Steeds meer beursgenoteerde bedrijven accepteren Shiba Inu als betaalmiddel

Sinds het begin van het jaar is Shiba Inu (SHIB) meer dan 51.000.000% gestegen. Niet alleen krijgen beleggers steeds meer belangstelling voor SHIB, ook beursgenoteerde bedrijven beginnen de meme-valuta steeds meer te accepteren. Drie grote beursgenoteerde bedrijven accepteren Shiba Inu als betaalmiddel of zullen dat zeer binnenkort doen. Bovendien zijn er wereldwijd al 377 bedrijven die SHIB-betalingen aanvaarden.

Shiba Inu dit jaar 51.000.000% gestegen

Met nog maar drie weken te gaan voor het doek over 2021 sluit, kunnen we met een gerust hart zeggen dat het weer een bijzonder jaar is geweest voor veel crypto beleggers. De cryptomarkt heeft dit jaar een enorme vlucht genomen, maar één cryptocurrency heeft in 2021 elk ander bezit op de planeet in het stof achtergelaten: Shiba Inu.

Op 1 januari 2021 kon je Shiba Inu ( SHIB 0,58% ) tokens kopen voor een minuscule $0,000000000073 per token. In de afgelopen 11 maanden zijn zes van die nullen achter de komma verdwenen. Deze week handelde SHIB op $0.000038. Meer dan 51.000.000% gestegen sinds 1 januari! Met andere woorden, een investering op 1 januari 2021 van $2 zou je vandaag miljonair gemaakt hebben.

Er zijn een aantal factoren die een rol hebben gespeeld bij het opstuwen van SHIB naar deze historische winsten. In willekeurige volgorde heeft de Shiba Inu munt geprofiteerd van:

  • Een groeiend aantal cryptocurrency exchanges die SHIB noteren.
  • De lancering van de gedecentraliseerde ruilbeurs ShibaSwap, die langere bewaarperiodes aanmoedigt.
  • De angst om iets te missen (FOMO) drijft de koopactiviteit aan.
  • Coin burn vermindert de circulerende voorraad SHIB tokens.
  • Steeds meer bedrijven accepteren Shiba Inu als betaalmiddel of zijn van plan Shiba Inu als betaalmiddel te gaan accepteren.
  • Een extra katalysator is de acceptatie van Shiba Inu munten als betaalmiddel.

Shiba Inu als betaalmiddel.

Welke beursgenoteerde bedrijven accepteren Shiba Inu als betaalmiddel?

Steeds meer bedrijven aanvaarden SHIB, zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven. Voorbeelden van beursgenoteerde bedrijven die Shiba Inu als betaalmiddel accepteren of binnenkort gaan accepteren zijn AMC Entertainment, Bots en Newegg.

AMC

De wereldwijde bioscoopketen AMC Entertainment is ongetwijfeld de bekendste handelaar die Shiba Inu munten begint te accepteren. Eind oktober plaatste Aron een poll op Twitter waarin hij gebruikers vroeg of AMC SHIB zou moeten accepteren. Van de 153.100 respondenten was 87,6% er voorstander van dat AMC op de een of andere manier Shiba Inu munten accepteert.

Een paar weken later bevestigde Aron via een tweet dat ingenieurs achter de schermen aan het werk waren om Shiba Inu als betaalmiddel te integreren binnen 60 tot 120 dagen. Daarmee ligt SHIB op schema om ergens in het eerste kwartaal online geaccepteerd te worden voor cadeaukaarten, filmtickets en concessies.

Bots

Een penny-stock genaamd Bots wordt verhandeld op de over-the-counter beurs. Ondanks zijn kleine omvang is het een beursgenoteerd bedrijf dat bereid is SHIB als betaling te accepteren. Op 3 december kondigde een persbericht van Bots aan dat het van plan was Shiba Inu munt te accepteren.

Newegg

Op 29 nov. onthulde Newegg Commerce zijn voornemen om Shiba Inu als betaalmiddel te accepteren. De stap om Shiba Inu’s te accepteren past bij Newegg’s wens om de voorkeursbestemming te worden voor online shoppers die met cryptocurrency willen betalen. Newegg begon zeven jaar geleden met het accepteren van Bitcoin, en heeft dit jaar zowel Dogecoin als Litecoin als extra betaalmogelijkheden mogelijk gemaakt.

Shiba Inu als betaalmiddel

Bredere SHIB-acceptatie door bedrijven

Cryptobetaaldienstverlener Bitpay kondigde donderdag, 9 december, aan dat het nu de meme cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) ondersteunt. Bitpay voegde Shiba Inu Crypto toe nadat petities om SHIB op Robinhood te noteren meer dan 545.000 ondertekenaars bereikten.

Met de toevoeging van Shiba Inu ondersteunt Bitpay nu 13 cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin (WBTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), Shiba Coin (SHIB) en 5 stablecoins (GUSD, USDC, USDP, DAI en BUSD). Bitpay benadrukte: “We accepteren alleen ERC-20 munten op het ETH-netwerk.

Kort nadat Bitpay SHIB aankondigde, tweette winkelgigant Newegg dat zijn platform nu ook SHIB-betalingen aanvaardt. Newegg accepteerde al snel Shiba Inu omdat het al Bitpay gebruikt om cryptocurrency betalingen te verwerken. Verwacht wordt dat ook AMC theatres binnenkort SHIB gaat accepteren.

Tegelijkertijd noteren steeds meer grote crypto beurzen SHIB. Bitstamp bijvoorbeeld noteerde SHIB afgelopen woensdag. Kraken en Gemini voegden in november ondersteuning voor SHIB toe. Bovendien begon de cryptocurrency-vriendelijke reiswebsite Travala deze week Shiba Inu betalingen te accepteren. Er gaan geruchten dat Robinhood SHIB op de beurs zal noteren. Maar het bedrijf zelf heeft daar nog geen mededeling over gedaan.

Het feit dat steeds meer (beursgenoteerde) bedrijven Shiba Inu als betaling accepteren of beginnen te accepteren is zeker een overwinning. Het is echter belangrijk voor huidige en toekomstige investeerders om deze “overwinningen” in perspectief te plaatsen.

Volgens de online bedrijvengids Cryptwerk is het aantal handelaren dat SHIB tokens accepteert in de afgelopen twee maanden toegenomen van enkele tientallen tot 377. Een prima resultaat, maar er zijn meer dan 32 miljoen bedrijven in de V.S., en meer dan 500 miljoen ondernemers wereldwijd. In het grote geheel zijn de 377 handelaars die SHIB als betaalmiddel aanvaarden slechts een fractie van een fractie van de bedrijven wereldwijd.

Bovendien is iets meer dan 10% van deze 377 handelaars niets een crypto-beurs, d.w.z. het zijn geen echte handelaars. Dit betekent dat het nut van deze betaalmunt voor de detailhandel minder is dan hoe het nu lijkt.

Maar goed, had je maar $2 in Shiba Inu geïnvesteerd begin dit jaar. Dan had je dit jaar afgesloten als een miljonair.

https://www.youtube.com/watch?v=84rD5MSYsJ8

Plaats een reactie