Vitalik Buterin gelooft nog steeds dat cryptocurrency transacties niet meer dan 5 cent mogen kosten. Daarnaast heeft hij ook onlangs weer de acties van Ethereum benadrukt. Deze acties staan in het teken van het verbeteren van schaalbaarheidsmogelijkheden voor BTC.
Inhoudsopgave
Vitalik Buterin kijkt terug op het afgelopen decennium
Een jaarwisseling is uiteraard een passend moment om terug te kijken op het verleden en na te denken over de toekomst. Dit kan in de vorm van verwachtingen, ontwikkelingen of wellicht voorspellingen. Ook Vitalik Buterin besloot terug te kijken op de uitspraken die hij deed in de afgelopen jaren.
Buterin is een bekend persoon op de cryptomarkt. Hij is namelijk de medeoprichter van Ethereum. Zoals van iedere maker van een cryptocurrency wordt verwacht heeft ook hij door de jaren heen voorspellingen gedaan die betrekking hebben gehad tot de ontwikkeling van de markt voor digitale valuta’s. Hij heeft als het ware de white paper van Ethereum opnieuw bekeken.
Wat opviel in de terugblik van Buterin is dat hij opvallend goed is in het maken van de juiste voorspellingen. Met name zijn abstracte ideeën die betrekking hebben gehad tot de problemen rondom de softwareontwikkeling en productie voor het ondersteunen van de cryptomarkt zijn werkelijkheid geworden.
De uitspraken
De volledige terugblik van Vitalik Buterin is te volgen op zijn sociale media account van het platform Twitter. In één post refereerde hij terug naar zijn artikel van 23 juli 2013. In dit artikel benadrukte hij de verschillende voordelen die de Bitcoin met zich meebrengt. De Bitcoin zal volgens hem veel voordelen met zich meebrengen rondom de bescherming van de koopkracht van burgers in Iran, Argentinië, China en Afrika. Dit zijn allerlei landen waar de reguliere fiatvaluta een erg hoge inflatie kent.
In zijn terugblik heeft Buterin ook gekeken naar de ontwikkelingen rondom stablecoins. Hij merkte een toename in de adoptie en acceptatie van dit type cryptomunt. Deze toename was te merken op het moment dat hij Argentijnse bedrijven actief werden in Tether (USDT). In zijn post ondersteunde hij de ideeën die hij de afgelopen tien jaar heeft gehad met betrekking tot de negatieve gevolgen van de regelgeving rondom BTC.
Net als jaren geleden is Buterin het ook nog steeds eens met zijn uitspraak dat een crypto transactie niet meer dan 5 cent mag kosten. Hierbij benadrukte hij ook hoe hard de makers en werknemers bij Ethereum aan het werk zijn om de schaalbaarheidsmogelijkheden van de blockchain te verbeteren.
Vitalik Buterin heeft al sinds de start van de cryptowereld interesse gehad in altcoins. In een artikel dat hij heeft geschreven gaf hij drie redenen voor deze interesse. De eerste reden heeft betrekking tot diversiteit. Altcoins kunnen eraan bijdragen dat blockchain ketens geoptimaliseerd worden voor verschillende doeleinden.
Als tweede geeft Buterin aan dat de ketens van altcoins vaak lage kosten hebben. Doordat hij vindt dat crypto transacties niet meer dan 5 cent per transactie mogen kosten past de altcoin wereld goed bij zijn visie.
Als laatste vormen altcoins ook een soort uitweg volgens Buterin. Wanneer de kernontwikkelingsteams van grote cryptocurrencies als de Bitcoin het mis hebben, dan kunnen de altcoins de klap opvangen doordat zij een andere ontwikkelingsrichtlijn hebben. Mocht de Bitcoin ineens falen dan is niet gelijk de hele wereld van cryptocurrencies verdwenen.
Een ander punt waar Buterin op terug kwam is zijn steun voor Bitcoin Cash (BCH). Volgens de medeoprichter van Ethereum zijn er gemeenschappen ontstaan rondom een opstand binnen BCH. De plannen van BCH kunnen een goede zaak vormen, maar zullen lastig te realiseren zijn op de lange termijn.
Terugkijken en vooruitblikken
Terugkijkend op de uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan, ziet Buterin dat zijn voorspellingen hem hebben geholpen om tijdig fouten binnen Ethereum te compenseren. Doordat zijn abstracte ideeën juist waren kon hij snel handelen en de productie van de software succesvol en tijdig bijstellen.
Na al het terugkijken is het natuurlijk ook fijn om even vooruit te kijken. Hoe gaat Ethereum zijn toekomst vervolgen? Vitalik Buterin heeft een mogelijke roadmap voor ETH 2.0 openbaard. In deze roadmap worden onder andere een layer 2 staking lage resourcevereisten genoemd. Deze maatregelen moeten bijdragen een gedistribueerde blokvalidatie.
https://www.youtube.com/watch?v=JlYdlwVPuu0