFi adoptie
Ethereum
KWINTUS

DeFi adoptie doet Ethereum uit haar voegen barsten

Er is de voorbije tijd reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over DeFi adoptie. Deze afkorting staat voor ‘Decentralized Finance’. Het betreft hier een overkoepelend begrip welke wordt gebruikt voor de opkomst van decentrale applicaties, platforms en / of protocollen

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!