Ethereum saldo

Een groot aantal beleggers wisselen hun kapitaal van Bitcoin naar Ethereum. Sinds 2019 was het saldo op de gecentraliseerde beurzen niet zo laag. Momenteel is er minder verkoopdruk bij de handelaren op de beurzen. Een goed teken want dit kan de prijs verhogen. 

Uit data van Glassnode, de grootste leverancier van on-chain analytics, blijkt dat het Ethereum saldo op gecentraliseerde exchange gedaald is tot het laagste niveau in bijna twee jaar.

Een laag Ethereum saldo op gecentraliseerde beurzen zoals Binance en Coinbase wordt doorgaans als iets optimistisch beschouwd voor de markten. Dit omdat een vermindering van het aanbod te verhandelen munten zorgt voor schaarste en dit leidt tot een hogere prijs. Op dit moment is er dus minder verkoopdruk bij de gebruikers op de beurzen. En hoe minder verkoopdruk, hoe hoger de prijs.

Ethereum saldo slechts EUR 42 miljard

Glassnode schat dat er op dit moment slechts 13,3 miljoen Ethers bewaard worden op gecentraliseerde beurzen, Dit staat gelijk aan 11,5 procent van het totale aanbod aan Ethereum. Tegen de huidige koers vertegenwoordig dit een waarde van EUR 42 miljard, het laagste niveau sinds juni 2019.

Sinds het hoogtepunt in september 2020 is het Ethereum saldo op gecentraliseerde beurzen met maar liefst 30 procent gedaald. Indertijd werden er 19 miljoen ether tijdelijk bewaard bij gecentraliseerde beurzen.

Op het moment dat het Ethereum saldo laag is, betekent het dat de Ethereum houders niet bereid zijn om de munten te verkopen. Een laag Ethereum saldo betekent een hogere prijs. Voor het omgekeerde geldt hetzelfde, hoe hoger het Ethereum saldo hoe lager de prijs.

Ethereum saldo

Correlatie tussen Ethereum saldo en Ethereum koers

In de grafiek van Glassnode hieronder kunt u de correlatie tussen het saldo op de beurs en de prijs goed terugzien. De blauwe lijn is het Ethereum saldo op de beurzen, de grijze lijn is de koers.

In september 2020 zagen we dat de blauwe lijn hard daalt en dat de koers begint te stijgen. De investeerders halen hun ethers van de beurzen af en zetten deze vervolgens op hun eigen hardware wallets, gebruiken het voor DeFi of worden vastgezet in het stakingsprotocol van Ethereum. Dit is sinds begin december namelijk mogelijk.

Kapitaalrotatie van Bitcoin naar Ethereum

Uit het rapport van Glassnode blijkt ook de lange termijnbeleggers hun relatief oude Bitcoins van tussen de 6 maanden en 3 jaar inruilen voor Ethers. Dit heeft Glassnode gemeten op basis van het gedrag van relatief oude niet-bestede bitcoins van tussen de 6 en 36 maanden.

Door de spectaculaire prijsprestatie van Ethereum en Dogecoin de afgelopen drie weken, worden de oude niet-bestede bitcoins met name ingewisseld voor de twee munten. Het geld dat van Bitcoin naar Ethereum wordt verplaatst noemt Glassnode “kapitaalrotatie”.

Om deze kapitaalrotatie aan te tonen, bracht Glassnode het bestedingsgedrag van deze relatief oude niet-bestede Bitcoins in kaart en vergeleek het met de Ethereum prijsgrafiek. In de grafiek hieronder ziet u  de duidelijk toename van de oude Bitcoins die na een lange perioden van bezit weer in omloop gebracht. De Ethereum prijzen zijn in deze periode bijna 200% gestegen, van USD 2/200 naar een All Time High van USD 4.000.   

Ethereum saldo

De blockchain activiteiten van Ethereum aanzienlijk gestegen

Het rapport voegde eraan toe dat de activiteit op de Ethereum blockchain de afgelopen vier weken aanzienlijk is toegenomen. Het totale aantal mutaties in smart contracts, Uniswap-transacties en dagelijkse transacties is sinds het begin van dit jaar ook flink gestegen.

Ethereum saldo 6

De dagelijkse transacties bereikten deze week zelf een recordhoogte van 1,63 miljoen. Dit is een stijging van 22,5 procent ten opzichte van de vorige piek in december 2017.

 

Op het moment van schrijven handelden de Ethereum prijzen net onder USD 3.900 en waren ze net aan het afkoelen van hun recente recordhoogte van USD 4.220 op 10 mei 2021.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »