Wat zijn memecoins en wat is de potentie van deze munten?

Sinds de launch van Dogecoin in 2021 hebben memecoins veel aandacht gekregen op het internet. Maar wat zijn memecoins nu eigenlijk? In dit artikel gaan we hier verder op in en we delen onze favoriete memecoins die nog goede potentie hebben.

Wat zijn memecoins?

Een meme coin is een cryptocurrency gebaseerd op internetmemes of eventuele gebeurtenissen die recent zijn gebeurd. Het ontstaan van meme coins begon met de oprichting van de poplairste memecoin: Dogecoin (DOGE). Dogecoin werd in 2013 opgericht door twee softwareontwikkelaars genaamd Billy Markus en Jackson Palmer. In het begin werd de cryptomunt als grap opgericht, vandaar dat het logo van de munt een Shiba Inu-hond is. Volgens Marchus en Jackson was Dogecoin bedoeld als een “leuke en gemakkelijk te gebruiken cryptomunt” die Bitcoin investeerders zouden moeten aanmoedigen om mee te investeren in deze grappige munt. Verrassend genoeg sloeg de grap aan en waren er een hoop mensen die in de munt gingen investeren. DOGE werd populair op Reddit omdat mensen de coin gingen gebruiken om mensen met geld te tippen. Dogetipbot was de transactiedienst die dit mogelijk maakte.

Het duurde tot 2021 voordat Dogecoin een groot begrip werd in de crypto space, na een aantal tweets van Tesla CEO en crypto liefhebber Elon Musk steeg DOGE tot $ 0,73 in mei 2021. Dit is een prijsstijging geweest van meer dan 5000% sinds het begin van de tweets.

Waarom zijn memecoins zo populair?

Memecoins zijn om verschillende redenen populair geworden. Veel jonge en beginnende beleggers vinden de rendementen in meme coins aantrekkelijk. Dit soort beleggers zijn het er samen over eens dat memecoins een nieuwe en frisse wind zijn binnen de cryptomarkt.

Mensen die meme coins supporten doen dit vaak vanwege de hoge rendementen en de groeiende potentie van deze coins en markt, het is dus ook geen wonder dat veel nieuwe beleggers zich aangetrokken voelen om meme coins te kopen en vast te houden voor de langere termijn .

Fear of missing out (FOMO) heeft ook bijgedragen aan de populariteit van meme coins. Toen Dogecoin in opmars kwam na de tweets van Elon Musk, doken verschillende andere meme coins op die op deze munt leken of een ander onderwerp hadden als naam, ze beloofden allemaal de volgende DOGE te worden volgens hunzelf.

Waar kun je memecoins kopen?

Memecoins kunnen meestal worden gekocht op crypto exchanges waarop ze te koop zijn. Een aantal populaire exchanges zijn onder andere Binance, KuCoin en Bitvavo. Beleggers moeten er rekening mee houden dat meme coins zeer volatiel kunnen zijn in prijs,  het is dus zeker aan te raden om goed van tevoren onderzoek te doen in welke munt je gaat investeren en met welk bedrag. Wij delen onze vier beste memecoins hieronder die volgens ons de meeste potentie hebben.

Dogecoin

Dogecoin is op dit moment een van de meest bekende cryptomunten op de gehele markt. Dankzij de grote community die in Doge investeert en flinke adoptie via twitter, blijft Dogecoin een favoriet onder traders en investeerders. De toegankelijkheid van het project maakt het project een uitstekende investering voor degenen die nieuw zijn in de crypto markt.

Shiba inu

Shiba Inu is de volgende in onze lijst van favoriete meme tokens op basis van market cap. Na Dogecoin is dit waarschijnlijk de meest bekende memecoin in de cryptomarkt. Het verschil tussen de twee munten is dat Dogecoin een zelfstandige blockchain is en Shiba Inu een op Ethereum gebaseerde altcoin is, die ook nog eens heel toevallig een Shiba Inu als mascotte heeft.

Volgens de community is Shiba inu een goede variant van Doge en werd in 2020 gebouwd door een anoniem persoon of een groep die bekend staat als Ryoshi. Ondanks dat de munt nog niet lang op de markt is, is Shiba Inu op dit moment de op één na grootste memecoin en de 11e grootste cryptomunt op de markt met een marktwaarde van maar liefst $14.8 miljard.

Shiba Inu heeft een moeilijk jaar gehad in 2022 die wel weer gedeeltelijk is hersteld in 2023 dankzij de stijging van Bitcoin en Ethereum. De community van Shiba Inu is in de tussentijd sterk gebleven en heeft zich voortdurend ingezet voor de ondersteuning van de token, waardoor het ecosysteem steeds meer nieuwe projecten opzet. Shiba Inu heeft zijn eigen metaverse waar spelers op een gedecentraliseerde manier met elkaar kunnen communiceren, rewards kunnen verdienen en plezier kunnen hebben.

Dogwifhat(WIF)

Dogwifhat (WIF) heeft zich ontpopt als een belangrijke munt in de meme coin sector en positioneert zichzelf als een topkandidaat onder de meme-coins. In 2024 is WIF snel opgeklommen tot de op twee na grootste meme coin qua marktkapitalisatie, en overtreft daarmee Pepe. Deze op Solana gebaseerde meme coin werd ineens uit het niets opgezet en maakte een gigantische stijging vanaf $ 0,2 naar maar liefst $ 2,09.

Het succes van Dogwifhat komt voornamelijk dankzij de sterke steun van de community en de strategische listing op grote exchanges zoals Binance. Een ander punt is ook dat het project op de bekende Solana chain is gebouwd, deze chain is dit jaar heel populair onder meme coin investeerders. Analisten hebben opgemerkt dat deze stijging van de prijs van WIF niet alleen het gevolg is van een hype, maar ook van de aanhoudende interesse van whales en de algehele kracht van het Solana-netwerk. Analisten wijzen erop dat een koersdoel van $ 5 tegen het einde van 2024 niet onmogelijk is, hiermee springt Dogwifhat er tussenuit als een meme coin project om goed in de gaten te houden voor verdere ontwikkelingen en prijsbewegingen.

Pepe

Een van de meest veelbelovende munten van de meme coin markt is Pepe (PEPE). Hoewel het project niet zo nieuw is als veel van de op Solana gebaseerde coins, ging de token evengoed razendsnel omhoog in een snelle tijd na zijn launch in april vorig jaar.

Er wordt verwacht dat Pepe dit jaar in waarde blijft stijgen. De coin heeft zichzelf al bewezen door te groeien naar de 43ste plek qua market cap, met meer dan $2,6 miljard aan marktwaarde is dit zeker een project om in de gaten te blijven houden. 

Hoewel de meme coin nog niet zo oud is, heeft het project al bewezen dat investeerders bereid zijn om de munt te kopen. Daarom is dit project een waarschijnlijke kandidaat om bij de 5 beste memecoins te horen die 10 x zouden kunnen stijgen tegen het einde van 2024.

Koop je memecoins op Bitvavo

Ben je nu ook geïnteresseerd geraakt in memecoins en weet je niet precies waar je deze coins moet kopen? Kijk dan eens op Bitvavo! Dit is een Nederlands cryptoplatform die een groot aanbod heeft aan verschillende gevestigde memecoins.

Plaats een reactie