Wat is er met Ripple?

Wat is er met Ripple aan de hand? Dat is een vraag die wij de laatste dagen veel hebben gekregen. De altcoin is enorm in waarde gezakt door een aankomende aanklacht van de SEC. De Ripple koers is in december van €0,70 naar €0,15 gezakt!!! In deze post ga ik je uitleggen wat er met Ripple aan de hand is.

De SEC (Securities and Exchange Commission), de Amerikaanse AFM, is van plan Riplle inc., het bedrijf achter cryptocurrency XRP (bekend als Ripple) aan te klagen. Tenminste, dat zegt Ripple zelf. De klacht richt zich op het feit dat Ripple haar cryptovaluta nooit heeft aangemeld als effect bij de SEC, terwijl dit volgens de SEC wel had gemoeten. 

Ripple in de verdediging tegen SEC

Het bedrijf gaat zich niet neerleggen bij de aanklacht en gaat zich fel verdedigen. De CEO (Brad Garlinghouse) wijst er op dat het ministerie van financiën eerder de crypto juist niet als een effect classificeerde. Een hekelpunt van de SEC is uiteraard dat Ripple een commercieel bedrijf is. Zelf bezitten ze ongeveer nog 54 miljard XRP munten, dit had een waarde van 21,5 miljard euro.

Boete voor Ripple XRP

Ripple zelf is sterk afhankelijk van een doorlopende verkoop van XRP, hierdoor komt er althans de SEC steeds meer geld binnen. Het is niet precies duidelijk wat de SEC wil bereiken met deze confrontatie. In soortgelijke zaken zocht het vooral openheid van de boeken en wilde het vooral boetes opleggen om geld te innen van deze bedrijven. Zeker dit laatste, een forse boete voor Ripple willen ze nu bewerkstelligen. 

Koers daling ripple koers aanklacht sec

Wat is er met Ripple koers aan de hand?

Zoals je in bovenstaande grafiek kunt zien is de Ripple koers enorm gezakt na dit negatieve Ripple nieuws. Rond het dieptepunt verloor de cryptomunt 30% binnen 24 uur. De zorgen zijn uiteraard terecht. De rechtzaak kan er voor zorgen dat het bedrijf meer ripple moet verkopen, dit verhoogt het aantal ripples op de markt. Eisen voor meer openheid kunnen uiteraard ook het gebruik schaden. Aan de andere kant kun je ook zeggen, waarom zou de SEC er baad bij hebben om 1 cryptomunt waardeloos te maken of af te schaffen? Ook duurt het nog wel even voordat deze hele rechtzaak afgerond is. In de tussentijd kunnen de ripple investeerders hun wonden likken. Ik verwacht dat de ripple koers de komende maanden weer bij zal gaan trekken.

Invloed op de Bitcoin

Je ziet dat de aanklacht van SEC op Ripple totaal geen invloed heeft op de Bitcoin koers. Juist het tegenover gestelde, de BTC koers is enorm gestegen de afgelopen maanden tot verschillende ATH ‘s. (all time highs) 

Lange termijn investering

Bitcoin wordt door beleggers vooral gezien als lange termijn investering. Afgelopen maand werd bijvoorbeeld maar voor 10% van het totale aandeel bitcoins verhandeld. Bij XRP was dit ruim 50%. Dit wil zeggen dat 1 XRP gemiddeld maar 2 dagen in dezelfde wallet zit. Goede nieuws voor XRP is dat het zich als een echte valuta gedraagt, meer als de Bitcoin. 

Handel in Ripple

Wat denk je, waait de storm over? Zet alles eens rustig op een rij voor jezelf. Het kan namelijk heel interessant zijn om juist nu in een bullmarkt in Ripple XRP te stappen. Je kunt heel gemakkelijk ripple kopen met ideal bij Bitvavo. Je maakt binnen enkele minuten gratis een account aan en kunt heel simpel bitcoin kopen. Bitvavo is ook nog eens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, wat wil je nog meer! 

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »