Gevangen Silk Road oprichter dropt NFT

De gevangen Silk Road oprichter heeft onlangs bekend gemaakt dat hij vanuit zijn gevangenschap een NFT gaat verkopen. Dit heeft opschudding veroorzaakt onder gebruikers van crypto. Sommige investeerders steunen de oprichter van Silk Road en hopen dat hij voldoende geld verdient om zijn behoeften te vervullen. Anderen steunen de NFT verkoop helemaal niet.

Gevangen Silk Road oprichter Ross Ulbricht verkoopt NFT over zijn leven

Ross Ulbricht is de gevangen oprichter van Silk Road. Silk Road was een marktplaats op het donkere web (dark web) dat ten onder is gegaan. Onlangs heeft Ross Ulbricht dus aangekondigd dat hij vanaf 2 december NFT’s gaat verkopen. Het gaat om een serie niet-onuitwisbare tokens over zijn leven. Hij deed deze aankondiging via zijn Twitteraccount dat door zijn supporter is geëxploiteerd.

Zijn bericht op Twitter gaf niet alleen informatie over de datum waarop de NFT’s in de verkoop gaan. Het bericht bevatte ook meer informatie over de kunstwerken zelf. De collectie aan NFT’s die de vroege adoptant van de Bitcoin gaat uitbrengen draagt de naam ‘de Ross Ulbricht Genesis Collection’.

Zoals al eerdergenoemd wordt de collectie gelanceerd op 2 december. De verkoop zal lopen tot uiterlijk 8 december. Wees er daarom op tijd bij als jij een NFT van Ross Ulbricht wilt bemachtigen! De NFT’s zullen geveild worden op de Superare NFT-marketplace. De collectie zal bestaan uit 11 verschillende kunstwerken die door de gevangen Silk Road oprichter zelf met de hand zijn gemaakt. Vervolgens hebben aanhangers van Ross Ulbricht deze omgezet in de vorm van NFT’s.

De collectie van 11 kunstwerken representeert de verschillende fasen van het leven van Ross Ulbricht. Hij laat stukken veilen die zijn kindertijd tot zijn tijd als gevangene representeren. De gevangen Silk Road oprichter heeft zo een uitgebreide collectie samengesteld met bijvoorbeeld stripfiguren, dieren, scènes uit zijn proces en representaties van zijn innerlijke gevoelens.

Gevangen Silk Road oprichter NFT

De opbrengst

Met de verkoop van de NFT’s kan Ross Ulbricht veel geld verdienen. De opbrengsten van de veiling zullen gaan naar een speciaal fonds. Dit fonds is toegewijd aan het bevrijden van de bekende Silk Road oprichter. Daarnaast zullen de fondsen meer donoren proberen te werven door een fonds op te starten waaraan mensen geld kunnen doneren. Het fonds gaat Art4Giving heten en is toegewijd aan het verlichten van het lijden van gevangenen en de families van de personen die gevangen zitten.

Maar hoe kwam de oprichter van Silk Road eigenlijk in de gevangenis? Ross Ulbricht is een erg controversieel persoon. Daarom zullen er ook crypto gebruikers zijn die veel geld doneren in de hoop dat deze man vrijkomt uit de gevangenis. Anderen zullen hem juist weinig gunnen en de verkoop van NFT’s erg afkeuren. In oktober 2015 werd Ross Ulbricht veroordeeld tot twee levenslange gevangenisstraffen. De aanleiding hiervoor was het exploiteren van de Silk Road marktplaats.

In 2011 was deze marktplaats geopend op het donkere web. Het creëerde een mogelijkheid voor het kopen van goederen met BTC, wat toentertijd illegaal was. Niet alleen was BTC een illegaal betaalmiddel, maar op de marktplaats werden ook illegale stoffen verkocht. Toen dit werd ontdekt is Ross Ulbricht veroordeeld en terecht gekomen in de federale gevangenis. Dit nieuws heeft uiteraard een stortvloed aan reacties opgeroepen. De commentaren van crypto gebruikers liepen sterk uit een.

Een voorbeeld van een reactie is die van de oprichter van bullbitcoin.com. De oprichter is een sceptische commentator met betrekking tot de situatie rondom Ross Ulbricht en de verkoop van NFT’s. Hij geeft aan de gevangen Silk Road oprichter te steunen maar is minder enthousiast over het bericht rondom de NFT’s. Hij vindt de verkoop van de NFT’s krankzinnig en immoreel. Daarnaast noemt hij de situatie ook nog verontrustend. De bekende Bitcoin maximalist @vladenhwk geeft ook aan dat de verkoop van NFT’s uit de gevangenis te ver gaat.

Ook crypto Cobain heeft gereageerd op het nieuws rondom de gevangen Silk Road oprichter. Cobain is een bekende spraakmakende gastheer van UpOnly TV. Hij gaf aan dat we niet moeten vergeten dat Ross Ulbricht de cryptogemeenschap ook veel heeft gebracht. Misschien was de manier niet helemaal juist, maar hij heeft wel een belangrijke rol gespeeld in de acceptatie van de Bitcoin.

https://www.youtube.com/watch?v=pt97X_K_0B8

Plaats een reactie