Musk vindt situatie rondom DOGE verdacht op Binance, CZ bijt terug

Op 23 november 2021 heeft Elon Musk een bericht geplaatst op Twitter. Dit bericht is gericht aan de crypto uitwisseling Binance. Op de uitwisseling staan opnames van Dogecoin (DOGE) bevroren. Elon Musk noemt de situatie ‘shady’, wat aangeeft dat hij de situatie rondom DOGE verdacht vindt. De CEO van Binance zegt dat er een technisch probleem speelt als gevolg van een software update.

Situatie rondom DOGE verdacht door problemen met software update

De CEO van Tesla en SpaceX, genaamd Elon Musk, heeft onlangs op Twitter een bericht gedeeld over dat hij situatie rondom DOGE verdacht vindt. In dit bericht vraagt hij aan de CEO van Binance wat er aan de hand is met de DOGE opnames op het platform. Elon Musk heeft waarschijnlijk de situatie op de crypto uitwisseling onder de loep genomen en op deze manier ontdekt dat er DOGE opnames bevroren zijn.

De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao (CZ), heeft gereageerd op het bericht van Elon Musk. Volgens CZ is er een technisch probleem ontstaan als gevolg van een update van de Doge wallet. De CEO geeft daarnaast ook aan dat de crypto uitwisseling druk bezig is om het probleem op te lossen. Daarnaast biedt CZ ook zijn excuses aan namens het platform voor de ongemakken die Elon Musk mogelijk heeft ervaren ten gevolge van de bevroren opnames.

Elon Musk noemde in zijn bericht de situatie rondom DOGE verdacht, ofwel ‘shady’. De CEO van Binance heeft waarschijnlijk hierdoor ervoor gekozen om een eigen prik toe te voegen aan zijn uitleg rondom het technische probleem. Hij verwees naar een recentelijk probleem dat is opgetreden in de software van Tesla.

Volgens het artikel waar CZ naar verwees brengt dit softwareprobleem het leven van 12.000 mensen in gevaar. CZ verwees naar het artikel met aan Elon Musk de vraag: ‘wat is hier gebeurd?’. Op deze manier heeft de CEO van Binance geprobeerd de aandacht te verleggen van de situatie rondom DOGE naar een veel kritischer probleem.

Situatie rondom DOGE verdacht

Erkenning van het probleem

Vorige week heeft Binance al laten weten dat de cryptocurrency uitwisseling problemen ondervindt met het verwerken van DOGE opnames. Ze lieten weten dat de opnames van Dogecoin de komende 10 tot 14 dagen werden opgeschort. Hiervoor gaven ze een korte reden. Ze vertelden dat er een klein probleem was ontstaan nadat er een versie-update had plaatsgevonden.

Enige tijd later heeft Elon Musk zich verdiept in de situatie. Hij vindt de situatie rondom DOGE verdacht en heeft dit geuit in zijn Twitter bericht op 23 november 2021. Nadat de CEO van Tesla en SpaceX gecommuniceerd had met de CEO van Binance is de crypto uitwisseling meer transparant geweest.

De crypto uitwisseling heeft een bericht geplaatst op Twitter waarin het de oorzaak van het probleem rondom de DOGE opnames deelt. De hoofdoorzaak van het probleem is van technische aard en opgetreden tijdens een recentelijke update. Hierdoor moesten oude transacties opnieuw naar 1674 gebruikers verzonden worden. Dit is uiteraard een probleem dat niet in een enkele dag verholpen is.

Na het posten van het hiervoor genoemde bericht zijn er vast minder mensen die de situatie rondom DOGE verdacht vinden. Binance heeft inmiddels ook erkend dat zij het enige platform voor crypto uitwisseling zijn die dit probleem ondervindt. Ook heeft het platform een belofte gedaan om samen met DOGE-ontwikkelaars de wallet opnieuw op te bouwen. Naar schatting heeft het platform hier ongeveer een week voor nodig.

Uiteraard hebben de berichten op Twitter van Elon Musk en CZ ook invloed gehad op de prijs van DOGE. Volgens de gegevens van CoinGecko is de prijs van de cryptomunt gestegen in de tijd dat de conversatie tussen de CEO van Binance en Elon Musk plaatsvond.

De prijs van de zogenaamde ‘meme-munt’ steeg van 0,217 dollar naar 0,232 dollar. Enkele uren later was de prijs alweer gedaald naar 0,223 dollar. Gedurende de rest van de dag is het onveranderd gebleven. Wanneer we terugkijken in de prijsontwikkelingen van de munt dan zien we wel dat de prijs van de munt met 13,2 procent is gedaald in ongeveer een week tijd. Maar tegelijkertijd is de prijs wel gestegen met 6.590% in een jaar tijd.

https://www.youtube.com/watch?v=Vv4gEKQ8Urk

Plaats een reactie