Lancering Solana fan HEIR platform door Michael Jordan en zoon Jeffrey in 2022

Komend jaar zal de lancering plaatsvinden van het op de Solana Blockchain ontwikkelde fan platform Hair. Michael Jordan, voor kenners de allerbeste basketbalspeler uit de geschiedenis, en zijn zoon Jeffrey hebben hier hun medewerking aan verleend. Doelstelling van het HEIR platform is om blockchaintechnologie in te zetten om sporters en hun fans nader tot elkaar te brengen.

Grote naam in de sportwereld

De naam van Jordan wordt niet veel gelinkt aan crypto. Daarom is het best bijzonder, want Jordan heeft natuurlijk een grote naam in de sportwereld.

Jordan speelde in de NBA voor twee verschillende teams. Met de Chicago Bulls won hij zes NBA titels. Meerdere malen werd hij tot meest waardevolle NBA speler gekozen. Vrijwel alle kenners vinden hem de beste basketbalspeler allertijden. Momenteel is Jordan eigenaar van het NBA team Charlotte Hornets.

Jeffrey, de zoon van Michael Jordan zei in verklaring dat de naam Jordan al ruim 35 jaar een begrip is bij een heel grote en loyale community en dat het nu tijd is om deze erfenis over te geven aan de volgende generatie.

Jeffrey heeft een belangrijke rol. Zo was hij betrokken bij Nike’s Jordan vertical en lanceerde hij de Jordan Avakian Group. Deze ondernemen doet aan buy-outs en groeikapitaalinvesteringen in startups. Hier blijft hij overigens ook gewoon actief bij. Nu stapt hij dus in het platform HEIR. Michael Jordan zelf zal optreden als strategisch partner en adviseur voor het platform.

Michael Jordan sluit hiermee aan in het rijtje beroemdheden dat inziet hoe blockchaintechnologie beroemde sporthelden en entertainers in contact kan brengen met hun fans.

Michael Jordan HEIR platform

HEIR platform voor sporters en fans

Het fan platform HEIR is bedacht en ontwikkeld om beroemde en professionele sporters in contact te brengen met hun fans. Hier hoor natuurlijk ook een eigen NFT bij. Het HEIR token zal worden ontwikkeld op de blockchain van Solana. Eigenaren van de tokens hebben de mogelijkheid om zich aan te melden bij de zogenaamde ‘huddle’ van een bepaalde sporter. Naast exclusieve toegang, verkrijgen ze ook verschillende voordelen variërend van muziek-afspeellijsten van de spelers tot aan berichtjes van de sterspeler en zeer exclusieve memorabilia. 

Theoretisch gezien kunnen fans financieel gezien profijt behalen door al heel vroeg in de carrière van een bepaalde sporter een van de tokens te kopen om deze vervolgens weer te verkopen als deze sporter populair is geworden. De sporters moeten een deel van de opbrengsten krijgen. Het platform zal zich in eerste instantie richten op NBA spelers.

HEIR Inc., opgericht door onder meer de Jordans, is het bedrijf dat achter het fan platform zit. Bij de investeringsronde die werd begeleid door Thrive Capital, haalde men een startkapitaal van 10 miljoen USD op. Verder werkten hier diverse grote namen aan mee zoals Reddit oprichter Alexis Ohanian, Solana Ventures, New York Knicks Executive Vice President William Wesley en Bulls-speler Lonzo Ball.

HEIR platform

Zeer ervaren team

Het bedrijf zal geleid gaan worden door Jeffrey Jordan. Hij zal dit samen met voormalig Nike marketingadviseur Daniel George en merkmanager Jeron Smith gaan doen. Het HEIR platform zal het komende jaar worden gelanceerd.

George en Smith zeiden in een gezamenlijke verklaring dat zich voorstellen dat HEIR een platform wordt dat zal helpen om toekomstige metamerken voor sporters verder te ontwikkelen. De enorme schare toegewijde fans vormen de basis voor het platform. Zij zullen dan ook ten volle profiteren van de vele voordelen die er voor hen zijn.

Het HEIR platform is slechts een onderdeel van de visie die het bedrijf HEIR Inc. heeft. De oprichters van het bedrijf willen ook onderzoek doen naar content-studio en enerverende ervaringen gericht op de jongere consument.

Velen dachten in eerste instantie dat deze lancering een zogenaamde cashgrab zou zijn. Zoals het er nu uitziet lijkt dit zeker niet het geval te zijn en zullen we waarschijnlijk nog veel gaan horen over het platform.

Plaats een reactie