Litecoin zorgt met Mimblewimble upgrade voor schaalbaarheid en privacy gerichte transacties

We hebben er een poos op moeten wachten, maar na een ontwikkeltraject van ongeveer twee jaar, heeft Litecoin (LTC) nu eindelijk toch de aangekondigde Mimblewimble upgrade uitgebracht. Dit is een erg belangrijke en omvangrijke upgrade, waarmee het platform voor een betere schaalbaarheid maar vooral voor meer privacy rondom transacties zal gaan zorgen. Iets waar veel gebruikers op hebben gewacht.

Mimblewimble upgrade zorgt voor meer privacy

Mimblewimble is decentraal protocol, dat is gericht op privacy. Het heeft haar naam te danken aan de bekende spreuk uit de boekenreeks van Harry Potter. Het protocol bevat een vertrouwelijkheidsfunctie die het voor gebruikers mogelijk maakt om informatie over transacties te kunnen verbergen. Daarnaast biedt het tevens een raamwerk voor diverse andere blockchainprojecten waarmee zij de bruikbaarheid van hun cryptomunt kunnen verbeteren.

De Mimblewimble upgrade zorgt voor de integratie van de code van de Mimblewimble Extension Block, kortweg MWEB genoemd, in de Litecoin codedatabase. Nu is men zover dat de MWEB software kan worden uitgerold naar node-operators en miners. Daarna kunnen gebruikers van het platform kunnen zich aanmelden voor het uitvoeren van privacy gerichte transacties.

David Burkett is de hoofdontwikkelaar van MWEB. Hij vertelde dat de Mimblewimble upgrade het succes van Litecoin zal versterken als vervangbare cryptocurrency. Verder zei hij dat Litecoin ook voor allerlei dagelijkse transacties gebruikt kan worden. Denk hierbij aan het betalen van salarissen van de werknemers, maar je zou er ook prima onroerend goed mee kunnen kopen.

Litecoin Mimblewimble upgrade

Mimblewimble upgrade kent een lang voortraject

Aan de Mimblewimble upgrade gaat een lange voorgeschiedenis vooraf. De eerste verbetervoorstellen voor de integratie van MWEB en Litecoin dateren alweer van oktober 2019. Het eerste Mimblewimble testnetwerk dat men ontwikkelde, werd precies één jaar later gelanceerd door het platform.

Het was een enorme klus die veel tijd heeft gekost. Het ontwikkelen van de code alleen al nam meer dan een jaar in beslag. Daarna begon het officiële auditproces waarbij de code door andere programmeurs wordt gecontroleerd. Het totale traject, inclusief audits en rework, nam meer dan twee jaar in beslag.

Dat dit zo lang moest duren, werd onder meer te veroorzaakt door diverse vertragingen die te maken hadden met de lage animo vanuit de community. Een andere factor die daarnaast meespeelde was dat het testnetwerk werd gelanceerd in de periode dat veel Europese regelgevende instanties zoals Interpol, alarm sloegen over privacymunten.

Bij de acties die hieruit voortvloeiden, werden alle privacymunten, die anonimiteit van transacties bevorderen om zodoende de digitale grootboektransacties te kunnen verdoezelen, over de gehele wereld uitgebreid onderzocht. Ook kwamen de verschillende instanties hierbij met een nieuwe en strengere regelgeving. Dit zorgde er weer voor dat verschillende exchanges begin vorig jaar hun support aan de privacymunten Zcash (ZEC), Dash (DASH) en Monero (XMR) introkken.

Mimblewimble upgrade Litecoin

Betere schaalbaarheid

Naast het feit dat de Mimblewimble upgrade voor meer privacy en anonimiteit moet zorgen, is er ook zeer veel aandacht voor een betere schaalbaarheid. De Litecoin Foundation, sponsor van MWEB is er van overtuigd dat de integratie van de Mimblewimble technologie de status van LTC als ‘gezonde cryptocoin’ zal verbeteren. Men zegt hierover dat het een zeer breed concept is en dat de coin veel stabieler zal worden. Hierdoor zal deze een veel minder volatiel koersverloop kennen.

Dit kan de coin ook wel gebruiken, want alhoewel het een cryptomunt die al vanaf het vroege begin op de markt is, heeft het de laatste jaren steeds meer moeite om zich te handhaven. Op dit moment staat LTC op de 21e plaats in de cryptoranglijst. De cryptocurrency heeft nu een totale marktwaarde van zo’n 7,5 Miljard USD. De upgrade kan ervoor zorgen dat de LTC koers gaat stijgen, maar dit zal de toekomst moeten uitwijzen. 

https://www.youtube.com/watch?v=rdp8Lv5gk4c

Plaats een reactie