Poly Network hacker retourneert fondsen en ontvangt een premie van $500.000

Afgelopen dinsdag werd er meer dan $611 miljoen gestolen van het Poly Network DeFi-platform. Eerder deze week gaf de hacker al een klein gedeelte van de buit ter waarde van ongeveer $4 miljoen aan cryptocurrency terug aan Poly Network. Maar na een dag onderhandelen met Poly Network heeft de Poly Network hacker ook het resterende bedrag teruggestort op het Ethereum-mainnet. Een eerlijke dief dus. Als beloning heeft de Poly Network hacker een bounty van $500.000 ontvangen.

Poly Network hack

Afgelopen dinsdag behaalde het Poly Network project de krantenkoppen, nadat er voor meer dan $600 miljoen aan tokens werd gestolen. De hacker was dinsdag in staat om meer dan $611 miljoen aan cryptocurrencies te stelen van Poly Network, die gespecialiseerd is in het aanbieden van DeFi diensten, met name op het gebied van cryptocurrency transfers. Het project richt zich met name op cross-chain transacties tussen Polygon, Ethereum en Binance Smart Chain. Deze Poly Network hack is met dit enorme bedrag de grootste DeFi hack ooit in de geschiedenis.

De hacker was in staat om deze groot hack uit te voeren door gebruik te maken van een kwetsbaarheid in het Poly Network systeem. Hierdoor kon hij duizenden digitale tokens stelen, er werden dan ook verschillende cryptovaluta geplunderd, zoals een reeks stablecoins, wrapped ether, wrapped bitcoin en Shiba Inu. De hack had niet alleen betrekking op het Poly Network, maar ook op het Ethereum netwerk en de cryptoplatformen van Binance. Zo kon de Poly Network hacker $272 miljoen aan tokens stelen op het Ethereum netwerk, $253 miljoen tokens op Binance Smart Chain en maar liefst $85 miljoen op Polygon.

De Poly Network hack werd snel ontdekt door Poly Network, die direct in actie kwam door een bericht op Twitter te plaatsen met de oproep aan de hacker om de fondsen terug te storten. De hacker reageerde vrijwel direct door aan te geven dat hij het bedrag zou teruggeven aan Poly Network.

Poly Network Hack

Poly Network hacker bereid om geld terug te geven

Na de enorme Poly Network hack besloot de hacker om vrijwel al het geld terug te geven aan Poly Network. In een Q&A-discussie die werd opgestart binnen Ethereum transacties, legde de hacker uit aan de Poly Network gemeenschap dat de aanval voor de grap was uitgevoerd om de kwetsbaarheid van het netwerk aan te tonen alvorens anders misbruik kunnen gaan maken van het netwerk.

Gisteren maakte de Poly Network hacker meer dan 50% van het gestolen geld over naar Polygon en Binance Smart Chain. Door het Poly Network Team wordt de hacker “Mr. White Hat of the Poly Network Team” genoemd. Poly Network heeft inmiddels bevestigd dat alle resterende fondsen heeft terugontvangen, minus de $ 33 miljoen USDT die door Tether is bevroren. Het Twitter-bericht is als volgt:

“ Het restant van de gebruikersactiva op Ethereum (met uitzondering de bevroren USDT) zijn overgebracht naar de multi-sig-wallet die wordt beheerd door Mr. White Hat en het Poly Network-team.”

De laatste transactie omvat USD 230 miljoen aan digitale activa, waaronder ETH, DAI, USDC en WBTC. Het team verklaarde ook dat het van plan is te onderhandelen over de verwijdering van de USDT stablecoin die zich nog in de portemonnee van de hacker bevindt.

Poly Network Hack 2021

Poly Network hacker wordt keurig bedankt

In een on-chain-bericht bedankte het team de Polygon Network hacker voor het blootleggen van de kwetsbaarheid en verklaarde vervolgens dat het geloofde dat het een zogeheten “white hat-actie is “. Poly Network heeft de hacker daarom een premie (bounty) van $ 500.000 gegeven. Daarnaast lieten ze de hacker weten dat ze verder geen juridische stappen zouden ondernomen.

Alhoewel er mediaberichten werden verspreid over de mogelijke identiteit van de hacker, blijft de identiteit van de Poly Network hacker anoniem. In de Q&A-discussie over Ethereum zeiden ze dat ze “niet-traceerbare tijdelijke e-mails, IP’s of zogenaamde vingerafdrukken” gebruikten.

De grootste crypto-hack, loopt dus gelukkig met een sisser af voor Polygon. Maar het toont wel aan dat er nog hard gewerkt moet worden om alle kwetsbaarheden uit het netwerk te verwijderen.

https://www.youtube.com/watch?v=_JG32UeOUl4https://www.youtube.com/watch?v=XHOmBV4js_E

Plaats een reactie