JP Morgan zijn Ethereum waarschuwing kan voordeel opleveren voor Polygon en Seesaw Protocol

Hoewel Ethereum een bekende cryptomunt is begon de digitale valuta het jaar 2022 niet succesvol. JP Morgan zijn Ethereum waarschuwing is voor andere protocollen een teken dat zij meer positie op de markt kunnen veroveren.

JP Morgan zijn Ethereum waarschuwing

Iedere handelaar die actief is op de cryptomarkt heeft wel eens van Ethereum gehoord. Ethereum is de op één na grootste digitale valuta. In 2021 heeft Ethereum (ETH) een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De cryptomunt steeg met meer dan 500% van 737 dollar naar ongeveer 4891 dollar.

De prijs van 4891,7 dollar was de piek die ETH in 2021. Deze prijspiek is tot op de dag van vandaag nog steeds de all-time high. De all-time high werd bereikt in november 2021. Er was vorig jaar zelfs een periode waarin ETH de markt van DeFi (Decentralised Finance) leek te domineren.

In de afgelopen periode zijn concurrenten van Ethereum zich flink gaan ontwikkelen. Er zijn nieuwe protocollen ontwikkeld zoals Solana (SOL), Polygon (MATIC) en Fantom (FTM). Deze protocollen zijn flink gegroeid in de afgelopen tijd en hebben de marktdominantie van ETH laten dalen van 98% naar ‘slechts’ 80%.

De eerder genoemde daling van de marktdominantie van Ethereum is niet per se de aanleiding geweest tot JP Morgan zijn Ethereum (ETH) waarschuwing. Ethereum heeft namelijk ook geen goede start gehad van 2022. Sinds de start van 2022 is de piek van ETH met meer dan 40% gedaald.

De JP Morgen zijn Ethereum waarschuwing heeft de situatie rondom Ethereum niet verbeterd. JP Morgan is namelijk erg bekend op de cryptomarkt waardoor veel handelaren reageren op zijn waarschuwing. Zij zijn hun ETH cryptomunten gaan verkopen wat heeft geleid tot een verdere prijsdaling van de digitale valuta.

De daling van de populariteit rondom ETH heeft positieve gevolgen voor andere protocollen op de cryptomarkt. Veel ex-handelaren in Ethereum zullen wel geïnteresseerd blijven in de wereld van DeFi. Hierdoor zullen zij opzoek gaan naar nieuwe protocollen om in te investeren.

Het marktaandeel van overige protocollen als Seesaw Protocol (SSW) is bijvoorbeeld gestegen. Ook Polygon (MATIC) staat op de cryptomarkt bekend als een schaaloplossing voor het Ethereum netwerk en daarmee vormt dit protocol een goede alternatieve investering voor ETH. Op deze manier brengt JP Morgan zijn Ethereum waarschuwing ook positieve ontwikkelingen met zich mee.

JP Morgan zijn Ethereum waarschuwing

Alternatieven voor Ethereum

JP Morgan zijn Ethereum waarschuwing heeft wereldwijd al de krantenkoppen gehaald. Volgens de Managing Director van JP Morgan lijkt het erop dat de DeFi wereld en NFT-applicaties andere blockchains zijn gaan gebruiken. Mogelijk komt dit omdat het werken op de blockchain van Ethereum gepaard gaat met hoge gaskosten.

Om weer een groter aandeel in de markt te krijgen zal Ethereum dus wat moeten veranderen. Mogelijk zal de ontwikkeling van een duurzamer protocol in 2022 al een stuk helpen. Wanneer de gaskosten minder hoog worden zal een groot deel van het probleem al opgelost zijn en zullen we mogelijk de prijs van ETH weer zien stijgen.

Naast de hoge gaskosten kent de Ethereum blockchain ook een schaalbaarheidsprobleem. De maker van het netwerk, genaamd Vitalik Buterin, is al op zoek naar oplossingen voor dit probleem. Een duurzame oplossing zal in dit geval het meest passend zijn.

Alternatieve blockchains zoals Solana en Polygon zijn duurzamer dan Ethereum en hebben daarnaast geen last van schaalbaarheidsproblemen. Hierdoor zijn deze alternatieven de afgelopen tijd populairder geworden onder cryptogebruikers en investeerders op de markt.

Polygon biedt dus een oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum. Maar Polygon is veel meer dan alleen een oplossing voor dit probleem. Polygon wordt ook wel het internet van de blockchains genoemd. Het protocol lijkt dezelfde functies te hebben als Ethereum 2.0.

De cryptocurrency die behoort tot Polygon is MATIC. Deze token lijkt andere concurrenten van Ethereum, zoals Polkadot (DOT) en Avalanche (AVAX) te overstijgen in populariteit. Gebruikers kiezen voor alternatieven voor Ethereum, zoals Polygon, omdat deze alternatieven veiliger zijn, sneller zijn en vaak ook goedkoper op het gebied van gaskosten. Ook een gebeurtenis rondom de cryptomarkt, zoals JP Morgan zijn Ethereum waarschuwing, kan ervoor zorgen dat gebruikers overstappen naar alternatieve blockchains.

https://www.youtube.com/watch?v=_IilBOSeMeE

Plaats een reactie