TVL van Cardano met meer dan 25.000% gestegen in 2022

In 2022 heeft Cardano (ADA) een winst van meer dan 25.000% in totale vergrendelde waarde (TVL) gerealiseerd. Terwijl de TVL in de gehele DeFi ruimte juist een daling zag van maar liefst 15%, heeft het Cardano Protocol een enorme groei in liquiditeit vergrendeld in zijn crypto-project gezien. Vreemd genoeg zien we dit, ondanks de enorme groei van de TVL van Cardano, nog niet terug in de koers van het ADA. 

TVL van Cardano blijft toenemen

De TVL van Cardano blijft toenemen, ondanks het negatief cryptomarkt sentiment in 2022. De TVL van Cardano is sinds het begin van 2022 sterk toegenomen, met een winst van meer dan 25.000%. De blockchain heeft een totale vergrendelde waarde van ongeveer $208 miljoen.

Als het eerste blockchain platform dat gebaseerd is op peer-reviewed onderzoek, is Cardano een proof-of-stake protocol dat ontwikkeld werd via evidence-based methoden. Het gedijt op een combinatie van technologieën die ongeëvenaarde duurzaamheid en veiligheid bieden aan samenlevingen, systemen, en gedecentraliseerde toepassingen (DAPPS).

Cardano heeft een grote rol gespeeld in door smart contracts ondersteunde blockchain technologieën sinds het project in 2017 werd gelanceerd. Cardano is een vitaal onderdeel van de gedecentraliseerde financiële markt sinds het in september 2021 de Alonzo Hard Fork lanceerde, die eindelijk de inwerkingstelling van slimme contractfunctionaliteit zag. Dit heeft ertoe bijgedragen dat het hele project in 2022 van fortuin veranderde.

Volgens verschillende gegevens heeft Cardano sinds de openingsdag van 2022 ongeveer 25.259,3% aan totale waarde vergrendeld (TVL) gewonnen. Op 1 jan. had was de TVL van Cardano $822.261 en dat rukte op tot ongeveer $208.520.000 op 16 maart 2022.

ATH TVL van Cardano

Wat heeft bijgedragen aan de piek in de TVL van Cardano?

Verschillende bronnen zeggen dat Cardano verschillende DApps heeft op het gebied van lenen, betalen/wallets, handel, renterekeningen, derivaten/opties, vermogensbeheer, verzekeringen, financiële analyses en identiteit/ken je klant (KYC).

Protocollen die blijven bijdragen aan de stijging in TVL van Cardano zijn onder andere de gedecentraliseerde exchange SundaeSwap (ongeveer $112,28 miljoen), MiniSwap (ongeveer $95,36 miljoen), MuesliSwap (ongeveer $1,6 miljoen) en ADAX Pro (ongeveer $14.060).

Andere die in de toekomst aan de TVL van Cardano zouden bijdragen zijn onder andere leenprotocollen VyFinance (VYFI) en Meld (MELD).

Na in maart meer dan $200 miljoen aan TVL te hebben overschreden, wat kan worden toegeschreven aan de enorme procentuele winsten op de eerdergenoemde gedecentraliseerde beurzen, is Cardano in de top 30 chains met de meeste vergrendelde waarde gezakt.

TVL van Cardano ATH

Nieuwste projectontwikkelingen op Cardano

Op zaterdag 12 maart 2022 kondigde Input Output Hong Kong (IOHK) Chief Executive Officer (CEO) en Cardano oprichter Charles Hoskinson via een tweet aan dat fans van het protocol in de toekomst meer DAPPS mogen verwachten als de Vasil Hard Fork in juni 2022 gelanceerd wordt.

Volgens de roadmap van Cardano zal de Vasil Hard Fork uitsluitend gericht zijn op een reeks schaalvergrotingen. Dit zal verschillende veranderingen brengen in het Cardano ecosysteem, vooral, de ontwikkeling van smart contracts.

Met de opening van de eerste Hydra Heads (laag 2 schalingsoplossing gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid en veiligheid van de blockchain) in maart, zou Cardano vanaf juni 2022 minstens 2 miljoen transacties per seconde kunnen verwerken.

Op het moment van schrijven blijft Cardano verhoogde ontwikkelingsactiviteiten zien. Cardano volgt op Solana (SOL) en Uniswap (UNI) maar is Polkadot (DOT), Kusama (KSM), Ethereum (ETH), en Flow (FLOW) voorbijgestreefd in de huidige rangschikking van ontwikkelingsactiviteiten.

Helaas heeft de hausse in TVL van Cardano zich niet positief weerspiegeld in de prijs van ADA. Het crypto handelsgoed opende op 1 jan. 2022 met een handelsprijs van $1,31 en piekte met 24% naar een jaarhoogte van $1,63 op 18 jan. Op het moment van schrijven heeft ADA 49% van zijn jaarhoogte verloren en handelt in de buurt van $0,7819 en $0,8614.

https://www.youtube.com/watch?v=liXPPIkFVis

Plaats een reactie