Manchester City Fan Token (CITY) stijgt naar grote hoogte na aankondiging notering op Binance

Vorige week werd door Binance, de grootste cryptobeurs van dit moment, bekend dat het Manchester City Fan Token (CITY) aan de beurs zal gaan worden genoteerd. Het nieuws droeg ertoe bij dat de koers van het token tot recordhoogte steeg.

Aankondiging

Binance verklaarde in de aankondiging die ze deden, dat het bedrijf het Manchester City Fan Token (CITY) zal gaan vermelden. Het Manchester City Fan Token is een zogenaamd community token voor het voetbal Team Manchester City, een van de topclubs uit de Engelse Premier League. De cryptobeurs omschreef de altcoin als een utility-token dat de fans van Manchester City op symbolische wijze invloed geeft op bepaalde beslissingen van de voetbalclub met behulp van Socios.com.

Het Manchester City Fan Token is gecreëerd op de Chiliz Chain. Dit is een blockchain die op Ethereum is gebaseerd. Het zorgt ervoor dat het sportgerichte fan-betrokkenheid-platform Socios.com mogelijk wordt gemaakt. De houders van de Manchester City Fan Tokens verkrijgen hiermee niet alleen toegang tot projectbeheer maar ook tot de mogelijkheid tot staking en beloningen.

Manchester City Fan Token

Chiliz en Socios.com

Zoals gezegd, draait de Manchester City Fan Token dus op Chiliz. Chiliz staat zowel voor de blockchain en het platform zelf, als voor de cryptomunt die op dit platform werkt. Zeg je Chiliz, dan wordt dit vaak in een adem genoemd met Socius.com. Beide zijn bedacht en gelanceerd door de Franse entrepreneur Alexandre Dreyfus. Vijf jaar geleden kreeg hij het briljante idee om de sport- en entertainmentindustrie in de blockchain wereld bij elkaar te brengen. Drie jaar later vond na een uitgebreid ontwikkeltraject de lancering van de Chiliz-blockchain en de website Socius.com plaats.

Chiliz op blockchaintechnologie gebaseerde tools voor de sport- en entertainmentwereld aanbieden. Op deze wijze kunnen de afnemers hun publiek er veel meer bij betrekken, maar ook inkomsten genereren. Hierbij hebben we het dan vooral over de zogenaamde fan tokens van bepaalde teams welke je op de website Socius.com kunt terugvinden. In de loop der tijd zij er inmiddels al 34 voetbalclubs die fan tokens aan de fans aanbieden. Daarnaast zijn er 4 e-sports-gaming teams die hetzelfde doen. 

Manchester City Fan Token (CITY)

Roemruchte clubs

Naast Manchester City zijn er nog meer bekende clubs die met fan tokens aan de slag gingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Juventus, AC Milan, FC Barcelona, AC Milan, AS Roma en PSG. Al deze roemrijke clubs kozen ervoor om hun fans via Chiliz meer bij de club te betrekken.

Naast de website Socios.com, is er ook nog de Socius app. Hiermee hebben de fans de mogelijkheid om mee beslissen over vraagstukken die door de club zelf worden voorgelegd. Als vanzelfsprekend gaat het niet over de meest belangrijke beslissingen die de club moet nemen. Het gaat vooral over beslissingen die leuk zijn voor de fans. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe de stories op het Instagramaccount eruit komen te zien.

De clubs er kunnen zelf helemaal beslissen wat en hoe ze dingen willen aanbieden aan hun fans. FC Barcelona biedt bijvoorbeeld virtuele rondleidingen aan in het stadion Camp Nou. Er zijn ook clubs die meet & greet sessies met spelers willen organiseren. Superleuk natuurlijk voor de doorgewinterde fans.

Chiliz biedt ook een eigen exchange aan. Hier kan worden gehandeld in alle fan tokens ten opzichte van de Chiliz munt. In het verleden heeft Binance ook al fan tokens van clubs zoals AC Milan en Juventus aangeboden op de Binance Launchpad. Hierbij konden de gebruikers van Binance, door hun CHZ, BUSD of BNB coins te staken, de betreffende fan tokens farmen. Nu zal het Manchester City fan token dus een notering bij Binance krijgen.

Direct na de bekendmaking door Binance steeg de waarde van CITY van 14,50 USD naar 25,45 USD. Dit leverde dus in slechts een paar uur maar liefst een winst van 75 procent op. Na deze forse stijging, kalmeerde de markt weer en zakte de prijs van het token naar net onder de 16 USD.

https://www.youtube.com/watch?v=FP_x1i7YnCg

Plaats een reactie