institutionele instroom in Cardano

De afgelopen weken zagen we een flinke institutionele instroom in Cardano van USD 10 miljoen. Volgens een rapport van CoinShares, de grootste cryptoactiva investeringsmaatschappij in Europa, is dit een signaal dat beleggers actief aan het kiezen zijn voor Proof-of-Stake munten. Deze beweging wordt beïnvloed door de steeds belangrijkere klimaatoverwegingen en de recente discussies over het energieverbruik van Bitcoin.

Vorige week is de institutionele instroom in Cardano (ADA-) beleggingsproducten sterk gestegen. Dit onderstreept de groei van Proof-of-Stake activa als gevolg van de klimaat FUD-berichten (Fear, Uncertainty & Doubt) die de afgelopen tijd rond gingen op de cryptomarkt. Volgens CoinShares kochten institutionele investeringsmanagers in één week tijd voor USD 10 miljoen aan Cardano.

De wekelijkse institutionele instroom in Cardano was vele malen hoger dan in elk ander digitaal activum. Ter vergelijking, Bitcoin fondsen zagen in dezelfde week een uitstroom van USD 110,9 miljoen. Ook Ether zag een flinke uitstroom die week van USD 12,6 miljoen.

Tot op heden bedraagt de institutionele instroom in Cardano USD 24 miljoen. Voor Bitcoin en Ether was dit respectievelijk USD 4,13 miljard en USD 924 miljoen. De plotselinge ommezwaai in de richting van Proof-of-Stake munten is met name veroorzaakt door de discussie over het energieverbruik van Bitcoin. Eigenlijk was Cardano een van de eerste Proof-of-Stake munten die als gevolg hiervan kon profiteren van een flinke institutionele instroom in Cardano.

Coinshares gaf in het wekelijks rapport van 24 mei jl. aan dat de institutionele instroom in Cardano vorige week voor het eerst de institutionele instroom in Bitcoin en Ethereum overtrof. CoinShares gaf als reden aan dat investeerders steeds actiever kiezen voor Proof-of-Stake-munten vanwege klimaatoverwegingen. Als het gaat om energieverbruik, dan gebruiken Proof-of-Stake munten namelijk een veel efficiëntere manier van valideren. 

Institutionele instroom in cardano 0

Institutionele instroom in Cardano vanwege Alonzo update

Cardano behoorde vorige week tot de best presterende cryptomunten. Op het moment van schrijven is ADA gestegen tot USD 1,63. Dit is een 24-uurs stijging van 17%. Niet alleen lijkt Cardano te profiteren van de klimaat FUD, maar het lijkt er ook op dat Cardano de vruchten plukt van de hoge verwachtingen omtrent de Alonzo-update.

Vorige week werd het plan voor de uitrol van Alonzo onthuld. Dit is Cardano’s gloednieuwe smart contract-platform. De Alonzo-lancering zal in meerdere fasen plaatsvinden en elke fase wordt aangeduid met een kleur. De fase waar we nu in zitten, Alonzo Blue, wordt opgevolgd door Alonzo White en Alonzo Purple. Het eerste testnet voor Alonzo is al gelanceerd door het ontwikkelteam achter Cardano, Input Out Hong Kong (IOHK).

Institutionele instroom in cardano 1

Wat is Alonzo update?

Alonzo is een ‘hard fork’ van Cardano. Deze update gaat een groot aantal nieuwe functies introduceren op het Cardano-netwerk. Ook zal het eindelijk smart contracts introduceren in het netwerk van Cardano. Om dit mogelijk te maken, worden er zogeheten Plutus-scripts geïntegreerd. Dit zorgt ervoor dat smart contracts ingeschakeld kunnen worden op het Cardano-netwerk.

Daarnaast wordt het dankzij smart contracts ook mogelijk om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te lanceren op Cardano. Dit betekent dat decentralized finance (DeFi) naar het blockchain-netwerk gebracht kan worden.

Vooralsnog wordt er vooral volop getest door de ontwikkelaars. Het zal nog wel een tijdje duren voordat alle nieuwe functies zijn doorgevoerd en volledig gerealiseerd zijn. Het ontwikkelteam is ook bezig met de lancering van een converter. Hiermee kunnen gebruikers ondersteunde Ethereum-tokens (ERC-20) omwisselen voor speciale op Cardano gebaseerde tokens.

Institutionele instroom in cardano 2

Een hete zomer voor Cardano

Op 16 mei 2021 steeg Cardano naar het hoogste punt ooit. Helaas kon Cardano dit niet volhouden. Net zoals bij de rest van de cryptomarkt zakte de waarde van de munt in elkaar.

Bijzonder om te vermelden is dat al deze prijsacties al plaatsvonden voordat Cardano smart contracts op zijn netwerk introduceert. Op dit moment zien we met name dat er veel opwinding bestaat en de verwachtingen alleen maar groeien in afwachting van de lancering van de slimme contracten op Cardano.

Deze zomer kan de prijs van ADA weleens voor een schokgolf gaan zorgen door een reeks potentieel bullish-ontwikkelingen. De verwachting is dan ook dat Cardano omhoog gaat schieten als het bedrijf veel nieuwe apps gaat implementeren. Dit wordt namelijk mogelijk gemaakt doordat Cardano smart contracts toelaat.

Kortom, het kan weleens een hele hete zomer gaan worden voor Cardano.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »