Ethereum koers breekt de $3000

Vorige week bereikte de Ethereum koers meerdere recordhoogtes en gisteren kwam de Ethereum koers voor het eerst boven de $3.000 uit. Vanochtend tikte de Ethereum koers een waarde aan van $ 3.092. Hiermee is de Ethereum koers meer dan 300% in waarde gestegen ten opzichte van het begin van dit jaar.   

Nieuw recordhoogtes van de Ethereum koers, hoe kan dit?

Daar waar Bitcoin nog aan het herstellen is van de correctie van vorige week, bereikte de tweede grootste cryptomunt ter wereld een nieuwe record van USD 3.092. Het is de hoogste koers in de geschiedenis van Ethereum. Het blijft altijd een beetje speculeren wat precies de oorzaak is van de recente Ethereum koersstijgingen, maar hieronder benoemen we een aantal mogelijke oorzaken.

Groeiende vraag van Ethereum

De indrukwekkende winsten zijn het resultaat van de groeiende interesse en vraag naar de op een na meest gewaardeerde cryptocurrency. Steeds meer beleggers kopen Ethereum en hierdoor stijgt de koers. Maar waarom stijgt de vraag naar Ethereum? 

Goede verwachtingen Berlin upgrade

De Ethereum 2.0 upgrade lijkt ook een belangrijke factor te zijn voor de recente Ethereum koersstijgingen. Deze zogeheten Berlin upgrade werd op 15 april 2021 uitgevoerd en zorgt ervoor dat het belangrijkste pijnpunt van Ethereum, de hoge transactiekosten, wordt opgelost. Ook zorgt de upgrade voor snellere transacties, een vermindering van de energie die nodig is om de transacties te verwerken en een betere weerbaarheid tegen aanvallen van buitenaf. 

Ethereum koers

Op het moment dat de upgrade plaatsvond, stond de Ethereum koers op een All Time High en de koers zakte vervolgens. Op zich was dit niet vreemd, want dit was in lijn met de koersontwikkeling van de rest van de cryptomarkten. Inmiddels heeft Ethereum de weg naar boven weer gevonden. Hieruit kunnen we opmaken dat de verwachtingen voor de Berlin upgrade goed zijn. 

Ethereum trekt steeds meer aandacht van institutionele beleggers

Een andere mogelijke aanleiding voor de Ethereum koersstijging is de aankondiging vorige week van de Europese Investeringsbank (EIB) dat het zijn allereerste digitale obligatie heeft uitgegeven op de Ethereum- blockchainnetwerk. Dit nieuws leidde bevestigde dat de cryptomunt steeds meer populariteit wint bij de mainstream financiële instellingen en zorgde voor de nodige speculaties. 

Sinds het begin van 2021 is Ethereum begonnen met het aantrekken van institutionele investeringen. Interessant om te vermelden is dat Grayscale Investments, een van ’s werelds grootste cryptocurrency investeringsbedrijven, op dit moment voor meer dan 3 miljoen aan Ethereum bezit met een totale waarde van $4,9 miljard. Dit staat gelijk aan ongeveer 3% van het totale aanbod. Dat zelfs grote internationale spelers zoals Grayscale volop investeren in de cryptomunt bewijst dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum. 

Dit geeft blijk dat zelfs grote spelers zoals het EIB en Grayscale vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum. Ook dit zorgt op zijn beurt weer voor Ethereum koersstijgingen.

Niet alleen Ethereum koersstijging, ook marktaandeel wordt steeds groter

De cryptomunt is vanaf begin 2021 tot nu toe meer dan drie keer zoveel waard als aan het begin van het jaar. Eind februari bereikte de Ethereum koers voor het eerst de $2000. Hierna zagen we een kleine koersdaling, waarna de stijging weer werd ingezet. In twee maanden tijd steeg de cryptomunt naar de hoogste koers ooit. Vanmorgen bereikte de cryptomunt een All Time High van $3092. 

Niet alleen de koers steeg enorm, maar ook het marktaandeel van Ethereum op de gehele cryptocurrency markt is sinds eind maart flink gestegen. Op 29 maart bestond de totale market cap van de crypto markt voor 11,09% uit Ethereum. Op dit moment bedraagt de marketcap 14,7%. Ethereum heeft dus meer marktaandeel weten te veroveren. 

Ethereum koers

Vooruitzichten rooskleurig voor Ethereum koers

Kortom, de vooruitzichten zien er goed uit voor Ethereum en er is nog veel ruimte voor groei. Naast de upgrade en de stijgende vraag naar Ethereum, heeft Ethereum dit jaar met succes de aandacht van institutionele beleggers getrokken. Volgens een groot aantal analisten is Ethereum “sterk ondergewaardeerd” in vergelijking met Bitcoin. 

Dus zeker interessant om deze cryptomunt in de gaten te houden of om in te investeren. 

Plaats een reactie