Ripple doet aankondiging Liquidity Hub voor handel in cryptocurrency

Het decentrale peer-to-peer netwerk Ripple heeft deze week een nieuwe dienst aangekondigd. Met deze dienst wil men de handel cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum aanbieden aan hun klanten. De dienst, die luistert naar de naam Liquidity Hub, zal gericht zijn op financieringsmaatschappijen.

Lancering al in het komende jaar

Deze nieuwe dienst Liquidity Hub zal dus voornamelijk zijn gericht op zakelijke klanten zoals financieringsmaatschappijen en dergelijke.  Via Liquidity Hub zullen klanten toegang verkrijgen tot diverse cryptocurrency van verschillende aanbieders waaronder OTC-handelsdesks en beurzen. De huidige planning is dat Liquidity Hub het komende jaar al zal worden gelanceerd.

In eerste instantie zullen er via Liquidity Hub een beperkt aantal cryptocurrency worden ondersteund. Zoals het er nu naar uitziet, zullen dit waarschijnlijk Bitcoin, Bitcoin Cash, XRP, Litecoin, Ethereum, en Ethereum Classic zijn. Voorlopig zal de beschikbaarheid volgens per geografische locatie variëren, zo valt uit het nieuwsbericht op te maken. Ripple heeft wel plannen om het aanbod van cryptocurrency in de toekomst verder te breiden. Men wil ook andere tokens zoals bijvoorbeeld NFT’s in hun productaanbod opnemen.

Asheesh Birla, directeur van RippleNet, geeft aan dat het hier niet om geheel nieuwe technologie gaat. Het bedrijf gebruikt de zogenaamde crypto-sourcing-technologie al zo’n twee jaar. Ze gebruiken deze voor de ondersteuning van het product On-Demand Liquidity (ODL). Birla voegde hier het volgende aan toe: ‘klanten van RippleNet willen graag toegang hebben tot dezelfde vertrouwde one-stop-shop voor het aankopen, bewaren en verkopen van cryptocurrency die ons eigen uitgebreide netwerk met financiële organisaties mogelijk heeft gemaakt.’

De eerste organisatie die gebruik zal gaan maken van Liquidity Hub is Coinme. Coinme beheert een groot aantal Bitcoin automaten in de VS.

Liquidity hub

Wrapped XRP op Ethereum

De plannen van Ripple gaan echter nog verder. Het is dan ook de bedoeling dat het bedrijf nog andere nieuwe diensten gaat aanbieden. Zo zijn er plannen om staking en andere investeringsdiensten aan hun klanten aan te gaan bieden. Ook heeft men hun oog op DeFi laten vallen.

Birla geeft als verklaring hiervoor dat het gewoon heel logisch is dat hun klanten deze nieuwe generatie diensten willen afnemen, nadat zij Ethereum hebben aangekocht en bewaard. Ethereum horen we je denken? Ja want Ripple heeft immers aangekondigd dat ze wrapped XRP zullen gaan ondersteunen op de blockchain van Ethereum.

Dit zal gaan inhouden dat XRP-houders meer kunnen doen dan alleen maar naar hun bag inzien. Ze zullen XRP kunnen gaan gebruiken om mee te handelen op de diverse DeFi-protocollen waar Ethereum alom bekend om is.

Ripple Liquidity Hub aangekondigd

Rechtszaken

Naast alle positieve ontwikkelingen rondom Ripple, hangt er ook nog wel een donkere wolk boven het bedrijf. De oprichters en leiding van het bedrijf zijn altijd nog verwikkeld in een rechtszaak met de SEC, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze financiële waakhond heeft Ripple en de leiding van het bedrijf aangeklaagd. De SEC beschuldigd hen ervan dat zij meer dan 1,3 miljard USD hebben opgehaald bij de illegale verkoop van effecten.

In deze zaak is nog geen uitspraak gedaan, maar mocht er een uitspraak komen, dan is deze voor de gehele crypto wereld van groot belang. De huidige voorzitter van de SEC wil meer macht naar zich toetrekken om betere mogelijkheden te hebben om cryptobedrijven te kunnen reguleren.

Mocht de uitspraak gunstig uitvallen voor Ripple of als zij goede onderhandelingen met de SEC kunnen voeren, zullen andere cryptobedrijven en projecten hun voorbeeld volgen. Mocht de uitspraak in het voordeel van de SEC uitvallen, dan betekent dit dat zij de gehele branche op een harde manier kunnen aanpakken.

Het zal duidelijk zijn dat de gehele cryptowereld deze zaak, die reeds in 2020 werd opgestart, met argusogen zal volgen. Wij doen dit uiteraard ook en zullen je dan ook op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

https://www.youtube.com/watch?v=AD5O-OIXATM

Plaats een reactie