Wat betekent ATH – Bitcoin all time high?

Als het aankomt op Bitcoin is er één ding wat zeker is: als je geluk hebt kun je er enorm veel geld mee verdienen. Dit komt met name door het feit dat de koers van Bitcoin de afgelopen jaren enorm veel is toegenomen. Door deze hoge koersen zien veel beleggers hun beleggingen stijgen.

Een van de belangrijkste afkortingen die van belang is voor het beleggen in crypto valuta is ATH. Wat betekent het wanneer een cryptomunt een ATH heeft behaald? En in welk opzicht is het slim om nog bij te kopen op een ATH? Tijd om je hier wat meer over te laten zien, lees dus snel verder!

Wat betekent ATH – all time high

Eerst maar eens beginnen bij het begin, waar staat ATH voor? De afkorting ATH staat voor All Time High, ook wel het hoogste munt waarop de koers ooit heeft gestaan. Een ATH wordt niet alleen gebruikt binnen de cryptomarkt. Ook wanneer een aandeel de hoogste prijs bereikt is er een ATH.

Deze term is dus echt enkel en alleen bedoeld om aan te geven dat een bepaalde cryptomunt op het hoogste moment ooit staat. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar alle koersen uit het verleden. Toen Bitcoin begin januari 2021 even kort de 40.000 dollar aantikte was er sprake van een nieuwe ATH.

Waarom bereikte Bitcoin een all time high?

Een van de belangrijkste vragen om te stellen is hoe het eigenlijk kan dat Bitcoin een tijdje geleden een nieuwe all time high heeft bereikt. Specialisten denken dat er een aantal belangrijke oorzaken zijn aan te wijzen voor de ATH. Ik heb deze hier even op een rijtje gezet.

  • Meer nieuwe beleggers – de belangrijkste oorzaak dat Bitcoin een nieuwe ATH heeft bereikt is het feit dat er veel meer beleggers op de markt zijn genomen. Deze toestroom van beleggers heeft gezorgd voor een grote vraag, waardoor de koers dus is gestegen. Waarom er ineens veel nieuwe beleggers bij zijn gekomen is niet helemaal bekend.
  • Veel institutionele interesse – naast het feit dat we veel nieuwe particuliere beleggers op de markt zien zijn er ook veel meer institutionele beleggers. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan banken of aan beleggingsfondsen. Doordat deze institutionele beleggers gelijk veel inkopen is de koers flink gestegen.
  • Minder ‘onzin-munten’ – er waren in 2017 heel veel crypto munten te vinden met een niet al te goede whitepaper. Doordat deze munten niet meer gekocht worden zijn er veel meer mensen die ervoor hebben gekozen om hun holdings om te zetten naar Bitcoin. Dit proces heeft gezorgd voor veel groei op de markt.
  • Een goed marktsentiment – ook het marktsentiment zelf heeft voor veel groei gezorgd op de markt. Het marktsentiment staat voor het algemene idee onder de beleggers over wat er in de toekomst zal gebeuren met de munt. De periode voorafgaand aan de Bitcoin all time high was te kenmerken aan het positieve marktsentiment.
Wat is de betekenis van ATH?

Moet je Bitcoin kopen tijdens een ATH?

Het kan erg verleidelijk zijn om in te kopen wanneer een bepaalde digitale valuta een ATH heeft bereikt. Je denkt namelijk al snel dat de koers nog veel verder zal gaan oplopen. Toch is het niet handig om in te kopen tijdens een ATH, je moet nooit handelen naar FOMO.

FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Deze term betekent dat mensen de hoogste prijzen nastreven in de hoop dat het nog meer waard wordt. Vaak dalen de koersen echter even kort na het bereiken van een ATH. Het is dus handiger om eerst even deze dip af te wachten voordat je in gaat kopen.

Bitcoin verkopen tijdens een ATH all time high?

Crypto verkopen tijdens ATH

Het is natuurlijk leuk als een cryptomunt die je hebt gekocht een nieuwe ATH heeft bereikt. Echter is het wel zo dat je altijd goed op moet letten of het niet verstandig is om alvast een deel te verkopen. Door met regelmaat winst te pakken zorg je er namelijk voor dat je niet voor verliezen komt te staan.

Als je denkt dat de koers nog verder zal gaan stijgen dan is het altijd mogelijk om gebruik te maken van een limit order. Dit zorgt ervoor dat jouw transactie afgewikkeld zal worden als de koers tot een bepaald niveau is gestegen. Wordt dit niveau niet bereikt dan wordt er ook niets verkocht.

Heb je interesse in de meer technische kant van de cryptomarkt? Kijk dan ook zeker even bij de vele andere artikelen hier op de site. Hier laat ik je bijvoorbeeld meer zien over de werking van de blockchain.

Plaats een reactie