Ripple ziet in een dag een XRP instroom van $2,4 miljard

In slechts een dag tijd heeft Ripple een instroom van meer dan $2,4 miljard gezien. De marktkapitalisatie klom van $34,95 miljard naar $37,4 miljard in de laatste 24 uur. Hiermee heeft Ripple zijn verliezen in april bijna weggeveegd. Opmerkelijk is dat op 11 april de marktkap nog maar $33,12 miljard. XRP is de laatste 24 uur met 7,87% gestegen en handelt op het moment van publicatie op $0,7794, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Ripple’s rechtszaak verloopt voorspoedig

Onlangs zei de CEO van Ripple, CEO Brad Garlinghouse dat de rechtsstrijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission “buitengewoon goed” verloopt.

De recente optimistische verklaring van Ripple’s CEO over de langlopende rechtszaak tegen het bedrijf lijkt de huidige XRP-prijsrally te ondersteunen. Volgens Mr. Garlinghouse nadert het onderzoek van de commissie naar hun zaak haar afronding.

In gesprek met CNBC benadrukte Garlinghouse zijn blijdschap dat de zaak veel vlotter verloopt dan hij had verwacht. Omdat de zaak al meer dan 15 maanden aansleept, vindt hij dat het rechtssysteem veel trager werkt dan het zou moeten zijn. Hij betoogde dat de uitkomst van de rechtszaak niet alleen cruciaal is voor Ripple maar ook voor de hele cryptocurrency sector.

Ripple XRP

Vonnis of schikking voor Ripple?

Onlangs werd aangekondigd dat Torres, de districtsrechter in de Ripple-zaak, de motie van de SEC om opzettelijke procesprivileges over de e-mails van Hinman te heroverwegen, verwierp en een verduidelijking over de kwestie gaf. Dit noemde verdedigingsadvocaat James K. Filan “een uiterst grote overwinning voor Ripple”.

John Deaton, de advocaat van XRP-houders, zei eerder dat de grootste beslissing in de rechtszaak om de hoek ligt. Helaas is verder uitstel waarschijnlijk na de uitspraak van de rechter over deliberative process privilege (DPP) ten gunste van de SEC. DPP is een wettelijk verweer dat aan overheidsinstellingen immuniteit verleent voor het openbaar maken van hun interne correspondentie.

Bemiddelaar rechter Sarah Netburn heeft de strijdende partijen opgedragen een briefingschema voor summier vonnis moties overeen te komen. Gedaagden en eiser zullen op 22 april 2022 een Gezamenlijk Voorgestelde Plan van Orde indienen.

Advocaat Jeremy Hogan, partner bij het advocatenkantoor Hogan & Hogan, stelt een regeling tijdens de bemiddelingsprocedure of na het sluiten van het feitenonderzoek niet in het vooruitzicht. Zo niet in april, dan denkt Hogan dat het volgende maand kan komen. De zaak is in zoverre meer dan een jaar oud dat een schikking de snelste manier is om er een eind aan te maken.

Ripple marktkapitalisatie

Waarom stijgt de prijs van XRP?

De groei van XRP stagneerde en verloor de gunst van beleggers door de rechtszaak tegen de SEC. Het van de markt halen van Ripple’s native token door cryptobeurzen in de V.S. deed schade, hoewel een hoog percentage van XRP-houders in het buitenland zit. Niettemin zou een overwinning van Ripple Amerikaanse beurzen zoals Coinbase ertoe kunnen aanzetten XRP weer in te schrijven.

Ondanks de rechtszaak is XRP de op zeven na grootste crypto naar marktkapitalisatie (US$39.94 miljard). De prijs blijft echter stagneren, schommelt rond US$0,80 en heeft moeite om de drempel van US$1 te doorbreken. De huidige beleggers zijn slechts 0,1% gedaald year-to-date.

Ripple heeft een samenwerkingsverband met Digital Euro Think Tank. Deze zal input leveren voor het ontwerp van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s). Het bedrijf werkt eveneens samen met de Digital Euro Association om technische kennis te delen voor een Europese CBDC.

Typisch reageren altcoins op veranderingen in de prijs van Bitcoin (BTC), en Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met 1,95 procent gedaald, en het handelt nu rond de $40.200 grens. Of het nu de recente juridische uitspraken in Ripple’s voordeel zijn of de prijs van XRP die ondanks de bearmarkt omstandigheden stijgt, XRP stijgt.

Het XRP-token deze week flinke stijgingen gezien. Het is het token dat de meeste winst heeft gehad van de top 100 cryptocurrencies naar marktkapitalisatie.

Plaats een reactie