5 redenen waarom Cardano als een goede koop beschouwd moet worden, ondanks de huidige ADA koersbewegingen

Hoewel er nu meer dan 10.000 digitale munteenheden in de wereld zijn, hebben niet al te veel cryptocurrencies een veelbelovende toekomst als Cardano. In de afgelopen 6 maanden daalde de ADA koers met maar liefst 71,15% in waarde. Nu zijn herstelpogingen vertraging oplopen, lijkt het erop dat nu al gefrustreerde beleggers alle vertrouwen in de altcoin aan het verliezen zijn. Toch wordt verwacht dat de cryptocurrency dit jaar een geweldige prestatie kan neerzetten. 

Ongunstige ADA koersbeweging

Ontwikkelaars van het populaire cryptocurrency project hebben achter de schermen gewerkt om ervoor te zorgen dat het netwerk een ongeëvenaard niveau van beveiliging heeft, efficiënte transacties, snelle en goedkope transacties, onder andere. 

Echter, de huidige ADA koers weerspiegelt misschien niet de hoeveelheid werk die in de richting van de groei van het project wordt gestoken.

Het is niet schokkend dat verschillende beleggers niet blij lijken te zijn met de prestaties van ADA, want in plaats van flink te groeien na de Alonzo hardfork, is de cryptocurrency nu drastisch gedaald.

De ADA koers schommelde op 1 januari rond de $ 1,3. Helaas heeft de munt grote tegenslagen te verduren gekregen die de cryptoruimte opgeschrikt hebben, waardoor ADA op year-to-date (YTD) in totaal 35,5% verloor. Hiermee staat ADA op de negende plaats staat in de wereldwijde ranglijst van digitale valuta.

ADA koers

5 Redenen waarom de ADA koers naar verwachting zal stijgen

Ongeacht de ongunstige ADA koersbewegingen, wordt verwacht dat de cryptocurrency dit jaar een sensationele prestatie zal neerzetten, dankzij de consequente ontwikkeling die aan de blockchain wordt doorgevoerd. 

Dan Gambardello, CEO van Crypto Capital Ventures (CCV), noemde Cardano een slapende reus die wacht om te ontploffen. Evenzo voorspelde een groep fintech panelleden dat de ADA koersen tegen 2030 $58,04 zullen bereiken.

Hoewel dit op basis van de huidige prijs van Cardano ver weg lijkt, zou je bij een nadere beschouwing van de consequente ontwikkeling die aan het netwerk wordt gedaan, opmerken dat deze prestatie op korte termijn kan worden bereikt.

Totale Value Locked (TVL)

De Alonzo upgrade smart contractfunctionaliteit op Cardano werd ingeschakeld om de lancering van gedecentraliseerde exchanges (DEX’en) op de blockchain mogelijk te maken.

Na de lancering van een handvol DEX’en hebben Cardano enthousiastelingen grote belangstelling voor het netwerk getoond, wat leidde tot een toename van de totale vergrendelde waarde (TVL). Op het moment van schrijven bedraagt de TVL op Cardano rond de $173.92 miljoen. Naar verwachting zal het volume stijgen als meer DEX’en live gaan op de blockchain.  

Groeiend aantal dApps in ontwikkeling

Ondanks de ondersteuning van smart contract functionaliteit zijn er slechts een handvol gedecentraliseerde toepassingen op Cardano. Het aantal dApps zal de komende maanden echter toenemen.

Meer dan 60 gedecentraliseerde toepassingen, waaronder meer dan 20 DEX’en, zijn momenteel in ontwikkeling en zullen zeer binnenkort gelanceerd worden.  Wanneer deze toepassingen eindelijk gelanceerd worden, zullen de TVL, en ook de prijs, de komende dagen massaal omhoogschieten. 

Ongeëvenaarde Schaalbaarheid

In de loop der jaren heeft het Cardano team een netwerk ontwikkeld dat in totaal 250 transacties per seconde (TPS) aankan. Het team is van plan zijn TPS capaciteit uit te breiden tot maar liefst 1.000.000, wat ingeluid zal worden door de Hydra upgrade die later dit jaar gelanceerd zal worden.

Toenemende adoptie van ADA

Nu handelaren hun zinnen hebben gezet op de aanstaande groei van Cardano, zijn zowel retail als institutionele handelaren begonnen aan een accumulatiegolf van ADA. Er zijn verschillende rapporten opgedoken die een wijdverspreide adoptie van handelaren laten zien, vooral tijdens lichte correcties. De adoptiegolf suggereert dat beleggers er nog steeds vertrouwen in hebben dat de ADA koersen in de komende weken zullen stijgen.

Geen downtime meer in 4 jaar

Concurrerende netwerken zoals Ethereum en Solana hebben te maken gehad met grote netwerkcongesties die tot gevolg hadden dat de blockchains downtime ondervonden. Dit is leek nooit het geval te zijn voor Cardano. Het netwerk blijft al meer dan 1.500 dagen op volle capaciteit blijft functioneren, ondanks het aantal activiteiten dat op het netwerk wordt uitgevoerd.

https://www.youtube.com/watch?v=BTd_Endx6LI

Plaats een reactie