Litecoin op zijn weg naar boven

Wordt Litecoin weer een van de best presterende cryptomunten? Analisten geloven dat de tijd is gekomen dat Litecoin een explosieve groei gaat laten zien. 

Litecoin straks weer een van de best presterende cryptomunten?

Litecoin behaalde deze week grote winsten. Met zijn nieuwste stijging hoopt het zijn turbulente laatste paar jaar achter zich te laten en nieuwe hoogtepunten ooit te bereiken. De prijsvoorspellingen van Litecoin (LTC) zijn grotendeels optimistisch voor de munt. Door analisten wordt zelfs verwacht dat Litecoin in de nabije toekomst weer een van de best presterende cryptomunten gaat worden. 

Litecoin

Litecoin het zilver voor goud van Bitcoin

Litecoin is een van de oudste cryptomunten. De oprichter, Charlie, Lee had als voornaamste doel om het zilver naar het goud van Bitcoin te worden. Charlie had Bitcoin goed bekeken en had de ambitie om een lichtere variant te maken, met kortere en snellere bloktijden. De ontwikkelaars wilden Litecoin inzetten als betaalmethode die door iedereen kon worden gebruikt. 

Vanwege zijn lage kosten is het een populair platform voor microtransacties. Door de jaren heen heeft Litecoin zichzelf bewezen als een sterke en veilige cryptovaluta met een grote community en een lange geschiedenis zonder al te veel problemen. Een ander leuk weetje is dat de populaire Dogecoin een kopie van Litecoin is. Qua netwerkveiligheid is Dogecoin afhankelijk van de Litecoin miners. 

Litecoin

Litecoin vs Bitcoin

Litecoin onderscheidt zich ten opzichte van Bitcoin doordat de munt veel minder rekenkracht gebruikt dan het hashing-algoritme van Bitcoin. Litecoin genereert daardoor vier keer zo snel blokken in vergelijking met de bloktijd van Bitcoin. Alhoewel Litecoin door veel beleggers wordt beschouwd als een inferieure versie van Bitcoin met weinig onderscheidende verschillen, is het nog steeds een van de eerste cryptomunten met voldoende liquiditeit en noteringen op alle grote beurzen.

Lange tijd was Litecoin een van de slechtst presterende cryptomunten

In 2020 en 2021 was Litecoin in de cryptomarkt een van de slechtst presterende cryptomunten.  Maar hier kan weleens snel verandering in komen. Het kan zo maar zijn dat Litecoin op de korte en middellange termijn veel beter gaat presteren dan de beste cryptocurrencies van dit moment. 

Litecoin

Er lijkt nu een ommekeer voor Litecoin te komen

Litecoin heeft nu 666 dagen doorgebracht in een neerwaartse trend tegen BTC. Gedurende deze periode heeft het digitaal goud de gehele show gestolen. Maar de afgelopen tijd zien we een ommekeer bij Litecoin en de afgelopen dagen is het handelsvolume van Litecoin toegenomen. Op dit moment is het handelsvolume voor de munt 140% hoger dan gemiddeld. 

Ook de betaalfunctie “Afrekenen met Crypto” van PayPal zorgt voor een grotere vraag naar Litecoin en kan als katalysator gaan fungeren voor toekomstige winsten.

Litecoin op weg naar een explosieve koersstijging?

De kapitaalinstroom van nieuwe investeerders kan de prijs aanzienlijk omhoog duwen. Het voordeel voor Litecoin is dat er minder kapitaal nodig is om de prijs van deze munt verder te verhogen. En na zo’n lange periode van negatief sentiment in Litecoin, kan het zijn dat de tijd nu echt is gekomen dat we een explosieve groei gaan zien bij Litecoin. 

Litecoin

Wat verwachten de analisten van Litecoin?

Litecoin had als een van de weinige cryptomunten de afgelopen tijd relatief weinig last van de recente uitverkoop van Bitcoin. Litecoin heeft zich nu goed gepositioneerd en op de korte termijn wordt verwacht dat we meer vaart gaan zien in de Litecoin koersstijging. Wellicht zelfs een explosieve groei. 

Een publicatie van Invezz suggereert dat Litecoin in de nabije toekomst weer een van de best presterende cryptomunten kan gaan worden. Ook zijn er een aantal analisten die geloven dat Litecoin zich aan het klaarmaken is voor een explosieve stijging, net zoals we dat onlangs zagen bij Dogecoin. 

Herhaalt de Litecoin geschiedenis zich?

Toen Litecoin begin 2017 de laatste keer omhoogging, bereikte het zijn huidige hoogste punt ooit. Met de recente Bitcoin duiken en het feit dat Litecoin en andere altcoins nu steeds meer in de schijnwerpers komen te staan, is er een kans dat de stijgende koersbeweging van Litecoin nog maar net begint. 

Gaan we dan echt die explosieve stijging zien bij Litecoin? De toekomst zal het ons leren, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.  

Plaats een reactie