nepnieuws over walmart Litecoin

Afgelopen maandag ontstond er een erg chaotische situatie op de markt voor cryptocurrencies. Met name de markt voor Litecoin was ineens erg interessant voor beleggers of investeerders. Dit was te zien aan de enorme prijsstijging die afgelopen maandag heeft plaatsgevonden. De prijs van LTC steeg namelijk tot een hoogte boven de 237 dollar. De aanleiding voor deze enorme prijsstijging, en daarmee de chaos die ontstond op de cryptomarkt, was nepnieuws over Walmart van grote Amerikaanse nieuwskanalen. De kanalen beweerden dat Walmart, een bekende Amerikaanse supermarkt, een betalingsoptie ging lanceren op zijn website waardoor cryptogebruikers met hun digitale valuta’s kunnen gaan betalen. Echter, deze beweringen kloppen dus niet.

Er waren verschillende grote en bekende nieuwssites die de neppe aankondiging hebben verspreid. Denk bijvoorbeeld aan CNBC, Reuters en Decrypt. Uiteraard was het niet de intentie van de schrijvers van de artikelen om het nepnieuws over Walmart te verspreiden. In de neppe nieuwsberichten stond een bewering die zogenaamd door Walmart is gedaan. Er werd verkondigd dat de supermarkt het plan had om vanaf 1 oktober een betalingsoptie te lanceren waarmee individuen gebruik kunnen maken van hun LTC munten om te betalen voor hun producten. Dit was volgens het nepnieuws over Walmart het gevolg van een samenwerking tussen Litecoin Foundation en Walmart.

Inmiddels is er onderzoek gedaan naar de bron van het neppe nieuwsbericht. Het nepnieuws over Walmart is de wereld in gebracht door een enkel persbericht van GlobeNewsWire. Zij hebben neppe rapporten gepubliceerd waarin het leek alsof Walmart de betalingsoptie met Litecoin ging lanceren. De woordvoerder van Walmart had zogenaamd gezegd dat de cryptobetalingen goedkoper en sneller zijn omdat de munt geen centrale autoriteit kent.

De echte woordvoerder van Walmart heeft de berichten over de samenwerking tussen de supermarkt en Litecoin ontkracht. Dit gebeurde ongeveer een uur nadat het eerste rapport de wereld in werd gebracht. De woordvoerder gaf aan dat het rapport van GlobeNewsWire niet authentiek is geweest. Ook de directeur van de Litecoin Foundation heeft inmiddels medegedeeld dat er geen sprake is van de implementatie van de cryptomunt in het betalingssysteem van Walmart. Volgens Jay Milla, de directeur, is er zelfs nog geen gesloten partnerschap tussen Walmart en de Litecoin Foundation.

Nepnieuws over walmart 2021

Een enorme prijsstijging

Het verspreiden van het nepnieuws over Walmart en het zogenaamde nieuwe betalingssysteem met cryptomunten ging als een lopend vuurtje. Hierdoor pikten ook veel cryptohandelaren en investeerders op de cryptomarkt het nieuws op. Uiteraard gebeurde dit niet zonder gevolgen. 

De marktgegevens laten zien hoe de prijs van de Litecoin cryptomunt direct na de aankondiging enorm de lucht in schoot. Er was een stijging van meer dan 35%! De prijs steeg van 175 dollar naar een hoogtepunt van 237 dollar. Toen eenmaal bekend was dat het nieuws over Walmart en Litecoin nep was daalde de LTC-prijs sterk. Op het moment van schrijven is de prijs van Litecoin op een hoogte van ongeveer 183 dollar.

Nepnieuws over walmart sept 2021

Waarom het nepnieuws over Walmart geloofwaardig was

Wanneer je wat meer bekend bent met de ontwikkelingen van de markt voor cryptocurrencies dan zal het je niet verbazen dat er in eerste instantie niet werd getwijfeld aan de echtheid van het rapport. Walmart staat namelijk bekend als een grote Amerikaanse keten die de ontwikkeling van de cryptowereld niet tegengaat. De supermarktketen heeft een marktkapitalisatie van maar liefst 406 dollar en kan dus een groot verschil maken op de markt.

Eerder heeft een woordvoerder van de keten al laten weten dat er een mogelijkheid is dat het bedrijf onderzoek gaat doen naar de implementatie van cryptocurrencies in zijn betalingssysteem. Doordat het bedrijf recentelijk vacatures heeft geplaatst waarin ze op zoek zijn naar een expert op het gebied van digitale valuta’s is het nepnieuws over Walmart nog geloofwaardiger geworden. Echter, er is geen directe link bevestigd tussen het plaatsen van deze vacature en het implementeren van een cryptobetaalsysteem bij Walmart. Het is ook mogelijk dat Walmart de handige technologie van blockchains gaat gebruiken voor bijvoorbeeld supply chain management. Daarnaast kan crypto technologie ook ingezet worden op het gebied van klantmanagement en automatisering van werkzaamheden.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »