Ethereum oprichter Vitalik Buterin dumpt voor $6,7 Miljard aan SHIB tokens

Deze week gaf Vitalik Buterin tijdens een interview met de Up Only podcast de fijne kneepjes van het veilig versturen van Ethereum en SHIB. Hoe eenvoudig is het om je te ontdoen van ongeveer $7 miljard aan een cryptocurrency die je niet wilt? Wellicht een stuk ingewikkelder dan je zou denken, volgens Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin.

Herinner je je al die SHIB die Vitalik Buterin verbrandde?

Weet je nog begin mei toen Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin voor meer dan $6,7 miljard aan SHIB tokens verbrandde? Wel, ze zijn nu geen $6,7 miljard meer waard. Tegen de prijzen van vandaag.

Tijdens een interview met de UpOnly Podcast deze week besprak Buterin diverse onderwerpen. Het interview werd gehouden met gastheren Cobie en Ledger en duurde bijna twee uur. Hij sprak ook over de keer dat Buterin $6,7 miljard (op een gegeven moment veel meer waard dan dat) aan SHIB tokens dumpte.

Shiba Inu, of SHIB, is een op Dogecoin geïnspireerde, op Ethereum gebaseerde meme-token die het afgelopen jaar in waarde is gestegen. Vorig jaar steeg de SHIB op een gegeven moment met meer dan 40.000.000%. Hierdoor werden degenen die al vroeg in cryptocurrencies investeerden in korte tijd erg rijk.

SHIB tokens

Hoe Buterin zijn SHIB tokens verbrandde

Afgelopen mei schonk een anonieme ontwikkelaar 50% van de totale SHIB-tokenvoorraad aan Buterin. Het totaal aantal SHIB tokens dat in handen was van Buterin kwam uit op ongeveer 505 biljoen SHIB. Op dat moment waren de tokens ongeveer $8 miljard waard.

De ontwikkelaars hadden de tokens naar Buterin gestuurd omdat ze dachten dat hij de tokens zou verbranden (d.w.z. ze uit de circulatie halen). Hierdoor zou het aanbod afnemen en de vraag zou toenemen.

Later die maand stuurde Buterin de SHIB tokens en andere crypto donaties die hij ontving naar verschillende goede doelen. Zo stuurde hij onder andere 50 biljoen SHIB tokens, ongeveer $ 1,2 miljard op dat moment, naar het India Covid Crypto Relief Fund. Daarna verbrandde Buterin ongeveer 90% van zijn overgebleven SHIB tokens.

Waarom deed Buterin dit? “Ik wil geen onderdeel van dat soort macht zijn,” zei hij in een notitie die destijds bij een van de transacties gevoegd was. Niet alleen is het waarom interessant om te weten. Hoe Buterin de SHIB tokens precies dumpte is net zo interessant als het waarom.

Buterin legde aan Ledger en Cobie het ingewikkelde proces uit waar hij doorheen moest om toegang te krijgen tot de SHIB tokens en ze daarna te versturen. Hij moest hiervoor een nieuwe laptop kopen om de transactie te voltooien. “Het was eng en leuk tegelijk,” zei Buterin. “Het enge is dat dit meer geld is dan ik ooit gehad heb.”

Het geld, zei hij, zat aanvankelijk in een koude wallet in de vorm van twee getallen die op aparte stukjes papier geschreven waren. Buterin zei dat hij de twee getallen moest combineren om de private sleutel te krijgen. “Een van die nummers was bij mij; het andere nummer was bij mijn familie in Canada,” zei hij. ” Dus ik moest mijn familie in Canada bellen en zeggen dat ze me hun nummer moesten voorlezen.”

Buterin zei dat hij de getallen invoerde in de computer die hij bij Target kocht, nadat hij de twee getallen had samengevoegd. “Ik stuurde mijn ETH uit door een transactie te genereren en dan op een computer die ik voor ongeveer $300 dollar bij Tarjay [Target] kocht voor alleen dit doel.”

Voordat hij de laptop volledig van het internet loskoppelde, zei Buterin dat hij een programma had gedownload om QR-codes te genereren. Na het genereren van de Ethereum transactie scande hij de QR code met zijn telefoon, kopieerde hem naar de laptop en zette hem dan in etherscan.io/push Tx. Tenslotte zei Buterin dat hij de tokens begon te verzenden.

“Het was dus eng en betrof een procedure die uiteindelijk waarschijnlijk een goed plot zou zijn voor een James Bond film, maar misschien ook niet,” zei hij.

https://www.youtube.com/watch?v=WDDOCOaeOY0

Plaats een reactie