Ethereum merge uitgesteld, maar de nr 2. crypto is zich aan het voorbereiden

Ether heeft beloofd het beter te doen en naar het volgende niveau te gaan. Het heeft beloofd om zijn crypto-rivalen voorbij te streven en zelfs bitcoin, te overtreffen. Maar de klok tikt door en tot nu toe heeft Ethereum zijn belofte niet waar kunnen maken. Maar de Ethereum Merge komt eraan en men verwacht dat Ethereum hierdoor de plek van bitcoin kan gaan overnemen.

Ether is zich aan het voorbereiden op Ethereum Merge

De nummer 2 cryptocurrency zou nog weken verwijderd zijn van de Ethereum merge, een transformatieve upgrade in juni van zijn blockchain Ethereum om hem sneller, goedkoper en minder energieslurpend te maken. Op die manier bereid Ethereum zich voor op een betere en schonere cryptotoekomst.

Ethereum had verwacht dat het al eerder de langverwachte upgrade te gaan uitvoeren. Maar de Ethereum merge die het ether mining zou zien overgaan van de energie-intensieve proof-of-work (PoW) methode naar proof-of-stake (PoS) is vertraagd. De recente aankondiging over de vertraging heeft een groot aantal investeerders gefrustreerd.

“De tijdlijn voor het zien van deze lancering blijft zich verlengen,” zei Brendan Playford, oprichter en CEO van het gedecentraliseerde financiële gegevens platform Masa Finance.

“Het is zeker aannemelijk dat Ethereum’s langverwachte upgrade naar een proof-of-stake systeem opnieuw uitgesteld kan worden. Dit omdat deze overgang zeer gecompliceerd is en het nog onzeker is of het zijn belofte van lagere kosten en hogere transactiesnelheden ook echt kan waarmaken.”

Ether daalde 8% van $3.215 naar $2.947 op 11 april, de dag dat Ethereum hoofdontwikkelaar Tim Beiko op Twitter zei dat de Ethereum Merge uitrol in juni was uitgesteld omdat de tests verder gingen. Het is deze maand met 13% gedaald, op $2.844.

Naar verwachting zal de Ethereum merge pas in het derde of vierde kwartaal plaatsvinden. “Het zal niet in juni zijn, maar waarschijnlijk in de paar maanden erna,” schreef Beiko in zijn tweet. “Nog geen vaste datum, maar we zitten zeker in het laatste hoofdstuk.”

De exacte timing van de Ethereum merge, waarbij Ethereum’s EH1 keten zal gaan samensmelten met een nieuwe chain om ETH2 te creëren, blijft onduidelijk. Maar veel crypto-experts verwachten dat het ergens dit jaar zal gebeuren. Beiko antwoordde niet op een verzoek om commentaar via Twitter en LinkedIn.

Ethereum merge

De Ethereum merge en de flippening

Op dit moment is Ether’s marktkapitalisatie van $363 miljard minder dan de helft van die van bitcoin, Maar samen zijn de twee goed voor 60% van de cryptomarkt. Toch blijft bitcoin niet meer dan een belegging, zonder echte mogelijkheden om gebruikt te worden voor contracten in gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen. Daarom geloven veel beleggers dat een flippening van de markt onvermijdelijk is. De Ethereum merge zal als katalysator zijn voor Ethereum om te gaan domineren.

“We zien fondsen rouleren naar Ethereum als voorbereiding op de samenvoeging, ook al weten we niet wanneer die zal zijn,” zei Noelle Acheson, hoofd marktinzichten bij Genesis Trading. De koopinteresse, zei ze, hintte er wel op “dat meer fondsen lijken in te zien dat (Ethereum) in dit stadium misschien ondergewaardeerd is”.

Zowel bitcoin als ether worden gemijnd, of geproduceerd, met behulp van een proof-of-work (POW) methode, waarbij duizenden miners, of netwerkknooppunten, wedijveren om ingewikkelde wiskundige puzzels op te lossen. Dit is een enorm energieverslindend proces dat naar schatting meer vervuiling veroorzaakt dan een klein land per jaar. De alternatieve proof-of-stake (POS) methode gebruikt veel minder stroom. In plaats van miljoenen computers te laten strijden om puzzels op te lossen, kunnen knooppunten de munten staken om transacties te valideren.

Ethereum is lang gehinderd geweest door problemen van snelheid en verwerkingskosten. Het verwerkt als proof-of-work blockchain slechts 30 transacties per seconde, maar verwacht wel 100.000 transacties per seconde te kunnen verwerken als het eenmaal overgaat op POS. Dat zal het in staat stellen te concurreren met andere, kleinere altcoins zoals Solana en Cardano, die POS geheel of gedeeltelijk gebruiken, voor gedecentraliseerde financiële (DeFi)  toepassingen zoals handelen, investeren, lenen en zelfs niet-fungibele tokens (NFT’s).

Maar dat is op voorwaarde dat Ethereum zijn upgrade krijgt. “Ethereum maxi’s, mensen die geloven in ‘de flippening’, geloven dat die zeer binnenkort zal komen,” zei Acheson bij Genesis Trading. “Maar het is nog maar een theorie en het valt nog te bezien.”

Plaats een reactie