Solana heeft notering gekregen op Bloomberg terminal

Bloomberg LP en Galaxy Digital hebben maandag een Solana-index uitgebracht. Solana is de derde crypto, na Bitcoin Ethereum, met een standalone prijs-tracker ontwikkeld door het paar. Deze zogenaamde “Bloomberg Galaxy Solana Index” stelt mensen in staat Solana te volgen op de terminal. De index is de eerste prijsindex op institutioneel niveau. Het draagt tickersymbool SOL en ging maandag live op Bloomberg Terminals over de hele wereld.

Solana derde cryptocurrency op Bloomberg terminal

De laatste tijd zit de institutionele vraag naar Solana in de lift, deels door de intrede van het netwerk in de DeFI en NFT-velden. Solana (SOL) is daarom als derde cryptocurrency, na Bitcoin en Ethereum, toegevoegd op Bloomberg terminal.

De prijstracker, getiteld “Bloomberg Galaxy Solana Index”, ging maandag 16 november live op de Bloomberg terminal. Tim Grant, het hoofd Europa bij Galaxy Digital schreef dat het de eerste prijsindex is op institutioneel niveau voor Solana op de Bloomberg Terminal. Galaxy Digital is een dienstenbedrijf voor digitale activa dat samenwerkte met de in Manhattan gevestigde mediagigant om de nieuwe crypto te noteren. 

Het indexpartnerschap van Galaxy en Bloomberg dateert van 2018. In augustus debuteerden de twee firma’s een index gericht op gedecentraliseerde financiën, of DeFi. Zulke indexen worden gebruikt om prijsinformatie te routeren voor gebruik in financiële producten. Sinds de twee firma’s hun samenwerking in 2018 begonnen, hebben ze in totaal vijf crypto indexen met succes uitgegeven. 

Bloomberg terminal

Toegenomen vraag naar Solana

Solana is nu de vijfde grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van 68,4 miljard, na Bitcoin, Ethereum, Binance Coin en Tether. De Bloomberg Terminal tracker laat nu zien dat de altcoin in het jaar 1.300 procent gewonnen heeft. Veel van die winsten zijn alleen al in de laatste paar maanden behaald.

Het hoofd van de afdeling producten bij Blockasset.co zei dat DeFi en NFT’s “de ultieme bron van toegenomen vraag” naar de munt zijn geweest. De DeFi industrie heeft nu een totale waarde van $106 miljard, een stijging ten opzichte van de $26 miljard van januari, volgens DeFi Pulse. Het NFT-verkoopvolume verachtvoudigde tussen Q2 en Q3 ($10,7 miljard), volgens market tracker DappRadar.

Volgens CryptoSlam hebben op Solana gebaseerde secundaire NFT verkopen een volume van bijna $500 miljoen bereikt. Dezelfde NFT-data aggregator rangschikt Solana 24-uurs NFT verkopen als vierde beste achter Ethereum, Ronin, en Wax.

Bloomberg terminal SOL

Indrukwekkende prestaties van Solana

In het afgelopen jaar steeg Solana enorm en wordt door velen beschouwd als de “Ethereum killer”. Solana dankt veel van zijn groei aan gedecentraliseerde financiële toepassingen (dApps) en niet-fungibele tokens (NFTs). Deze twee aspecten van

Afgezien van zijn marktprestaties zijn investeerders ook geïnteresseerd in Solana vanwege zijn vermogen om meer dan 1.000 transacties per seconde (TPS) uit te voeren. Dat is ongeveer 60 keer meer dan wat het huidige Ethereum netwerk aankan. Het Ethereum netwerk kan momenteel ongeveer 15 transacties per seconde aan, volgens gegevens van Blockchair en Solana Beach.

Volgens gegevens van Coinmarketcap is Solana Cardano (ADA) voorbijgestreefd om de op vier na grootste cryptocurrency in termen van marktwaarde te worden met een marktkapitalisatie van $68,4 miljard.

Het wekelijkse rapport van CoinShare toonde aan dat de altcoin vorige week een instroom van $9.8 miljoen van institutionele beleggers. Dit was de op drie na hoogste stijger na Bitcoin ($97.5M), Ethereum, ($17.3M) Cardano ($16.4M).

Prominente figuren in de crypto-industrie, zoals FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF), hebben de munt onderschreven. SBF merkt op dat Solana een grotere capaciteit heeft voor massale adoptie, omdat zijn transactiesnelheid en gasprijzen concurreren met die van Ethereum.

Op het moment van schrijven handelt SOL op €194,28, na een daling van 8,1 procent in de loop van de dag. De bredere marktcorrectie die gisteren plaatsvond was waarschijnlijk de oorzaak voor deze duik.

https://www.youtube.com/watch?v=L44sfcMOk8Y

Plaats een reactie