Enorme burning actie Shiba Inu tokens doet koers fors stijgen

Het vertrouwen in de cryptomarkt lijkt weer terug te keren. We zien de grafieken weer groen kleuren en veel cryptocurrency zitten in de lift. Een van de grootste stijgers van de afgelopen periode is de meme coin Shiba Inu (SHIB). Over het nut en de mogelijkheden van een meme coin zoals Shiba Inu is veel discussie. Toch is er blijkbaar veel vertrouwen in. Een belangrijke reden van de koersstijging heeft echter vooral te maken met de enorme burning actie die momenteel plaatsvindt. Alleen de afgelopen week al zijn er ruim 313 miljoen Shiba Inu tokens vernietigd.

Koersstijging van 40 procent door vernietigen Shiba Inu tokens

De koersstijging van Shiba Inu heeft zoals gezegd vooral te maken met het feit dat er gigantische aantallen Shiba Inu tokens worden vernietigd. Het vernietigen van tokens noemen we het ‘burnen’. Dit proces zorgt ervoor dat de schaarste in het aantal coins toeneemt, waardoor over het algemeen genomen de prijs die je er voor betaald, toeneemt.

Op de website Shibburn wordt bijgehouden hoeveel SHIB tokens er worden geburned. Als we kijken naar de cijfers die zijn vrijgegeven over het aantal Shiba Inu tokens dat er in de afgelopen week is geburned, zien we daar een enorme toename. Uit deze cijfers van de website kunnen we opmaken dat er bij 77 verschillende transacties bij elkaar 313.244.633 Shiba Inu tokens zijn vernietigd. Alleen afgelopen zondag al werden er bij 8 transacties ruim 55 miljoen tokens geburned.

Zoals gezegd, heeft het burnen van Shiba Inu tokens een positief effect op de koersontwikkelingen. De afgelopen dagen zien we dit dan ook overduidelijk terug in de koersen. Vanwege het geleidelijk afnemende aanbod van SHIB zien we de prijzen van de meme coin enorm snel omhoog schieten. Deze week zien we een stijging van zo’n 40 procent, wat de waarde van een 1 SHIB token op 0.00003353 USD brengt.

Shiba Inu tokens

Het aantal Shiba Inu tokens wordt snel kleiner

Tijdens de burning actie van de afgelopen week zijn er in totaal maar liefst 313 miljoen Shiba Inu tokens vernietigd. Dit zijn dus enorme aantallen, maar het is de verwachting dat dit aantal de komende tijd nog veel groter zal gaan worden.

De grote initiator achter dit verhaal is Steven Cooper. Hij is de eigenaar van Bigger Entertainment, het allereerste crypto-muzieklabel, dat SHIB accepteert voor muziek, toegangskaarten voor evenementen, merchandisingproducten, maar ook NFT’s. De Shiba Inu tokens die hij ontvangt burnt men vervolgens direct. Cooper maakte onlangs bekend, dat hij een gigantische ‘burning party’ heeft gepland op aankomende Valentijnsdag (14 februari).

Bigger Entertainment heeft op de laatste ‘burning party’, uiteraard in nauwe samenwerking met de community van het Shiba Inu platform, zo’n 239 miljoen Shiba Inu tokens weten te verbranden. Cooper wil er alles aan doen om dit destijds gevestigde record te vermorzelen.

Cooper sprak hierbij de verwachting uit, dat het één groot feest zal worden. Hij zei verder dat het zijn droom is om meer dan 1 miljard Shiba Inu tokens in één enkele transactie te kunnen verbranden. Mocht deze droom werkelijkheid worden, dan zou dit natuurlijk als een gigantisch bullish worden gezien.

Tot op heden heeft Cooper met zijn burning activiteiten al meer dan 1 miljard Shiba Inu tokens verbrand. Het laatst bekende exacte cijfer is 1.102.375.566. Dit is natuurlijk een enorm aantal dat door het media bedrijf uit de markt is verwijderd. De initiële voorraad Shiba Inu tokens was echter 1 biljard. Cooper zegt zelf hierover dat ze dus nog maar net begonnen zijn, en een lange weg te gaan hebben. Zijn missie naar eigen zeggen is om de koers naar 0,01 USD te krijgen. Of dit gaat lukken, dat gaan we de komende tijd ontdekken. Wel zal het een tijd duren voordat SHIB de 0,01 USD zal bereiken. 

https://www.youtube.com/watch?v=InZoFBlMt1A

Plaats een reactie